Home STIRI STIRI Staropramen te invita sa descoperi Praga prin obiectivul Politiei Secrete

Staropramen te invita sa descoperi Praga prin obiectivul Politiei Secrete

Staropramen te invita sa descoperi Praga  prin obiectivul Politiei Secrete
Karena
De Karena
Miercuri, 16.11.2011
Staropramen, berea pragheza numarul 1 in lume, si Centrul Ceh din Bucuresti te invita joi, 17 noiembrie, la Institutul Cultural Roman pentru a face cunostinta cu lumea fascinanta a orasului Praga in perioada comunista.
Incursiunea in trecutul tumultos al orasului Praga va incepe cu vernisajul expozitiei de fotografie Praga prin obiectivul politiei secrete. Realizata cu ajutorul Institutului pentru studiul regimurilor totalitare, in colaborare cu Arhiva Departamentului Securitații, expozitia inglobeaza parte din activitatea Direcției de urmarire a Securitații statului (StB) din Cehia. In misiunile lor de urmarire a cetatenilor, militarii care au lucrat pentru politia politica comunista au reusit sa surprinda in imagini spiritul orasului Praga din anii '70 si '80 ai secolului XX.

Vernisajul va fi urmat de proiectia filmului Pouta (Stransoarea), regizat de Radim Spacek

Declarat cel mai bun film ceh al anului 2010, acesta infatiseaza povestea unui membru al politiei secrete din Cehoslovacia, sfasiat intre o iubire interzisa si datoria fata de patrie.

Pentru a putea simti cu adevarat gustul liber al orasului Praga din fiecare pahar de bere Staropramen, publicul roman trebuie sa inteleaga mai intai ce a insemnat comunismul pentru Cehoslovacia. Iar aceasta expozitie de fotografie reda cu acuratete atmosfera perioadei respective. Cei interesati o pot vizita pana pe 5 decembrie 2011, la Institutul Cultural Roman.

Pentru cei cu adevarat pasionati de subiect, incepand cu ora 13.00, la Institutul Cultural Roman vor exista si doua paneluri de discutie, care vor precede vernisajul expozitiei de fotografie: Viața intr-un regim totalitar si Cum facem fața trecutului.


***

Despre Staropramen

Staropramen - berea pragheza numarul 1 in lume - este o bere cu traditie, avandu-si originile in Praga anului 1869. Staropramen, berea blonda originala ceheasca este marca emblematica a Grupului StarBev, fiind disponibila in prezent in peste 30 de tari din intreaga lume. In Romania, Staropramen se produce sub licenta la fabrica Bergenbier S.A. de la Ploiesti, respectand cu strictete reteta si toate procesele tehnologice de fabricatie si de control al calitatii berii impuse de producatorul ceh. Staropramen este disponibila pe piata din Romania in ambalaje de sticla de 0,5 litri si de 0,33 litri, precum si la doza de 0,5 litri.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Roxana Diba
Social Media Officer GolinHarris Bucuresti
rdiba@golinharris.com; 0740 021 275.


Newsletter