Home Mireasa Frumusete 13 obiceiuri pe care hairsytlist-ul tău le urăște

13 obiceiuri pe care hairsytlist-ul tău le urăște

13 obiceiuri pe care hairsytlist-ul tău le urăște
Mariana Voinea
De Mariana Voinea
Miercuri, 20.03.2024

Vrei să ai o relație bună cu hairstylistul tău? Respectă aceste reguli și fiecare programare pe care o vei face va avea rezultate excelente! Ține cont de fiecare sfat în parte, atât când ai nevoie de o tunsoare nouă, cât și când vrei să îți schimbi culoarea părului sau când vrei să fii mireasa cu cea mai frumoasă coafură!

Este foarte important să ai o relație bună cu stilista la care apelezi ori de câte ori ai nevoie de un nou look și care te ajută grație abilităților pe care le are de a mânui foarfeca și pieptenele. Stilista este persoana la care apelezi pentru a-ți da o formă minunată și o culoare perfectă părului tău. Totodată, este persoana care te poate face să arăți ca o zeiță sau care, dimpotrivă, îți poate strica look-ul și încrederea în tine.

Dacă de fiecare dată când pleci din salonul de coafură îți place cum arăți și ești admirată de persoanele din jur, ar trebui să menții o relație de prietenie cu profesionista cu ajutorul căreia iubești să te privești în oglindă. Totuși, specialiștii sugerează să eviți să faci o serie de greșeli banale, dar care te pot costa scump la următoarea tunsoare. Nu mai urma regulile ce țin de etichetă, ci află care sunt obiceiurile aparent politicoase la care trebuie să renunți atunci când pășești pragul unui coafor pentru că le supără la maxim pe specialiste.

Nu veni prea devreme

Desigur că este de bun simț să respecți sfertul academic și să vii mai devreme cu cel puțin 15 minute la programare, dar nu veni prea devreme. De asemenea, nu întârzia pentru a nu schimba complet programările clientelor din ziua respectivă. Cel mai important este să eviți să te prezinți la salon mult prea devreme atunci când coafeza are o altă clientă sau abia își sterilizează instrumentele și își pregătește spațiul pentru o nouă zi de lucru.

Poate că pe tine nu te deranjează să aștepți, dar pe coafeză da, fiindcă simte o mare presiune asupra ei, știind că cineva îi urmărește fiecare mișcare. Dacă nu ai o programare făcută, poți suna în ziua în care vrei să te tunzi sau să-ți aranjezi părul pentru a vedea dacă stilista la care apelezi este liberă puțin mai devreme sau te plimbi puțin prin magazinele din apropiere până la ora la care ești chemată. În niciun caz nu veni cu mai mult de 10 minute mai devreme la salon.

Explică-i ce coafură vrei

femeie la coafor

Stilista nu îți poate citi gândurile și primul lucru care te întreabă atunci când te așezi pe scaunul de coafor este „Cum ți-ar plăcea să te tund sau să-ți aranjez părul astăzi?”. În loc să îi răspunzi: „Cum crezi tu că mi-ar sta mai bine” sau „Cum vrei tu”, ai putea să îi dai exemple de coafuri pe care le preferi, să îi arăți efectiv cât să taie din păr, deoarece nemulțumirea clientei vine în urma unei lipse de comunicare între ea și stilistă.

Nu te teme că pari exagerată atunci când ceri o anumită coafură, ci gândește-te că îi vei ușura munca. Pot căuta pe telefon o fotografie a tunsorii pe care ți-o dorești, a culorii la care te gândești sau a coafurii pe care speri să o porți în ziua nunții și treaba este pe jumătate rezolvată.

Nu îți îndepărta mereu părul tuns

Desigur că nimănui nu îi place să fie plin de păr proaspăt tuns, dar cu siguranță nici coafezei nu îi va plăcea dacă vei scutura mereu capa pe care ți-o pune sau dacă vei sufla părul rămas în urmă tunsorii constant. Dacă părul se adună pe pelerină la umeri sau în poală, stilista va prefera să stai nemișcată decât să încerci să-l îndepărtezi tu singură. Oricum la final părul va fi îndepărtat, suflat, iar tu vei pleca acasă curată. Așadar rezistă câteva minute chiar dacă părul tuns îți provoacă mâncărimi sau te gâdilă.

Nu îți alinta stilista

„Iubita, drăguța, păpușa”, aceste vorbe de alint pot părea drăguțe, dar salonul nu este un loc potrivit în care să le folosești. Dacă nu ai o relație de prietenie foarte apropiată cu stilista ta, atunci nu este cazul să o alinți atunci când își face meseria. Nu uita că vorbești cu un profesionist pe care trebuie să îl respecți așa cum respecți un medic. În cazul în care o alinți continuu s-ar putea să îi lași impresia că nu o prețuiești la adevărata evaluare, nu o iei în serios sau nu vii la salon doar pentru serviciile care ți le oferă. Spune-i stilistei tale pe nume sau întreab-o cum ar vrea să i te adresezi înainte de a începe să te tundă.

Nu îți finisa singură coafura

Este posibil ca în urma tunsorii să simți că ai nevoie de un strop de fixativ la ieșire, de puțin gel pe breton, de o uscare mai temeinică a părului în partea din spate, dar nu ar trebui să pui mâna pe niciunul din instrumentele de lucru sau produsele cosmetice profesionale ale salonului.

În primul rând, aceasta este o jignire adusă la adresa stilistei care, deși s-a străduit să îți ofere o coafură și o tunsoare incredibilă, nu a reușit să te mulțumească pe deplin și mai mult, insiști să finisezi ultimele detalii cu mâna ta. Fă acest lucru acasă, nu pune mâna pe pieptene, pe uscător, pe fixativ, nu încerca să tai un fir care ți se pare mai lung al bretonului cu foarfeca. Astfel îi vei respecta nu numai munca depusă, dar vei lăsa impresia că ești mulțumită de serviciile primite.

Nu îi anticipa mișcările! Las-o pe stilistă să te ghideze!

coafura par roscat

Dinainte de a te așeza pe scaunul coaforului, stilista te va avertiza că îți va cere să îți muți capul sau corpul în diferite direcții, iar tu trebuie să îi respecți indicațiile pentru a avea o coafură reușită. Aceasta îți va cere să ții bărbia în sus, în jos, să îți muți capul în stânga, în dreapta, mișcări mici ale corpului care o vor ajuta să obțină lungimea potrivită a părului. Urmează instrucțiunile dar fără a-i anticipa următoarea indicație. Chiar dacă tu crezi că stilista a terminat de tăiat sau de aranjat părul pe o parte a capului, nu te mișca imediat pentru că riști să o încurci.

Nu vorbi non-stop în timp ce profesionista își face datoria

Atunci când mergi la coafor nu este ca și cum ai merge la psiholog sau la o prietenă. Chiar dacă te cunoști de mult cu stilista ta, asta nu înseamnă că trebuie să ai conversații din cele mai intime, auzite chiar și de clientele salonului sau de celelalte coafeze.

Specilista trebuie să se concentreze exclusiv pe serviciile pe care ți le oferă și dacă vrei să vorbești cu ea în particular, o poți invita la o cafea într-o zi când amândouă aveți timp. Este foarte posibil ca stilista să nu aibă chef să discute sau să îți asculte problemele. Și chiar dacă face o conversație politicoasă întrebându-te „Ce mai faci? Ce ai mai făcut? Cum mai sunt copiii?”, nu da detalii care ar putea să o obosească sau să o plictisească.

Nu veni la salon cu părul murdar

femeie la salon coafor

Este de înțeles că atunci când mergi la coafor nu trebuie să ai părul murdar la fel cum, atunci când te prezinți la manichiură nu trebuie să te prezinți cu unghiile murdare sau mâinile nespălate. Ce ar însemna să mergi la medicul ginecolog fără a-ți face ritualul de îngrijire intimă înainte? Este un mit faptul că părul murdar se taie și se aranjează mai bine, asta spun specialiștii. Nu este nevoie să stai trei patru zile cu părul nespălat doar pentru că te duci la coafor, ci trebuie să îl cureți în mod corespunzător. Când faci programarea telefonică poți întreba specialista cum ar trebui să procedezi în ceea ce privește igiena părului.

Nu te îmbrăca în ținute de gală 

Atunci când intri într-un salon nu trebuie să fii ai o ținută de divă, nu trebuie să te îmbraci în cea mai elegantă rochie pe care o ai în garderobă sau să te machiezi excesiv pentru a atrage privirile asupra ta. Mergi îmbrăcată normal, evită bluzele cu guler, gecile cu glugă sau hanoracele cu glugă pe care nu le poți dezbrăca și mai degrabă alege un top și jeanși în care să te simți lejer. De asemenea, poți purta o cămașă fără guler sau un tricou, iar în ceea ce privește încălțămintea, evită pantofii deschiși în față sau sandalele pentru că părul care cade se poate lipi de degetele expuse.

Nu îți cere scuze pentru aspectul părului tău!

femeie par scurt la coafor

Atunci când ajungi la salon trebuie să înțelegi că stilista deja știe că părul tău nu este tocmai în cea mai bună formă, de aceea apelezi la serviciile ei. Fie că a trecut mult timp de când ai avut o tunsoare sau nu ți-ai mai vopsit rădăcinile demult, nu ai niciun motiv să îți ceri scuze atunci când te așezi pe scaunul coaforului. Ține cont de faptul că stilista este o profesionistă și cu siguranță le-a văzut pe toate până la acest moment și îți poate da sfaturi utile asupra problemelor care te preocupă.

Nu evita folosirea telefonului

Desigur că este nepoliticos să îți folosești telefonul în timp ce coafeza îți face coafura sau îți aranjează tunsoarea. Dar atunci când cineva te sună insistent și tu nu răspunzi pe motiv că ești la salon, este din nou un lucru care ar putea să o deranjeze pe profesionista care îți aranjează părul. În cazul în care telefonul nu îți împiedică mișcările capului, atunci nu este nicio problemă în a-l folosi. În fond, salonul este un loc în care mergi și să te relaxezi și poți folosi acest instrument o dată ce ai discutat deja cu stilista asupra formei, culorii și ultimelor detalii pe care le dorești.

Nu spune răspicat faptul că nu îți place rezultatul muncii stilistei

femeie la coafeza

Este foarte posibil ca la finalul unei tunsori sau al unei coafuri să nu îți placă pe moment rezultatul. Uneori, dacă treci de la o lungime a părului la alta, de la o culoare la alta sau alegi o coafură pe care nu ai mai purtat-o în viața ta este posibil ca pe moment să fii atât de șocată încât să îi spui că nu îți place.

Dar gândește-te cât de incomod este să auzi de la cineva că nu este mulțumit de munca pe care ai depus-o. Desigur că, fiind un profesionist, va aprecia onestitatea și, deși se va supăra, nu își va afișa frustrarea. Dar evită să folosești expresii și cuvinte care o pot răni. Adoptă o altă atitudine și spune-i cum ți-ai fi dorit de fapt să arăți, cum ți-ai fi imaginat și ce retușuri mai poate face.

Nu te lăuda cu bacșișul pe care îl lași

Stilista ta a făcut o treabă foarte bună: ți-a ales culoarea perfectă și te a tuns exact așa cum ți-ai dorit? Atunci cu siguranță merită un bacșiș gras. Dar nu merită să spui în gura mare tuturor ce sumă i-ai lăsat pe lângă banii necesari pentru tunsoare. Fii discretă și înmânează-i suma pe care consideri că o merită, dar fără a face un mare caz din asta. Oferă-i banii, mulțumește-i și cu siguranță coafeza va ține cont de gestul tău la următoarea tunsoare.

Relația cu stilista care îți aranjează părul este mai importantă decât ai crede, așa că fă tot posibilul să te împrietenești cu ea, să îi respecți și să îi apreciez munca și să ții cont de aceste sfaturi care cu siguranță se vor dovedi foarte utile.

Surse foto: pexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: rd.com

Newsletter