Home STIRI STIRI Rentakub.com, marketplace de rezervari pentru case de vacanta si cabane

Rentakub.com, marketplace de rezervari pentru case de vacanta si cabane

Rentakub.com, marketplace de rezervari pentru case de vacanta si cabane
Corina Naftanaila
Vineri, 14.05.2021
In aceasta conjunctura pandemica, dar si prin prisma evolutiei preferintelor romanilor, acestia se orienteaza din ce in ce mai mult catre vacantele in Romania, in natura, in unitati de cazare mai mici, pe care le pot inchiria integral pentru familie sau grupul de prieteni.

Odata cu situatia actuala, Rentakub a anuntat lansarea unei platforme online destinata exclusiv rezervarilor pentru casele de vacanta si cabanelor, decizie luata in urma cresterii semnificative a interesului atat din partea turistilor, cat si din partea celor interesati sa dezvolte un astfel de business.

Platforma pentru rezervari case de vacanta functioneaza ca un marketplace unde se regasesc casele de vacanta Kub din retea, pregatite de a primi turisti, dar si case de vacanta partenere care vor sa dezvolte noi capacitati de cazare conform conceptului Rentakub. De asemenea, cei care vor sa isi listeze casele de vacanta, care pot fi inchiriate doar integral, au aceasta posibilitate, folosind platforma dedicata. Investitia initiala in dezvoltarea platformei se ridica la aproximativ 10.000 euro, iar in acest moment casele de vacanta se pot lista pentru atragerea de noi turisti.

 cabana de inchiriat

Scopul platformei este de a deveni principalul loc unde turistul poate inchiria case de vacanta in fiecare zona din Romania, iar pentru a avea un numar cat mai mare de case de vacanta listate in platforma, planul pentru dezvoltare presupune doua verticale: pe de-o parte, platforma le ofera partenerilor din retea posibilitatea de a se lista pentru a beneficia de un flux complet - de la construirea Kub-ului, pana la listarea in platforma, cu scopul atragerii de turisti, astfel incat partenerii din retea sa beneficieze de o structura de business completa, iar pe de alta parte, cu scopul de a oferi turistilor acces la un numar cat mai mare de unitati de cazare tip casa de vacanta. De asemenea, este permisa listarea in platforma si a altor case de vacanta care se pot inchiria integral, acestea fiind denumite case de vacanta partenere.

Unicitatea platformei este data de faptul ca plata se face doar prin intermediul cardului, iar disponibilitatea proprietatilor listate pe platforma este actualizata in timp real, confirmarea platii si a rezervarii fiind instantanee. La finalizarea rezervarii, turistul primeste automat factura pentru serviciile dorite. Anularea este gratuita.

Avem planul ca in maximum doi ani platforma Rentakub.com sa devina locul de referinta pentru cei care isi doresc sa inchirieze o casa de vacanta/vila/cabana. In continuare, ne vom axa pe atragerea de parteneri in reteaua Rentakub si vom promova cu prioritate case de vacanta Kub pentru ca ele ofera posibilitatea standardizarii si garantia unui confort armonizat, dar am decis sa ne deschidem si catre case de vacanta deja existente pentru a accelera extinderea conceptului. Este prima si singura platforma dedicata 100% caselor de vacanta, unde rezervarea se face online, prin cateva clickuri, turistul fiind directionat catre partenerul Rentakub din zona dorita de acesta", a spus Costi Zarnescu, fondator Rentakub.

In acest moment sunt prezente case de vacanta ce fac parte din reteaua Rentakub in Bacau, Baile Felix, Rasnov, Slanic Moldova, Bran, Cluj, Sibiu, Harghita-Covasna.

Newsletter