Home Nunta Organizare nunta Trucuri de criza pentru nunta perfecta

Trucuri de criza pentru nunta perfecta

Trucuri de criza pentru nunta perfecta
Gabriela Paladi
Miercuri, 27.01.2010

A face nunta in plin an de criza este o adevarata provocare, atat pentru miri cat si pentru cei implicati in aceasta industrie. Insa, spre mirarea tuturor exista solutii pentru o nunta ideala in mijlocul recesiunii. Cea mai importanta este ca nu trebuie sa pui ipoteca pe casa pentru nunta visurilor tale, poti sa apelezi la diferite trucuri care iti pot reduce din bugetul alocat nuntii. A doua in importanta, este ca existenta crizei a dus la reduceri substantiale din partea furnizorilor, iar daca reducerea nu este observabila, criza este o scuza perfecta sa negociezi la sange. Mai jos iti oferim cateva trucuri care sa tea jute in reducerea costurilor dar si in a organiza nunta mult visata.

 

 

ROCHIA

Rochia de mireasa este acel detaliu, cel mai important, care te face sa te simti si sa arati extraordinar in ziua nuntii tale. Poti alege o rochie simpla pe care sa o imbunatatesti pe placul tau, poti sa urmaresti reducerile la marile saloane sau sa cumperi o rochie din colectiile vechi, poti sa cumperi o rochie second-hand sau sa inchiriezi o rochie de designer. Mult mai multe detalii aici.

  

COSMETICA

Sa te faci frumoasa pentru marea zi este un alt detaliu important care isi demonstreaza importanta cuvenita. Insa o sedinta de spa cu toate etapele de infrumusetare: exfoliere, masaj, epilare, manichiura, pedichiura, coafare si machiaj, poate ajunge la niste sume imposibile. Sfatul nostru: cu 48 de ore inainte profita de prieteni si familie si transforma-ti propria casa intr-un spa. Sunt sigura ca exista cineva in familie care se pricepe la manichiura si pedichiura, o prietena care cunoaste rutina de curatare si relaxare a pielii. Cheama-ti prietenele cu toate uneltele de care dispun si profita de secretele pe care ele le cunosc si le folosesc.

 

CAVALERI SI DOMNISOARE 

Daca vrei sa dai o nota aparte nuntii tale, asorteaza cavalerii si domnisoarele cu nuanta nuntii tale. Cumpara pentru domnisoare niste rochite simple, intr-o nuanta neutra (gri, crem, negru, maron), cumpara o rola de satin sau organza cu o latime de 10-15 cm in nuanta pe care ai ales-o pentru nunta si adaug-o in jurul taliei rochitelor.

Roaga cavalerii sa-si ia camasi albe (oricine are o camasa alba in garderoba) si cumpara-le cravate in aceeasi nuanta cu a nuntii. Efectul vizual va fi incredibil.  

  
   

RESTAURANT

Cu toatele ne dorim o nunta intr-un castel, intr-un salon de gala sau intr-un restaurant luxos. Insa, astfel de locatii au preturi pe masura. In general, restaurantele hotelurilor sunt cea mai practica optiune, pentru ca primesti toate serviciile necesare (cazare, bucatarie profesionista, formatie si chiar si decoratii). Este bine ca bautura sa fie adusa de catre miri, deoarece nu mai platesti adaosul restaurantului. Cu un an inainte urmareste promotiile si cumpara bautura pe parcurs.

Orice restaurant ai alege, inainte de a semna contractul verifica ce este inclus in pachetul oferit. Daca suma ti se pare prea mare, negociaza. Nu incerca neaparat sa scazi din pret, adauga alte servicii care sa fie incluse in pretul oferit: mai multe cafele, fructele, piscoturile, alunele si biscuitii de primire, husele de mese si scaune, tot ceea ce nu este inclus in pachet dar poate fi oferit de locatie.

Bufetul suedez este o alta varianta mult mai ieftina dar si mai moderna, care prinde mai ales daca nunta este restransa si invitatii sunt tineri. Bufetul suedez iti reduce din costuri, deoarece nu trebuie sa mai platesti restaurantul la portie, dar in acelasi timp multumeste si invitatii deoarece pot sa se indestuleze cu ceea ce le place mai mult.

 

DECORATIILE

In ultima vreme restaurantele ofera husele de mese si de scaune, insa se opresc aici. Detaliile care iti personalizeaza nunta raman in responsabilitatea ta. 

 • Atat pentru buchet cat si pentru sala, alege flori de sezon, sunt mai ieftine.

• Pentru biserica, poti sa afli cine se mai casatoreste in aceeasi biserica si sa impartiti costul aranjamentelor. Daca nu, foloseste decoratiile de la biserica si la intrarea in restaurant.

• Florile in aceeasi nuanta sunt mai de efect decat buchete din culori diferite. Inchiriaza vaze de flori transparente si umple-le cu apa si cu fasii de celofan zdrentuite - va da impresia ca sunt pline cu gheata. Poti sa pui petale de flori, frunze, sau bile cu gelatina care isi maresc volumul in apa (sunt 1 leu punguta, pentru o vaza mare iti trebuie doua pungute).

    


• Cumpara lumanari albe, simple si inalte si infasoara-le cu o panglica de satin in culoare nuntii, legandu-le cu o funda.

• O limuzina este visul oricarei mirese, insa mult mai original si mai de efect poate sa fie o bicicleta tandem plina de panglici lungi care sa atarne pe spate, motocicleta cu atas a unui prieten, sau, si mai romantic, un scuter Vespa pentru o "dolce vita".

MUZICA

Cine nu isi doreste vocea unui artist care sa incante invitatii. Insa, o voce frumoasa nu trebuie sa coste neaparat o avere.

• Informeaza-te la liceele de muzica daca exista grupuri de copii dornici sa cante - cateva zeci de minute de interventie din partea lor infrumuseteaza nunta
• Un DJ este mult mai ieftin decat o formatie. Daca totusi iti doresti muzica live, alege o formatie cu 2-3 componenti. O formatie cu 6 persoane va cere o remuneratie dubla.
• Pentru copii angajeaza un clovn care sa-i distreze. Este ieftin si va incanta foarte mult parintii care se vor putea bucura de nunta.  

  

FOTO SI VIDEO

Este bine sa nu faci rabat in ceea ce priveste aceste doua detalii, si sa alegi profesionisti chiar daca sunt mai scumpi. Insa trebuie sa te asiguri de anumite lucruri, pentru a avea siguranta ca nu arunci banii pe geam si ca nu te vei supune unor alte cheltuieli ulterioare:

• Alege si serviciile foto si cele video de la acelasi furnizor, iti va oferi un pachet care este mai ieftin, decat daca le iei separat;
• Afla daca in pachet este inclus si un album foto, daca nu cere acest lucru, daca da negociaza sa mai primesti unul si pentru nasi sau pentru parinti;
• Insereaza in contract perioada cand oamenii arvuniti trebuie sa fie prezenti (orele exacte);
• In contract cere o clauza care sa iti permita sa pastrezi negativele, astfel incat sa poti printa poze mai tarziu, cand vei dispune de bani;
• Ofera-le programul nuntii, pentru ca sa fie in cunostinta de cauza in ceea ce priveste momentele importante. 

 

 

Newsletter