Home STIRI STIRI 5 sfaturi pentru o calatorie minunata in Bucuresti. Afla detaliile pe care trebuie sa le stie orice calator

5 sfaturi pentru o calatorie minunata in Bucuresti. Afla detaliile pe care trebuie sa le stie orice calator

5 sfaturi pentru o calatorie minunata in Bucuresti. Afla detaliile pe care trebuie sa le stie orice calator
Andreea Baluteanu
Joi, 10.08.2017
Sa calatoresti este cu siguranta una dintre cele mai interesante si placute activitati, insa doar daca se tine cont de o serie de aspecte si detalii care pot face diferenta intre o sedere placuta si una plina de peripetii.

Cu siguranta cel mai mare oras din Romania si totodata unul dintre cele mai interesante din punct de vedere artistic, cultural si business, Bucurestiul gazduieste anual milioane de turisti. In acest sens, este foarte clar faptul ca densitatea este destul de ridicata si in anumite perioade ale anului aglomeratia se face chiar puternic resimtita.

Pentru o calatorie lipsita de evenimente nedorite sunt cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasca orice turist ce isi doreste sa ajunga in capitala. Sa vedem in continuare care sunt acestea.
#1 Trebuie sa se stabileasca un buget

Din punct de vedere financiar Bucurestiul este un oras ce are costuri mai ridicate fata de media localitatilor din provincie, astfel incat e important de stabilit un buget inainte de a poposi in capitala.

In functie de acesta se vor putea lua mai apoi cele mai potrivite decizii.



#2 Dezvoltarea unui plan detaliat

Orice calatorie trebuie sa aiba la baza un plan foarte bine pus la punct. In primul rand trebuie sa se cunoasca scopul calatoriei, fie ca este strict turistic sau poate business, durata, perioada anului in care aceasta se efectueaza si, bineinteles, principalele puncte de interes.

#3 Rezerva din timp un loc de cazare

Indiferent de perioada anului, se stie ca Bucurestiul este un oras destul de aglomerat, iar acest lucru poate reprezenta un impediment pentru cei ce vor sa gaseasca un loc de cazare decent si care sa se incadreze in bugetul stabilit de la bun inceput.

Desi sunt numeroase optiuni de cazare, nu toate se ridica la un standard destul de inalt din punct de vedere al igienii si conditiilor de confort si siguranta, motiv pentru care aceasta alegere trebuie sa se faca atent. Ceea ce s-a observat in ultimii ani in schimb este o tranzitie importanta catre spatiile ce se inchiriaza in regim hotelier. Acestea sunt o modalitate din ce in ce mai preferata de turisti, in detrimentul hotelurilor si a pensiunilor.

Principalul motiv pentru care calatorii prefera cazarea in regim hotelier il reprezinta conditiile oferite. Analizand una dintre ofertele unui site de specialitate, www.apartamente-regimhotelier.ro , aceste spatii de cazare prezinta o bucatarie complet echipata (ceea ce inseamna ca se poate gati orice), televizor, internet, masina de spalat, aspirator, masa si fier de calcat, aer conditionat si multe altele.

De asemenea, se poate opta pentru garsoniera sau apartament cu 2 ori 3 camere, in functie de numarul de persoane ce calatoresc. O alta diferenta importanta este faptul ca pretul este unul fix, indiferent de cate persoane sunt cazate - spre deosebire de hoteluri, unde exista taxe si costuri suplimentare.

Ca de exemplu, pe site-ul www.apartamente-regimhotelier.ro pentru o garsoniera pretul porneste de la 33 euro pe noapte, iar pentru un apartament cu 3 camere de la 49 euro pe noapte.

La toate aceste detalii mai putem sa adaugam faptul ca toate spatiile de cazare oferite de apartamente-regimhotelier.ro se afla in cele mai bune zone din capitala, astfel incat accesul catre punctele de interes este unul facil si rapid.

#4 Atentie la trafic

Un alt aspect, care din pacate este definitoriu pentru Bucuresti, e cel legat de traficul rutier. Se intampla foarte des ca la orele de varf traficul sa fie congestionat, iar in acest sens se recomanda calatorilor sa se orienteze mai degraba spre alte mijloace de transport, precum cel subteran - cu ajutorul metroului.

De altfel, pretul pentru un abonament zilnic la metrou ajunge la suma de doar 8 lei, numarul de calatorii fiind nelimitat, indiferent de linie. E o modalitate rapida, accesibila si chiar ieftina de a te deplasa prin Bucuresti, astfel incat e o buna recomandare pentru calatori.

Evident, daca locul de cazare este situat foarte aproape de locul in care va veti desfasura activitatea planificata, atunci o scurta plimbare este cea mai buna alegere.

#5 Locuri de atractie turistica

Nu in ultimul rand, chiar si pentru persoanele ce calatoresc strict in scop de business, capitala Romaniei le poate oferi cateva locuri minunate in care sa se relaxeze si sa se simta minunat, din randul carora enumeram Parcul Herastrau, Gradina Botanica, Muzeul de Stiinte ale Naturii „Grigore Antipa", Centrul Spa Therme sau poate un tur impresionant al Palatului Parlamentului.

Prin urmare, o vizita in Bucuresti poate fi un moment foarte placut daca se tine cont de toate aceste sfaturi, iar pe langa toate acestea se pot economisi si bani frumosi fara a face rabat de la calitate.
Newsletter