Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X
Karena
AUTENTIFICA-TE CREEAZA CONT Conecteaza-te cu Facebook

Meniul de nunta: 10 feluri de mancaruri sofisticate

O nunta traditionala romaneasca are, de obicei, un meniu format din patru feluri de mancare: aperitiv, peste, sarmale si friptura. Dar ce surprize culinare le-ai pregatit invitatilor?

Fiecare mireasa isi doreste o nunta care sa fie tinuta minte, una care sa impresioneze, iar dragostea invitatilor pentru un astfel de eveniment trece prin... stomac. Chiar daca nu ai putea renunta niciodata la sarmale, nu inseamna ca nu poti include in meniu si un fel de mancare sofisticat.

Invitati distrandu-se la nunta

Karena.ro iti propune 10 mancaruri sofisticate pentru un meniu de nunta neconventional.

 

Meniu de nunta japonez

1. Rulouri de sushi infasurate in foi de alge marine

Poti servi sushi la nunta in diverse variante, fie ca aperitiv, fie ca fel principal, in functie de marimea si cantitatea preparatului. Principalele ingrediente ale acestei mancaruri specifice bucatariei japoneze sunt orezul acrit cu otet si pestele crud.

Rulouri de sushi

Reteta: Pentru prepararea sushi-ului se foloseste orezul cu bob scurt. Acesta se fiebe si se amesteca cu otet, zahar si sare. Dupa ce a fost racit la temperatura camerei, este folosit ca umplutura pentru foile de alge marine, nori, dupa numele lor japonez. Peste orez se pune pestele crud si bucatile de legume, in functie de preferinte. Morcovii si castravetii taiati pe lung sunt aproape nelipsiti. Atentie, se va folosi doar peste oceanic, fiindca cel de apa dulce, daca este crud, poate fi infestat usor cu paraziti. Cele mai populare soiuri sunt tonul, macroul si somonul, dar, ca alternativa, pot fi folosite si fructe de mare: caracatita, sepie, creveti, scoici sau crab. Sushi se serveste impreuna cu sos de soia, wasabi (pasta picanta de culoare verde, cu gust asemanator hreanului) si ghimbir murat. De asemenea, poti opta pentru o alta varianta: rulada de sushi pe care s-o tai in diverse felii.

Meniu de nunta cu fructe de mare

2. Creveti pane cu cocos

Fructele de mare au fost dintotdeauna mancaruri sofisticate, indiferent de modul in care au fost preparate. Astazi iti prezentam o reteta de creveti pane mai deosebita, in care cocosul are un rol aparte.

Creveti pane cu cocos

Reteta: Amesteca pesmetul, cocosul si faina intr-un bol. Intr-un altul adauga albusuri de ou batute spuma. Crevetii se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin albus, apoi prin amestecul solid si se prajesc. Acestia se mananca cu un sos special preparat din iaurt grecesc, zeama de lamaie verde si chili.

3. Scoici invelite in bacon

Fructele de mare sunt din ce in ce mai cerute de catre cei care organizeaza petreceri, iar nunta este o ocazie cu totul speciala. Iata o modalitate prin care ii poti convinge si pe cei mai sceptici sa guste astfel de minunatii exotice.

Scoici invelite in bacon

Reteta: Ai nevoie de scoici congelate sau proaspete pe care le condimentezi cu sare, piper, usturoi granulat si un strop de ulei de masline. Apoi se impaturesc in felii de bacon si se fixeaza cu scobitori. Se pot perpeli in tigaia incinsa ori se pot gati la cuptor (in acest caz, baconul trebuie calit inainte). Atentie sa nu le ardeti, acestea sunt gata imediat - au nevoie de 3 minute in tigaie si in jur de 10 la cuptor.

Meniu de nunta hawaiian

4. Frigarui cu creveti si ananas

Iti plac frigaruile, dar vrei sa-ti uimesti invitatii cu ceva special? Atunci in loc de bucatele de carne si legume, alege creveti, ananas si praz. Acest fel de mancare este specific hawaiian si este ideal pentru o nunta pe plaja.

Frigarui cu creveti si ananas

Reteta: Betele pentru frigarui se pun in apa pentru 15 minute. Apoi, in ele se infig creveti si se asorteaza cu bucati de praz si de ananas. Se tin pe gratar doua minute pe fiecare parte, dar din cand in cand se ung cu un dressing preparat din miere, sos de soia si otet.

Meniu de nunta chinezesc

5. Wonton cu pui la cuptor

Wontons, adica coltunasi chinezesti, se prepara de obicei prajiti, dar noi iti propunem o reteta la fel de apetisanta, cu mai putine calorii.

Wonton cu pui la cuptor

Reteta: Coltunasii se prepara dintr-un aluat de faina, ou, apa si putina sare, pe care-l impartiti in bucati mici si folositi sucitorul pentru a crea foi subtiri. Apoi, taiati patratele de 8 cm, le tapetati cu faina pe o parte si pe alta si le tineti la frigider pentru cateva ore (unele peste altele, intr-o punga sigilate).
Umplutura se realizeaza in felul urmator: carnea de pui se pune in tigaie intr-un amestec de apa si ulei. Dupa ce s-a rumenit, se adauga ceapa, salata verde, coriandru si ardei. La final, dupa ce amestecul a fost luat de pe foc, adaugati zeama de lamaie verde. Bucatelele de aluat se umplu si se modeleaza in forma de coltunasi (un triunghi cu toarte). De regula, acestia se prajesc, dar ii poti pune si la cuptor, pentru un fel de mancare mai sanatos. Se servesc cu sos de soia sau sos de chili piperat.

Meniu de nunta mediteranean

6. Mini salate grecesti

Ce este o salata greceasca fara branza feta? Iti propunem un mix delicios de vara ce poate fi folosit cu succes ca aperitiv la nunta.

Mini salate grecesti

Reteta: In primul rand trebuie sa gasesti niste paharele micute in care sa pui salata. Apoi, le umpli cu rosii, castraveti, ceapa si masline taiate. Dressingul este alcatuit din ulei de masline, oregano, sare, piper si zeama de lamaie. Pe deasupra adaugi si bucatele de branza, pentru a completa gustul.

7. Rulouri de vinete cu branza si sos pesto

Vinetele sunt unele dintre cele mai delicioase legume. Iata un preparat care ii va incanta pe invitatii taila nunta!

 Rulouri de vinete

Reteta: Vinetele se taie pe lungime in felii groase de 5 mm. Acestea se ung bine cu ulei de masline si se pun pe gratar, cate 3 minute pentru fiecare parte. Sosul pesto fie se prepara pe loc, folosind busuioc, usturoi, sare si ulei de masline, zdrobite intr-un mojar, fie se cumpara. Intr-un bol se amesteca sosul pesto cu zeama de lamaie si branza ricotta. De asemenea, puteti folosi urda sau branza dulce. Se ung feliile de vinete cu aceasta pasta, se ruleaza si se stropesc cu putin ulei de masline. Pentru un gust diferit sau o textura deosebita, in crema de branza puteti adauga masline, capere, rosii uscate, ardei rosu sau prosciutto.

Meniu de nunta frantuzesc

8. Frigarui cu... friganele

Cui nu-i plac friganelele dulci si croncante? Bineinteles ca cele clasice, facute de mama pentru un mic dejun in graba, nu sunt cele mai potrivite variante pentru o nunta, dar noi am gasit o modalitate prin care sa te bucuri de aceste delicii. Faci friganele din bucatele de paine si le infigi in frigarui, asortandu-le cu diverse fructe: banane, mere, zmeura, citrice, in functie de preferinte.

Frigarui cu friganele si cu fructe

Reteta: Taie bucatele mici de paine, eventual cubulete, pe care le dai printr-un amestec de ou, zahar, vanilie si lapte. Le poti praji sau le poti coace in cuptor. Dupa ce micutele friganele sunt gata, nu mai trebuie decat sa le infigi bine pe-un bat, combinandu-le cu bucatele de fructe. Astfel de frigarui se servesc cu un sirop de fructe pe deasupra.

9. Mini quiche

Aceste micute placinte delicioase, specifice bucatariei frantuzesti, au cucerit tot mai multe teritorii. Daca nu folosesti bacon si carne de porc, atunci reprezinta o alegere populara pentru un aperitiv vegan.

Mini quiche

Reteta: Poti folosi aluat congelat, gata cumparat sau poti prepara tu unul acasa. Il tai in cerculete mici pe care le asezi in forme de minitarte pentru cuptor. Amestecul pentru quiche difera in functie de gust, dar de obicei contine cascaval ras, smantana, oua batute, sare, piper, verdeturi, creveti si calamari / bacon si carne de porc / somon crud neafumat. Se coace la temperatura medie, 20-25 de minute.

Meniu de nunta vegan

10. Ciuperci umplute

Ciupercile umplute sunt deliciul oricarui meniu! Reprezinta cea mai populara alegere pentru un meniu vegetarian, fiind foarte gustoase atunci cand sunt coapte si umplute cu diverse legume.

Ciuperci umplute

Reteta: Ciupercile se curata si se pun la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei. Apoi legumele se taie cubulete si se pun in tigaie, cu ulei si putina apa. De obicei se foloseste ceapa, ardei, gogosari, spanac si alte verdeturi, in functie de preferinte. Cu acest amestec se umplu ciupercile si se dau la cuptor pentru 40-50 de minute. Se pot servi atat calde, cat si reci.

Tu ce meniu pentru nunta ai ales? Cu ce feluri de mancare vrei sa-ti surprinzi invitatii?

Surse:
http://mediterrasian.com/; http://www.yumsugar.com/; http://www.fitsugar.com/; http://www.thrillist.com/

Toate articolele din Organizare nunta
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Inchide

Cauta furnizori de nunta in orasul tau

Inchide

Linkuri recomandate

Mireasa Perfecta

Buchete de mireasa de toamna

Buchete de mireasa de toamna

Toamna este anotimpul in care se numara bobocii, dar este si anotimpul nuntilor
MAI MULT

Modele de unghii pentru mirese cu dantela

Modele de unghii pentru mirese cu dantela

In ziua nuntii, orice mireasa isi doreste sa arata exceptional, iar manichiura
MAI MULT

Fii creativa si foloseste invitatii de nunta puzzle

Fii creativa si foloseste invitatii de nunta puzzle

Invitatiile de nunta puzzle sunt un nou capitol de realizare a unui eveniment
MAI MULT

Coafuri mireasa cu voal

Coafuri mireasa cu voal

Iti doresti sa porti voal, dar in acelasi timp sa iti aranjezi si parul intr-un
MAI MULT

Diva Hair

Testul stelei magice îţi spune ce minune te aşteaptă de Crăciun

Testul stelei magice îţi spune ce minune te aşteaptă de Crăciun

Steaua care luminează bradul împodobit de Crăciun simbolizează cel mai
MAI MULT

Ce lecții învață zodiile în 2017

Ce lecții învață zodiile în 2017

2017 se apropie cu pași grăbiți și se anunță a fi un an plin de provocări
MAI MULT

Cinci perechi de blugi care te fac să pari mai slabă

Cinci perechi de blugi care te fac să pari mai slabă

Nu vom putea nega niciodată dragostea noastră arzătoare pentru blugi! Multă
MAI MULT