Home Nunta Organizare nunta Cum alegi meniul de nunta in 2022

Cum alegi meniul de nunta in 2022

Cum alegi meniul de nunta in 2022
Ioana Marinescu
Marţi, 01.02.2022

Meniul de nunta este, fara doar si poate, unul dintre cele mai importante elemente din cadrul evenimentului. Indiferent de stilul ales pentru petrecere, mancarea serbita ar trebui sa reflecte personalitatea ta si a sotului. Descopera cinci idei de servire a mesei la o nunta si alege-l pe cel potrivit voua.

 

1. Servirea clasica la mese
 
Cei mai multi miri aleg sa serveasca mancarea in timp ce invitatii asteapta la masa. De obicei, meniul consta in trei feluri de mancare si tortul. In aceasta situatie, toata lumea primeste aceleasi alimente, cu mici variatii posibile:
  • Invitatii vegetarieni primesc alternative potrivite dietei lor.
  • Invitatii primesc acelasi aperitiv, dar au de ales intre doua feluri principale.
  • Invitatii isi aleg felul principal cand anunta daca vin la nunta.
Un astfel de meniu are si avantaje:
  •  Controlezi mai bine cum aranjezi preparatele si ce vrei sa servesti;
  • Poti lucra cu cei de la restaurant sa prepare totul si sa aranjeze farfuriile asa cum iti doresti;
  • Poti respecta un program de servire.
Dezavantajele sunt faptul ca poate fi o provocare sa ii multumesti pe invitatii care au restrictii alimentare. In plus, este nevoie de mult efort, pentru a servi pe toata lumea, asa ca ospatarii vor avea tarife mai mari.
 
Cand vine vorba de costuri, acest meniu este cea mai buna alegere, pentru ca poti controla de la inceput cat vei plati. 

2. Servirea unu meniu family
 
Un meniu family presupune servirea preparatelor pe platouri comune, care sunt trecute de la un invitat la altul. Este o alegere buna, daca vrei ca oamenii sa stea la mese, dar sa nu fie serviti de ospatari. La aperitiv ai, de obicei, doua-trei optiuni, iar meniul principal include un preparat pe baza de proteine si doua garnituri. 
 
Printre avantajele acestui tip de meniu se numara faptul ca ofera varietate - invitatii au mai multe optiuni la fiecare fel, iar cei pretentiosi pot si mai usor de multumit. Daca tu si iubitul tau sunteti persoane mai relaxate, o astfel de servire va reprezinta. In plus, ii va face pe invitati sa socializeze mai mult. Un alt avantaj este si faptul ca nu vei avea nevoie de prea multi ospatari, astfel ca si costurile pentru staff vor fi mai mici. 
 
Principalul dezavantaj il constituie faptul ca meniurile sunt mai scumpe. 

3. Meniul tip bufet
 
Bufetul presupune o masa lunga, pe care sunt expuse toate preparatele. Acest tip de servire ofera varietare culinara, insa trebuie sa te asiguri ca nu se vor forma cozi la mese si invitatii isi vor alege rapid ce doresc.
Principalul avantaj al acestui tip de meniu este faptul ca va da impresia de abundenta si va atrage, daca platourile vor fi asezate frumos. Dezavantajul este faptul ca o astfel de masa este mult mai scumpa. 

4. Standurile cu auto-servire
 
Standurile cu auto-servire sunt similare cu bufetul, dar presupun servirea unui anumit fel de mancare. Sunt mai interactive decat bufetul, pentru ca vei avea nevoie de un chef care sa prepare retetele si sa interactioneze cu invitatii. Daca sunteti creativi si vreti ceva inedit la nunta voastra, atunci acest tip de servire este potrivit pentru voi. 
Avantajul acestui meniu este faptul ca arata foarte bine vizual si le va da o oportunitate invitatilor sa faca poze spectaculoase. Dezavantajul este faptul ca un astfel de meniu este mai scump. 

5. Meniu de cocktail bar
 
Un meniu de cocktail-bar pentru nunta este cea mai buna alegere, daca sunteti relaxati si scopul vostru principal este va distrati. Un astfel de eveniment presupune servirea unor gustari in timpul unor pauze de dans. Avantajul il presupune diversitatea - poti pregati mai multe preparate, pentru a-i multumi si pe invitatii vegani. Dezavantajul va fi faptul ca invitatii s-ar putea sa consume mai mult alcool, daca vor avea la dispozitie un bar. In plus, va fi complicat pentru invitatii in varsta, asa ca asigura-te ca le vei pregati cateva mese la care vor putea sta.

Newsletter