Home STIRI STIRI Semne revelatoare care iti indica daca esti pregatita pentru casatorie

Semne revelatoare care iti indica daca esti pregatita pentru casatorie

Semne revelatoare care iti indica daca esti pregatita pentru casatorie
Corina Naftanaila
Joi, 10.06.2021
Iata o intrebare de 1 milion de euro: cum iti dai seama daca esti pregatita sa te mariti? O relatie frumoasa si un partener devotat nu reprezinta o formula magica si nici una de matematica. Nu iti garanteaza nimeni un mariaj de succes, dar in cursul relatiei apar anumiti indicatori care iti arata daca esti sau nu alaturi de omul potrivit. Casatoria nu trebuie sa fie o influenta exterioara, o programare sociala, deoarece stim cu totii ca prejudecatile nu sunt o dovada de inteligenta sau evolutie. Casatoria trebuie sa vina de la sine, mai mult ca o uniune spirituala, decat orice altceva.

Un test universal care sa determine cat de fericita vei fi in mariaj nu putem oferi. Nimeni nu o poate face, dar credem cu tarie ca un interior puternic schimba lumea din jur. Gandeste-te asa: daca esti fericita cu tine insati, cu alegerile tale, esti stabila financiar, poti sa ai conversatie cu cel iubit fara tipete si drama, inca aflati lucruri noi unul despre altul, faceti planuri de casatorie sau chiar va uitati dupa inele de logodna din aur si argint AEC inseamna ca doriti sa priviti spre acelasi cer. Detalii aici

Am strans pentru tine cateva idei preluate de la psihologi, de care este bine sa tii cont atunci cand doresti sa duci relatia de dragoste la nivelul urmator, inainte de a spune DA pentru totdeauna.

cuplu de mana pe strada

1. Te iubesti

Nu poti fi fericita cu nimeni pana nu esti 100% fericita cu tine. Sigur, poti cere sprijinul partenerului cand esti suparata sau ai probleme, dar asa cum spune antrenorul casatoriei, Lesli Dolares, „A fi casatorit inseamna a uni doua vieti impreuna, nu a renunta la una din ele. A fi multumit cu tine insuti inseamna ca nu vei cauta spre partenerul tau pentru a umple golurile pe care le ai in viata".

2. Valorile conteaza

La inceputul relatiei poti sa inchizi ochii la ideile diferite pe care partenerul le are. Pe unele le asimilezi si tu, dar cu altele nu reusesti deloc sa fii de acord. E foarte usor sa te faci ca nu observi si chiar sa dai o parte din sufletul tau celuilalt, dar valorile comune constituie aproape 50% din succesul unei relatii. La ce ne referim?

  • Amandoi doriti aceleasi lucruri. Poate va doriti foarte mult copii si considerati ca ingrijirea lor trebuie sa fie echitabila si amandoi sa va impartiti responsabilitatile.
  • Partenerul lucreaza foarte mult, dar face in asa fel incat tu esti prioritatea lui. Daca ii ceri sa mearga la un eveniment important pentru tine, nu se teme sa plece de la birou pentru a te insoti.

Daca ai purtat de multe ori conversatii cu iubitul tau despre familie, spiritualitate, crestere personala, viata in general si simtiti ca va aliniati, inseamna ca relatia voastra are mari sanse sa treaca la etapa urmatoare.

3. Ai auzit de conflicte sanatoase?

Conflictele si dezacordurile sunt de asteptat intr-un cuplu. Sunt chiar o dovada a faptului ca te afli intr-o relatie sanatoasa, unde ambii parteneri sunt maturi si verticali, care nu lupta pentru a-si dovedi orgoliile, ci dragostea sincera. Iata cateva idei:

  • Partenerul iti respecta limitele, deoarece intelege ca ai alte angajamente, precum o sambata seara cu fetele in oras, pranzul duminica cu parintii tai etc. Important este ca el nu incearca sa inlocuiasca lucrurile care iti fac placere, sa te retraga de langa familia ta si prieteni, nu vrea sa-ti inlocuiasca rutinele care iti fac placere, din contra, le respecta si deci, te respecta.
  • Ai incredere sa te ajute cu cumparaturile. Acest lucru poate parea un detaliu nesemnificativ, dar un tip care cumpara el ce ai uitat tu la supermarket sau face curatenia si strange dupa el fara sa-l rogi tu este barbat de luat acasa pentru totdeauna.
  • Partenerul este receptiv la feedback - nu ai schimba lucruri la el, dar cand ii spui ca ceva anume te-a deranjat, el asculta si face un efort pentru a fi mai bun si a corecta comportamentul suparator. Cercul este inchis daca si tu procedezi la fel.

4. Efortul este obligatoriu pentru amandoi

Povestile din copilarie si filmele americane ne-au facut sa credem ca dragostea adevarata este fara efort. Nimic mai fals si daunator! Poate ca afectiunea este usor de castigat si dorinta de a lucra in tandem la problemele interioare sau de cuplu este un lucru firesc, dar fundamentul relatiei este consolidat inca de la inceput si prin multa munca ce nu va inceta niciodata. Fluturii din stomac isi iau zborul la un moment dat, ce ati cladit intre timp va face diferenta.

Deci, esti pregatita pentru cel mai important pas din viata ta?

Sursa foto: Pexels

Newsletter