Home Mireasa Bijuterii Mireasa Cum sunt facute inelele cu diamante

Cum sunt facute inelele cu diamante

Cum sunt facute inelele cu diamante
Alexandra Ion
Vineri, 10.10.2014
Se spune ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Te-ai intrebat vreodata insa cum se fabrica aceste minunatii, adevarate declaratii de eleganta, rafinament si stil?

Istoria inelelor de logodna incepe inca din timpuri stravechi. Egiptenii obisnuiau sa poarte inelele ca simbol al uniunii vesnice pe degetul mijlociu al mainii stangi, deget ce se considera ca are o vena (vena amoris) ce duce direct catre inima. Romanii obisnuiau sa ofere inele modeste din fier, apoi mai tarziu din aur.

Timp de cateva secole, obiceiul oferirii inelelor ca simbol al logodnei a palit, ca mai apoi sa fie reluat in secolul al XII-lea, dupa ce Papa Inocentiu al III-lea a stabilit noi reguli pentru desfasurarea ceremoniei de casatorie. Mireasa trebuia sa primeasca un inel ca angajament al logodnei , iar nunta trebuia sa fie oficiata doar la biserica. Desi oferitul inelelor de logodna a crescut in popularitate, diamantele erau foarte rare. Primele mentiuni despre obiceiul oferirii unui inel cu diamante ca simbol al logodnei dateaza din 1477, cand arhiducele Maximilian al Austriei i-a oferit Mariei de Burgundy un inel cu diamante in forma literei M. Abia in anii 1870, diamantele au intrat in atentia publicului, odata cu descoperirile minerilor facute in terenurile fertile ale Africii. Nu a trecut mult timp pana cand inelele de logodna au fost imbogatite cu diamante rare, ajungand la statutul pe care il au in zilele noastre.

Pasii fabricarii unui inel cu diamante

1. Metalul este topit si modelat in forma potrivita pentru diamante

2. Gherutele ce tin diamantul sunt modelate

3. Gherutele sunt atasate santului inelului

4. Dupa ce au fost atasate, gherutele se finiseaza

5. Gherutele sunt modelate pentru a tine diamantul

6. Inelul primeste un finisaj final pentru a fi gata de cumparare

Procesul de creare a unei bijuterii cu diamante este unul complicat si intricat, ce necesita multa munca, o atentie deosebita si cunostinte experte in domeniu. Iata un filmulet ce explica pasii crearii unei astfel de bijuterii: 

Cand un diamant are o taietura de foarte buna calitate (ideal cut), lumina incidentala va intra in piatra prin platou (table) si coroana, inspre pavilion unde se reflecta dintr-o fateta in alta inainte de a iesi afara tot prin platou, spre ochii observatorului. Acest fenomen se numeste „light return" (revenirea luminii) si afecteaza luminozitatea, stralucirea si dispersia diamantului.

Bijuteriile de la Royal Diamonds pot fi personalizate, astfel incat se poate crea o bijuterie noua sau se pot face schimbari la un model existent in functie de preferintele fiecarui client. Se creeaza un model 3D, iar productia incepe numai dupa ce ai stabilit toate detaliile ce doresti sa apara la bijuteria ta.



   

Ocazional un slefuitor va trebui sa faca compromisuri prin acceptarea unor proportii si simetrii imperfecte, pentru a evita incluziuni foarte vizibile sau pentru a mentine cat mai mult din greutatea pietrei brute. Deoarece pretul per carat al diamantelor este mult mai mare cand piatra are peste un carat, pentru acest motiv este foarte posibil ca un diamant care are exact 1,00 ct sa fie o piatra cu o taietura mai putin buna. Majoritatea bijutierilor sau gemologilor sfatuiesc clientii sa cumpere un diamant de 0.99 ct pentru pretul bun, sau unul de 1.10 ct pentru taietura buna.

Culorile diamantelor

Diamantele pot avea toate culorile spectrului, iar culoarea lor este datorata fie impuritatilor chimice de azot si hidrogen, bor (diamantele albastre) fie expunerii la radiatii (diamante verzi).
Cele mai valoroase sunt, de obicei, diamantele incolore. Intensitatea culorii joaca un rol important in stabilirea valorii unui diamant. Valoarea unui diamant colorat o poate depasi usor pe cea a unuia incolor, daca intensitatea culorii este mai mare, sau culoarea este rara.
Diamantele pot avea orice culoare a spectrului. Cele mai rare diamante sunt cele de culoarea rosu, roz, verde si albastru. Diamantele care au o culoare suficient de saturata sunt denumite diamante fancy-color.

Diamante sintetice

Pe piata exista si diamante sintetice nu numai diamante naturale. Procedeul de creare a diamantelor artificiale a fost elaborat de pentru prima data de chimistul francez Henri Moissan in 1892. Cu ajutorul procedeului gandit de chimist, mici fragmente de diamante sintetice au fost create prin incalzirea carbunelui la temperature extreme, intr-un creuzet de fier. Odata atinsa temperatura dorita, creuzetul era scufundat rapid in apa rece. In urma diferentei de temperatura, se crea destula presiune pentru a obtine mici fragmente de diamante.

 



   

La Royal Diamonds vei gasi diamante naturale, produse intr-o fabrica de inalta calitate din Anglia cu o experienta de mai mult de 40 de ani in fabricarea bijuteriilor. La Royal Diamonds poti alege din peste 2400 de modele diferite, o oferta de neegalat pe piata bijuteriilor. 

 

Newsletter