Home STIRI STIRI Trucuri simple pentru un par de invidiat tot anul

Trucuri simple pentru un par de invidiat tot anul

Trucuri simple pentru un par de invidiat tot anul
Corina Naftanaila
Vineri, 07.02.2020
Ritmul trepidant al saptamanilor incarcate se rasfrange direct asupra frumusetii tale, iar parul este expus in mod deosebit factorilor de risc. De la poluare si pana la efectele adverse ale produselor cosmetice, podoaba ta capilara are de infruntat multe obstacole. Vestea buna este ca ai la dispozitie o multime de metode prin care sa ameliorezi atat starea sanatatea firului de pra, cat si aspectul final al frizurii.

Sprijina sanatatea parului prin regimul alimentar

Inainte de a vorbi despre tratamentul extern al parului, trebuie sa ne concentram pe modul in care acesta este hranit odata cu organismul. O dieta sanatoasa se va rasfrange favorabil asupra rezistentei podoabei tale capilare, iar aspectul ei va „trada" ingrijirea completa de care are parte. Nu ezita sa incluzi in meniul tau macroul, somonul, sardinele, heringul si tonul, datorita aportului de Omega 3, ce va fi intregit de proteinele si acizii grasi esentiali din semintele de susan, de floarea soarelui si de dovleac.

Descurca-ti parul fara batai de cap

Varfurile despicate si cele uscate, cauzate de caldura excesiva, sunt principalii factori din cauza carora podoaba capilara se incurca usor si se descalceste cu foarte mare greutate. Alegerea unei perii de par de buna calitate nu este deloc dificila, iar efectele acestei decizii intelepte se vor simti pe deplin. Detalii aici. Fie ca alegi o perie electrica, o perie cu aer cald, un aparat de coafat sau o perie pentru indreptarea parului conventionala, cu siguranta imaginea ta se va ameliora, iar cei din jur vor observa acest lucru imediat. Parul tau va fi netezit si coafat fara ca firul sa fie agresat, cu o textura matasoasa si stralucitoare.

perie de par

Aplica masti naturale

Parul sanatos este usor de detectat: este hidratat, moale si cu un volum bogat. Ce faci, insa, atunci cand podoaba ta capilara are un deficit pronuntat de substante nutritive, care se manifesta indiferent de ingrijirea pe care i-o oferi? Mastile de par sunt o solutie pe cat de la indemana, pe atat de eficace. Pentru a le prepara la tine acasa, ai nevoie doar de un bol si de un blender. Poti alege, ca ingrediente, iaurtul, mierea, uleiul de masline si avocado.

Nu abuza de usctorul de par

Stim toate ca parul nu face casa bun cu temperaturile extreme, dar oare de unde putem incepe schimbarea? In primul rand, e bine de stiut ca dusurile fierbinti sunt total nerecomandate, iar clatirea trebuie facuta chiar la o temperatura rece. Tocmai de aceea, dupa fiecare spalare, uscatorul de par trebuie folosit cu zgarcenie, pentru nu mai mult de cinci minute. Efectul acestui aparat este deseori subestimat, dar firele de par delicate sunt afectate in structura lor profunda de fiecare data cand alegi sa setezi uscatorul de par pe temperatura cea mai mare.

Incheie-ti ziua cu un masaj al scalpului

Ce poate fi mai reconfortant, la finalul unei zile solicitante, decat un masaj revigorant din cap pana in picioare? De multe ori folosim aceasta formula, dar nu realizam ca niciodata nu-i oferim si capului binemeritatul tratament de care se bucura celelalte parti ale corpului. Alege sa iti masezi scalpul, cu miscari lente, dinspre ceafa spre crestet sau de la frunte spre ceafa, dar si invers, dinspre margine catre crestet. Poti folosi miscari sacadate sau rotatii fluente, apasate prelung. Scalpul tau va fi mai oxigenat, iar parul tau va creste mai viguros.

Asa cum mergi la sala inca din iarna, pentru ca vara sa te gaseasca in forma maxima, nici parul tau nu poate fi lasat mai prejos. Cu sfaturile de mai sus, stii exact ce poti face pentru o frizura care starneste admiratia.

Credit foto: Shutterstock

Newsletter