Home Nunta Cununia Cine cumpara buchetul la cununia civila si alte lucruri importante despre eveniment

Cine cumpara buchetul la cununia civila si alte lucruri importante despre eveniment

Cine cumpara buchetul la cununia civila si alte lucruri importante despre eveniment
Ioana Marinescu
Joi, 23.09.2021

Cununia civila este un moment important pentru orice cuplu, dar organizarea evenimentului nu este atat de simpla precum ai crede. Intrebari precum "cine cumpara buchetul la cununia civila" sau "ce se duce la primarie la cununia civila" sunt firesti, dar nu ar trebui sa te puna in dificultate. Afla cum organizezi o cununie civila ca la carte, ca sa nu mai ai nicio grija in acea zi.

 

Cununia civila este o ceremonie scurta, dar asta nu inseamna ca nu are cateva reguli specifice. In primul rand, este indicat ca toti cei implicati, de la miri, la nasi si invitati, sa aleaga tinute elegante, care sa arate bine in fotografii. Mai departe, mireasa poate alege si un buchet de flori, care sa o ajute sa iasa in evidenta printre ceilalti participanti.

Cine cumpara buchetul la cununia civila

Daca la cununia religioasa nasa trebuie sa cumpere buchetul de mireasa, la cea civila nu exista nicio regula. Astfel, daca te pregatesti sa spui "Da", iti poti cumpara singura buchetul sau poti sa il rogi pe viitorul tau sot sa o faca. Pentru ca te vei pregati de o ceremonie de zi, alege flori simple, in culori care se asorteaza cu tinuta. Stai departe de ornamentele incarcate si opteaza pentru flori naturale, precum cele de camp, lalele sau lacramioare. Daca vrei sa pastrezi toata viata buchetul de la cununia civila, poti opta un buchet din flori nemuritoare.

Cine cumpara buchetul la cununia civila este doar unul dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont, cand pregatesti acest eveniment. Odata stabilit, trebuie sa treci la urmatorul.

Ce se duce la primarie la cununia civila

Cu 10 zile lucratoare inainte de cununia civila trebuie sa depui la primarie actele necesare oficializarii relatiei tale. Vei avea nevoie de un certificat medical prenuptial, pe care il poti lua de la medicul de familie. Tine, insa, cont ca aceste este valabil doar 24 de ore, asa ca trebuie sa il scoti cu o zi inainte de depunerea actelor. Apoi, vei mai avea nevoie de:

  •  certificate de nastere - original si copie;
  • acte de identitate - original si copie;
  • declaratie de casatorie;
  • timbre fiscale;
  • dosar cu sina.

 

La depunerea actelor trebuie sa fiti prezenti amandoi.

In ziua cununiei civile va trebui sa aveti alaturi doi martori, care vor semna ulterior. Acestia pot fi nasii sau alti prieteni apropiati. Tot pentru acest moment poti apela la un fotograf si poti organiza chiar o sedinta foto pentru tine si iubitul tau.

Ce se serveste la cununia civila

Cununia civila nu dureaza mai mult de 10 minute, iar dupa voi vor urma, probabil, alti miri, asa ca nu te pregati cu prea multe gustari pentru invitati. Cate un pahar de sampanie si un fursec sau o bomboana vor fi suficiente. Daca vrei sa le oferi invitatilor o gustare mai consistenta, puteti merge la un restaurant dupa eveniment.

Obligatiile nasilor la cununia civila

Deoarece cununia civila este un eveniment scurt, nu exista prea multe traditii pe care mirii sau nasii ar trebui sa le respecte. Daca nasii vor fi martorii tai, nu vor trebui decat sa semneze si sa apara in pozele de la eveniment alaturi de voi.

Ce se spune la cununia civila

Daca vrei sa fii un invitat model la cununia civila, atunci fa-le mirilor o urare din suflet. De obicei, pentru astfel de momente se transmit "Felicitari" sau "Casa de piatra", dar orice sfat va fi binevenit.

Newsletter