Home STIRI STIRI Sase metode simple pentru un par stralucitor si sanatos

Sase metode simple pentru un par stralucitor si sanatos

Sase metode simple pentru un par stralucitor si sanatos
Corina Naftanaila
Joi, 13.05.2021
Fiecare dintre noi ne luptam cu acele zile „minunate" in care, oricat am incerca, parul nostru parca nu vrea sa stea in niciun fel. Nici prins in coada, nici in coc, nu se aranjeaza frumos nici buclele si nici cordeluta nu pare sa fie o salvare, iar acest lucru ne confera o lipsa de incredere si ne strica toata buna dispozitia.
In majoritatea cazurilor, acest episod apare ca urmare a firelor de par ce sunt predispuse deteriorarii, fie din cauza vopsitului frecvent, fie din cauza pierderii elasticitatii sau a lipsei vitalitatii. Din pacate, nu exista un buton special care sa ne ajute sa recastigam acel aspect sanatos al parului intr-o secunda, dar exista cateva metode care, aplicate constant, vor face minuni.

Piaptana-te inainte de face baie

Indiferent de textura parului tau, periaza-l bine inainte de a face baie, tocmai pentru a desface bine firele. Potrivit specialistilor, atunci cand este ud, parul este mai vulnerabil si se poate rupe cu mai multa usurinta. De asemenea, daca vei alege sa te piepteni inainte, toate uleiurile naturale vor fi distribuite pe lungimea parului, iar dupa baie, tu vei avea un par neted si pregatit pentru coafat.

femeie care se uita in oglinda

Samponeaza bine parul si aplica mereu balsam

Este foarte importanta samponarea, tocmai de aceea unii experti recomanda realizarea acestui proces de doua ori. Tine cont ca samponul nu va fi aplicat direct pe varfuri, ci pe scalp. Maseaza bine si clateste din abundenta. Este foarte important si ce produse folosim, iar daca parul tau este extrem de deteriorat, poti incerca sampoane profesionale, precum cele de la Kerastase, recunoscute pentru capacitatea de a repara si de a reda stralucirea firelor de par. Detalii aici. De asemenea, alege cu grija si balsamul de par si nu exagera cu cantitatea. O aplicare corecta incepe de la varfuri si se incheie la nivelul scalpului.

Fa-ti timp pentru o masca de par

Stim ca timpul este o problema, dar incearca sa-ti organizezi programul in asa fel incat, macar o data pe saptamana, sa aplici o masca de par. Astfel, vei reusi sa-ti mentii firele de par hidratate si netede, dar si stralucitoare si usor de coafat. Mai mult, cauta acele produse care contin ulei de cocos, de argan sau, daca vrei, iti poti realiza o masca naturala chiar la tine in bucatarie.

Adopta o dieta echilibrata

Parul nostru este format din proteina, tocmai de aceea este esential ca dieta ta sa contina proteine. Asadar, adauga in alimentatia ta peste, oua, carne, fasole si vei vedea ca, in timp, vitalitatea podoabei capilare se va schimba. De asemenea, mananca fructe de padure, spanac, avocado, toate acestea contribuind la cresterea productiei de colagen.

Redu temperatura apei

Nu este nimic mai placut la final de zi decat o baie fierbinte, doar ca temperatura ridicata a apei nu va face decat sa irite scalpul si astfel firele de par care vor creste vor fi mai subtiri si cu o radacina mai fragila. Astfel, fie opteaza pentru o temperatura mai mica pe tot parcursul dusului, fie introdu la final o clatire rapida cu apa rece, menita sa ofere stralucire parului.

Mergi des la coafor

Un alt aspect important este tunsul, iar specialistii recomanda ca parul sa fie scurtat la maximum doua luni, pentru a scapa de varfurile deteriorate. Nu trebuie sa fie afectata puternic lungimea, ci doar sa fie eliminate acele capete despicate.

In plus, un alt sfat pentru ca parul tau sa arate incredibil dimineata este sa-ti cumperi fete de perna din matase. Acest material protejeaza cuticula parului prin simplu fapt ca reduce frecarea dintre fire si tesatura.

Sursa foto: Shutterstock

Newsletter