Home Nunta Organizare nunta Meniul de nunta

Meniul de nunta

Meniul de nunta
Aniela Gheorghe
Marţi, 02.12.2008


Rochia a fost aleasa, costumul mirelui este si el gata, invitatiile au fost trimise, si restaurantul este exact locatia visata de tine pentru aceasta zi minunata. Tot ce mai ai de facut este sa stabilesti componenta meniului.

Insa cat costa un meniu de nunta? Ce trebuie sa contina un astfel de meniu? De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un meniu?

   Ceea ce trebuie sa stii pentru inceput este ca pretul acestuia va fi calculat in functie de ceea ce iti doresti sa servesti dar si de categoria restaurantului. Inainte de a semna pentru inchirierea localului este bine sa cunosti toate costurile suplimentare dar si costurile incluse in pretul meniului. Exista numeroase restaurante care vor avea pretentia de a cumpara de la ei absolut tot sau sunt restaurante unde poti cumpara tu anumite produse gen: bauturile alcoolice, bauturi racoritoare.


   Fii foarte atenta si intreaba tot ce iti trece prin cap. Gandeste-te la tot felul de probleme care ar putea sa apara. Eu personal pot sa spun ca acum 2 saptamani am fost la o nunta unde au fost peste 250 de invitati si marea problema a fost ca nu aveau destui ospatari. Acum ceva timp am fost la cea mai buna prietena a mea si marea problema a fost ca invitatii au trebuit sa-si cumpere cafea pentru ca restaurantul nu a dat gratuit decat o cafea, iar cine a mai dorit a treuit sa-si cumpere de la bar.

   Asa cum iti ziceam nu uita nici un aspect si incearca sa afli de la bun inceput cum vor decurge lucrurile. Daca nu intrebi, dupa nunta te poti trezi cu invitati nemultumiti. In noaptea nuntii o sa ai foarte multe pe cap si de cele mai multe ori se intampla sa afli problemele abia a doua sau a treia zi dupa nunta, cand din pacate nu mai poti face nimic.

   Un meniu obisnuit contine de obicei un aperitiv - cald si rece, un preparat de baza (friptura, sarmale sau peste), desert si bautura. Pentru a vedea ce ar trebui sa includa un meniu de nunta va dau cateva exemple din care sper sa va puteti inspira.

   Aperitiv: salata de cruditati, pateuri reci, icre, salata de vinete, branza, rosii umplute, oua umplute, rulada de vitel cu portocale, cascaval, sunca de Praga, salam, jambon, chiftelute, peste afumat etc.

 

   Preparate de baza: peste cu garnitura, friptura cu cartofi si salata de muraturi, sarmale cu mamaliga sau sarmale cu costita afumata, piure de cartofi cu friptura de porc, pulpe de pui la gratar cu legume mexicane, un mixt format din carnati, mititei, friptura, pui, cartofi prajiti, frigarui.

   Desertul este in principal format din tortul de nunta, prajituri, bomboane, inghetata, fructe proaspete, alune, fursecuri.

   Bautura: vin, sampanie, sucuri, cafea, apa minerala, plata, si alte bauturi (whiskey, gin) in functie de preferinte si de buget.

   Asa cum v-am spus si mai sus preturile pentru un meniu de nunta difera foarte mult de la un restaurant la altul, dar orientativ va pot spune ca ele incep de pe la 120 lei / meniu si pot ajunge si la 500 de lei.

   Un exemplu de meniu am gasit pe situl www.tatoli.ro, restaurantul Trattoria del Tatoli:

   Gustare

- Rulou de sunca cu salata de cruditati
- Trandafir de Sibiu
- Ou umplut cu pate de ficat si masline
- Evantai de cascaval
- Rosii umplute cu vinete
- Muschi file
- Salata verde
- Nufar din castravete verde

   Fel 2

- Salau menier, sos de vin alb si capere
(salau pane, sos de vin alb si capere)
- cartofi natur si lamaie


   Fel 3

- Sarmale (4 buc) cu mamaliga, smanatana si ardei

   Mixed grill

(frigaruie asortata, Muschi de porc si piept de pui)
- legume mexicane
- salata de sezon (rosii cu castraveti)

   Chifle
   PRET / MENIU = 160 ron
   PRET / MENIU DUMINICA = 139 ron

P.S.: - daca alegeti sa va faceti nunta in extrasezon (iarna, primavara) puteti beneficia de resuceri de preturi.

Newsletter