Home STIRI STIRI Teatrul Evreiesc de Stat: program de spectacole 19-25 noiembrie 2012

Teatrul Evreiesc de Stat: program de spectacole 19-25 noiembrie 2012

Teatrul Evreiesc de Stat: program de spectacole 19-25 noiembrie 2012
Raluca Cristea
Luni, 19.11.2012
Iata programul de spectacole al Teatrului Evreiesc de Stat pentru perioada 19-25 noiembrie 2012!

Marti, 20 noiembrie, ora 19:00, NUNTA CU DIVORT dupa Shalom Alehem

Comedie muzicala care prezinta cu umor si fantezie o lume de basm, un taram fermecat si fermecator...

Regia: Dan Tudor
In distributie: Leonie Waldman Eliad, Geni Brenda, Viorica Bantas, Mihai Ciuca, Marius Calugarita,Veaceslav Grosu, Nicolae Calugarita, Nicolae Predica, Mirela Nicolau.

 

Miercuri, 21 noiembrie, ora 19:00 DUSMANCELE - O POVESTE DE IUBIRE

dupa Isaac Bashevis Singer, laureat al Premiului Nobel pentru literatura

Herman Broder, un evreu polonez, a fost salvat din Holocaust de Yadviga, fata in casa, care l-a ascuns trei ani in hambar. Ajuns in America se casatoreste cu ea din recunostinta, dar isi gaseste o amanta, pe Masa, si ea o supravietuitoare a lagarelor de concentrare. Asta nu-i tot: impuscata de fascisti impreuna cu cei doi copii ai lor si crezuta moarta, Tamara, prima lui sotie, a supravietuit ca prin minune si acum se afla si ea in America.

Regia: Claudiu Goga
In distributie: Mihai Calin, Nadiana Salagean, Luana Stoica, Alexandra Fasola, Andrei Finti, Mircea Drimbareanu, Leonie Waldman Eliad.

Joi, 22 noiembrie, ora 19:00, JANKA

de Oscar Speace

Un spectacol impresionant si o tema impresionanta.

Ororile regimului nazist si drama traita de milioanele de evrei care s-au confruntat cu cosmarul lagarelor de concentrare au fost transpuse prin piesa "Janka". Personajul interpretat de Maia Morgenstern, Janka Festinger, s-a nascut la Sighet la 16 noiembrie 1916 si a murit in 1994, la varsta de 78 de ani, dar povestea ei a ramas, spusa de copiii ei, David si Oscar Speace, intr-un documentar artistic, in piesa care-i poarta numele.

Regia: Toma Enache
In distributie: Maia Morgenstern


Sambata, 24 noiembrie, ora 19:00 BLAZONUL, de Shalom Ash

Piesa este un elogiu adus sensibilitatii umane si demonstratia subtila a unui paradox: alegeri ce par bune dar se dovedesc apoi erori fatale.

Regia: Andrei Munteanu
In distributie: Nicolae Calugarita, Arabela Neazi. Veaceslav Grosu, Mihai Ciuca, Luana Stoica, Mirela Nicolau, Iolanda Covaci, Ecaterina Tugulea, Viorica Bantas, Viorel Manole, Mihai Prejban



Duminica, 25 noiembrie, ora 11:00, MIC SI AL DRACU’

O comedie apetisanta cu bancuri, poezii si anecdote, poante, clambururi, rime vesele scrise de Ion Pribeagu. Aceasta formidabila masina de creat umor care a fost Ion Pribeagu ne-a inveselit viata fiind mereu proaspat, aducand in lumea noastra cotidiana, standardizata, plina de plictis, banalitate, ipocrizie si aburi de benzina, bucuriile zambetului.

In distributie: Maia Morgenstern, Vali Rosca

  

Duminica, 25 noiembrie, ora 19:00, JOCUL REGILOR, de Pavel Kohout

Jocul Regilor este povestea unui triunghi amoros (sotul, sotia, amantul) peste care trecutul (cel istoric, intunecat, al Holocaustului, precum si cel personal) continua sa-si arunce umbrele.

Regia: Felix Alexa

In distributie: Maia Morgenstern, Andrei Finti, Mircea Rusu 


Relatii si rezervari bilete: 0721.332.436 sau www.bilete.ro, www.rezarvariclub.ro

  www.teatrul-evreiesc.ro

Newsletter