Home STIRI STIRI Teatrul Evreiesc de Stat: program de spectacole 3-9 decembrie 2012

Teatrul Evreiesc de Stat: program de spectacole 3-9 decembrie 2012

Teatrul Evreiesc de Stat: program de spectacole 3-9 decembrie 2012
Raluca Cristea
Joi, 06.12.2012
Iata programul de spectacole al Teatrului Evreiesc de Stat pentru perioada 3-9 decembrie 2012!


Miercuri, 5 decembrie, ora 19:00, UN REGE LEAR EVREU de Iacob Gordin

Regia: Grigore Gonta
In distributie: Constantin Dinulescu, Leonie Waldman Eliad, Nicolae Botezatu, Natalie Ester, Mircea Drimbreanu, Geni Brenda, Marius Calugarita, Alexandra Fasola, Darius Daradici.

Teatrul Evreiesc de Stat valorifica un text putin jucat in perioada din urma, dar absolut major al teatrului idis, prezentand in premiera piesa care a intemeiat faima de dramaturg a lui Gordin. Scrisa in 1892, Un rege Lear evreu este o parafraza plina de forta si originalitate, un pic indulcita, dupa Shakespeare, in care Gordin creeaza niste roluri complexe si situatii pline de dramatism. 

Joi, 6 decembrie, ora 19:00, DUSMANCELE - O POVESTE DE IUBIRE

dupa Isaac Bashevis Singer, laureat al Premiului Nobel pentru literatura

Herman Broder, un evreu polonez, a fost salvat din Holocaust de Yadviga, fata in casa, care l-a ascuns trei ani in hambar. Ajuns in America se casatoreste cu ea din recunostinta, dar isi gaseste o amanta, pe Masa, si ea o supravietuitoare a lagarelor de concentrare. Asta nu-i tot: impuscata de fascisti impreuna cu cei doi copii ai lor si crezuta moarta, Tamara, prima lui sotie, a supravietuit ca prin minune si acum se afla si ea in America.

Regia: Claudiu Goga
In distributie: Mihai Calin, Nadiana Salagean, Luana Stoica, Alexandra Fasola, Andrei Finti, Mircea Drimbareanu, Leonie Waldman Eliad.

Sambata, 8 decembrie, ora 19:00, MISS DAISY SI SOFERUL EI, de Alfred Uhry


Scrisa de cunoscutul dramaturg american Alfred Uhry, piesa "Driving Miss Daisy" a fost distinsa cu premiul Pulitzer pentru dramaturgie si prezinta povestea a doi oameni structural foarte diferiti, dintr-o America in care modernitatea si spiritul liberal se infrunta cu rasismul.

Regia: Claudiu Goga

In distributie: Maia Morgenstern, Mircea Drimbareanu, Mircea Rusu

Duminica, 9 noiembrie, ora 19:00, NUNTA CU DIVORT dupa Shalom Alehem

Comedie muzicala care prezinta cu umor si fantezie o lume de basm, un taram fermecat si fermecator...

Regia: Dan Tudor
In distributie: Leonie Waldman Eliad, Geni Brenda, Viorica Bantas, Mihai Ciuca, Marius Calugarita,Veaceslav Grosu, Nicolae Calugarita, Nicolae Predica, Mirela Nicolau.

 
Newsletter