Home Mireasa Frumusete Pregateste-ti tenul pentru iarna in doar 6 pasi

Pregateste-ti tenul pentru iarna in doar 6 pasi

Pregateste-ti tenul pentru iarna in doar 6 pasi
Alexandra Negreanu
Duminică, 16.10.2011
Iata-ne ajunse in mijlocul sezonului de toamna. In curand iarna isi va face si ea debutul si nu trebuie sa ne ia prin surprindere. De aceea este recomandat sa iti pregatesti tenul pentru sezonul rece, avand in vedere ca este portiunea de piele  expusa cel mai mult la factorii din exterior: temperaturi scazute, frig, vant, aer uscat etc. Toti acesti factori modifica nivelul ph-lui natural al pielii si fac ca tenul sa devina mai sensibil si mai predispus la itiratii, formarea de riduri de expresie si imbatranirea pielii.

Si cum temperaturile deja au scazut considerabil si aerul devine din ce in ce mai uscat, Karena te sfatuieste sa urmezi cei 6 pasi esentiali pentru mentinerea unui ten sanatos si stralucitor:

1. Hidrateaza-te

Odata cu scaderea temperaturii corpul numai transpira suficient si astfel este posibil ca tu, sa numai simti nevoia de a  consuma lichide. Insa organismul se lupta in continuare sa elimine toxinele din interior. De aceea este important sa mentii aportul zilnic de apa de pana acum (cel putin 2 litri de apa pe zi sau 8 pahare). Consumul de apa ajuta la eliminarea acestor toxine nesuportate de corpul uman. Cand nu bei destula apa si mentii un nivel de lichide in corp diminuat, scade si nevoia de a urina si astfel creste nivelul de toxine organism si te poti confrunta cu probleme ale pielii: acnee, eczema, iritatii si alte reactii cutanate. Aceasta crestere de toxine poate provoca de asemenea dureri de cap si oboseala. Cu toate acestea, indiferent de cata apa bei, unele toxine tot vor incerca in continuare sa iasa din corp prin piele. Din acest motiv, deschiderea porilor prin efectuarea de bai de abur, precum si prin utilizarea produselor exfoliante poate ajuta la imbunatatirea aspectului pielii tale.

2. Fa baie de aburi sau infuzie cu plante medicinale

 Baia de aburi, poate ajuta tenul sa elimine toxinele acumulate mult mai usor, fara sa provoace iritatii, eczeme sau puncte negre. In timpul baii de bur pielea transipra si aburul ajuta porii sa se deschida, permitand toxinelor si bacteriilor sa patrunda prin piele si sa se desprinda mult mai usor. De asemenea, baia de aburi ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si astfel vei obtine un ten cu un aspect sanatos si plin de stralucire.


Dupa fiecare baie de aburi, aplica o masca hidratanta achizitionata din comert sau realizata de tine acasa, cu ingredientele naturale, hidratante  pe care le ai in frigider:lapte, miere, iaurt.

Intra aici si afla care sunt beneficiile iaurtului pentru ingrijirea tenului !

3. Exfoliaza-ti tenul

Un alt sfat pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din piele acumulate in aceasta toamna este folosirea unei produs exfoliant o data pe saptamana, dupa demachiere sau spalare faciala. Scrubul sau produsele exfoliante ajuta la eliminarea celulelor moarte care se acumuleaza la suprafata pielii, ajuta la deschiderea porilor si poate imbunatati, de asemenea, circulatia sangelui. Toate acestea vor ajuta la eliminarea rapida a toxinelor de la suprafata pielii. Pentru o exfoliere mai intensa utilizeaza malai, zat de cafea sau un cub de zahar. Pentru o exfoliere mai blanda, incearca produse pe baza de lapte sau miere sau iti poti prepara singura un amestec din produse naturale, in care poti adauga lapte si miere.

Insa nu exagera cu folosirea produselor exfoliante pe parcursul sezonului rece, deoarece vei agresa pielea, aceasta devenind si mai uscata. Karena iti ofera cateva trucuri  pentru a lupta  impotriva pielii uscate!

4. Fa trecerea de la lotiune la crema

Cremele hidratante sunt de obicei mai mult decat lotiuni, fiindca formeaza un strat uleios pe post de bariera impotriva factorilor nocivi din exterior si, care de asemenea reduce pierderea de apa din stratul exterior al pielii( deshidratarea). Folosirea regulata de creme hidratante nu va ajuta doar pentru a preveni pierderea de apa, acestea vor ajuta de asemenea la restabilirea echilibrului de umiditate si elasticitate de la nivelul stratului exterior al pielii. Cremele hidratante ofera, de asemenea, o bariera de protectie impotriva valorilor scazute de temperatura, precum si umiditatii. Daca utilizarea unei creme hidratante te ingrijoreaza pentru ca deja ai tenul gras de la natura, opteaza pentru un gel antibacterian, dar care are puternice proprietati hidratante. Persoanele cu ten acneic trebuie sa foloseasca produse mai blande pentru tratarea cosurilor, deoarece acestea usuca pielea si, in contact cu temperatura scazuta, tenul se va usca si pot aparea iritatii sau agravarea acneei.

5. Foloseste sapunuri blande si hidratante

Foloseste sapunuri hidratante, pe baza de lapte si miere, iar in cazul in care pielea ta este sensibila, utilizeaza sapunuri fara parfum. Sapunuri dure pline de coloranti si parfum nu fac decat sa indeparteaze uleiurile esentiale pe care pielea tale le produce natural, ca forma de aparare si hidratare, lasand tenul uscat si cu aspect de coaja. De asemenea sapunurile pe baza de glicerina sunt produse excelente pentru sezonul iernii, deoarece ajuta la hidratarea pielii si contribuie la regenerarea celulelor.

 

6. Nu renunta la crema pentru protectie solara

Datorita aparitiei reduse sau infime a Soarelui pe cer, unele dintre noi am putea fi tentate sa renuntam la produsele de make-up cu protectie SPF, in mod special fondul de ten. Insa, in ciuda absentei caldurii data de razele soarelui trebuie sa fim mai prudente atunci cand vine vorba sa iti protejezi pielea de razele UV in sezonul rece. Intr-adevar poti folosi o crema sau un fond de ten cu o protectie de 15%, mai ales pentru cele care isi petrec mai mult timp in aer liber. Razele UV patrund prin pori chiar daca afara cerul este acoperit de nori, ninge sau ploua.

Tu ce metode aplici pentru a-ti pregati tenul pentru sezonul rece?

Newsletter