Home STIRI STIRI Trei lucruri pe care nicio femeie nu trebuie sa si le reproseze

Trei lucruri pe care nicio femeie nu trebuie sa si le reproseze

Trei lucruri pe care nicio femeie nu trebuie sa si le reproseze
Corina Naftanaila
Joi, 10.06.2021
Daca as fi procedat altfel, acum lucrurile ar fi stat diferit. Nu ar fi trebuit sa-l ascult. Nu ar fi trebuit sa beau atat de mult. Nu sunt suficient de buna pentru jobul asta. Nu ar fi trebuit sa reactionez asa... Viata este un cumul de regrete, unele dintre ele persista cu noi pentru totdeauna.

Dar oare merita sa ne blamam si sa facem scenarii care nu s-au intamplat niciodata? Noi consideram ca si din regrete poti invata. Care este lectia, doar tu o stii. Totusi, pozitia de victima nu ajuta niciodata la dezvoltare. Din contra! Treci la actiune si seteaza-ti altfel programul mental. Ce rost are sa-ti reprosezi lucruri? Ce rost are sa regreti decizii luate in trecut? Gandeste-te altfel: cum ar fi sa iei fiecare lucru mai putin fericit din viata ta ca pe o sansa de crestere? Priveste partea plina a paharului! Iata cateva lucruri pentru care sa nu te (mai) blamezi.

femeie cu ochelari si cu mana la gura

1. Nu sunt Xena, printesa razboinica

Dar cine ti-a spus ca e OK sa fii ca ea? Fiecare femeie este o razboinica prin nastere, dar unica in acelasi timp. Unele femei sunt suave, extrem de feminine si au o putere de convingere extraordinara, poate sunt romantice si sensibile. In schimb, altele adora adrenalina, sunt baietoase, cu un caracter de nestramutat si sunt libere in convingeri.

Asta nu inseamna ca unele sunt mai bune decat altele sau ca doar personalitatea tip Xena care pare neinfricata, gata sa cucereasca lumea si pe toata lumea, careia nu-i observi slabiciunile si care cu siguranta niciodata nu si-a ros unghii din cauza emotiilor, poate sa reuseasca in viata. Sensibilitatea este blamata (inca) de societate si din pacate, majoritatea dintre noi am fost crescute cu ideea ca nu trebuie sa parem vulnerabile in fata celorlalti. Detali aici. Un lucru partial corect, dar care deloc nu se aplica in anumite situatii. Din contra! Foloseste vulnerabilitatea in favoarea ta, manuieste-o corect si bucura-te de ea. Fiecare defect este o calitate exagerata, ti-a trecut prin minte vreodata ideea aceasta?

2. Nu am incercat mai mult

Noi suntem cei mai mari dusmani ai nostri si cei mai mari judecatori. Societatea ne cere de mici sa fim in concurenta cu ceilalti, uitand de noi pe alocuri in maratonul concurentei. Daca nu reusim ceva, fie pe plan personal sau profesional, vinovatia apare instantaneu. Ti s-a intamplat sa-ti reprosezi ca nu ai dat mai mult din tine, ca nu ai incercat mai mult si ca nu te-ai straduit mai tare? Gandeste-te ca puterea interioara si mentala se manifesta mai intens in functie de varsta si de maturitatea emotionala.

De ce sa dai vina pe adolescenta din tine care s-a indragostit de EL si a suferit? De ce sa dai vina pe tanara neexperimentata care a facut ore suplimentare neplatite in mediul abuziv de la jobul x, crezand ca la un moment dat va fi avansata? Cu totii am facut greseli si le vom face in continuare. Renunta la ideea ca nu ai incercat suficient, mai bine intreaba-te daca ai invatat ceva din lectia primita.

3. Nu am crezut in mine (nici acum nu o fac prea mult)

Increderea este un muschi care trebuie antrenat. Serios! Nimeni nu se naste cu incredere in sine, aceasta apare usor-usor si, cu cat te expui mai multor situatii limita si iesi din zona de confort, cu atat mai mult reusesti sa dezvolti increderea in fortele proprii. Este ca o planta care udata si expusa la lumina corecta creste frumos si face puieti minunati. Bineinteles, exista si reversul medaliei, dar cine isi doreste o planta uscata? Creierul crede tot ce-i spui, el nu face diferenta intre bine si rau, intre blamare si fericire. Deci, totul depinde tine si modul in care alegi sa gandesti.

Nimic nu este mai important decat sa te bucuri de fiecare clipa din viata ta. Vei reusi sa faci asta daca inveti sa te iubesti, sa ai grija de tine si sa nu te compari cu ceilalti. Incepe de azi!

Sursa foto: Pexels

Newsletter