Home STIRI STIRI Provocarile unei domnisoare de onoare - cum face fata stresului unei nunti

Provocarile unei domnisoare de onoare - cum face fata stresului unei nunti

Provocarile unei domnisoare de onoare - cum face fata stresului unei nunti
Andreea Marinescu
Marţi, 09.10.2018
Sa fii domnisoara de onoare este, ei bine, o onoare prin insasi titulatura primita. Dar daca ne gandim la cate are de facut o astfel de persoana este clar ca avea nevoie de o titulatura magulitoare care sa compenseze cu implicatia sa in cadrul evenimentului. Ea este hostess, ajuta mirele, ajuta mireasa, ii insoteste, se asigura ca tinutele sunt perfecte, tine buchetul, intampina invitatii, este sprijin moral pentru emotiile miresei mai ales si lista nu se opreste aici.

Traditia spune ca o domnisoara de onoare conduce mirele catre mireasa, apoi spre altar, este mana dreapta a celor doi si de la caz la caz se tot aduna lucrurile pe care trebuie sa le faca pentru cei doi. Insa trebuie si sa arate perfect, ba chiar impecabil. Orice mireasa s-ar supara daca domnisoara sa aleasa din randul celor mai bune prietene apare in fotografii mai sifonata sau neglijenta cu orice detaliu legat de aspect.

Cum face ea fata unor astfel de provocari? Cu arme potrivite. Iata in randurile ce urmeaza cateva sfaturi practice pentru a trece cu brio peste o astfel de provocare:

Alegerea unei tinute si incaltaminte potrivite

Daca rochia este impusa de mireasa conform cu tematica nuntii, de obicei incaltamintea vine ca o alegere libera sa spunem. O controversa privind tipologia acestora se refera la pantofi versus sandale. Acestea din urma sunt poate mai elegante, insa de cum incepe sezonul mai rece se considera ca nu ar fi tocmai potrivite. Ei bine, specialistii spun ca o pereche de sandale dama pot fi o alegere inspirata.

In primul rand, intocmai daca picioarele obosesc sau se umfla atunci cand incaltamintea prezinta decupaje, nivelul de confort este unul mai mare. Desigur, poti incerca si varianta unei perechi de incaltaminte cu un numar mai mare, insa nu este o garantie ca te vei simti bine stiind ca pantofii sau sandalele iti sar din picior la fiecare pas.

In al doilea rand, sandalele sunt elegante si versatile. Le poti potrivi la orice tip de tinuta, fie rochia de zi, fie cea de seara. Iar daca ceea ce te preocupa sunt orele indelungi de stat in picioare si de urmarit indeplinirea unor misiuni conform cu dorintele miresei, poti oricand sa iti indrepti atentia catre sandalele Avarca, spre exemplu. Acestea au platforma, sunt elegante, confortabile, placute din toate punctele de vedere.

Vei gasi spre exemplu, in cadrul paginii sandale-avarca.ro, modele sofisticate care se potrivesc intr-un context de genul nuntilor - cu sclipici, paiete, model floral, daca nu chiar cele simple, colorate.

Accesorii si stil minimalist

In primul rand, mizeaza pe calitate, pe metale pretioase. Nu exagera, nu te incurca. Tine cont de vei alerga de colo colo si ai nevoie de flexibilitate si stil practic. Sunt de evitat colierele lungi, care atarna, sutienele fara bretele sau cele cu parti transparente - daca chiar nu ai alta optiune.

Cat despre coafura ai putea sa mergi pe ideea de complex, dar parul sa fie prins. Daca nu esti genul clasica atunci evita cocul, insa opteaza pentru o impletitura grozava si intriganta. Nu vei dori sa ai parul deranjat dupa tot stresul unor aspecte organizatorice.

Rochia ar trebui sa fie in tema, insa suficient de confortabila cat sa iti permita sa servesti masa si sa consumi cate ceva fara sa ti se vada un abdomen umflat. Nu te priva de aceste delicii, caci ai nevoie de energie.

Atitudinea

Mireasa, ca personaj principal, va avea emotii dintre cele mai puternice. Daca ea reuseste sa isi mentina calmul, cum ai putea tu, domnisoara de onoare, sa nu reusesti acelasi lucru? Conteaza atitudinea adoptata, mai ales intr-un cadru elegant. O domnisoara de onoare se comporta cu gratie, se prezinta ca atare si se bucura in egala masura si de moment.

Dupa ce te-ai asigurat ca esti confortabila cu ceea ce porti, ca esti activa si tii cont de detalii, ramane doar partea de control si autocontrol. Mireasa iti va cere lucruri de facut si mesaje de transmis in timp util si totusi in fractiuni de secunda fotograful surprinde un cadru. Relaxeaza-te si bucura-te de fiecare pas. Este destul de greu de jonglat cu astfel de responsabilitati, dar nu imposibil.

O mireasa fericita are o armata de domnisoare de onoare gata de actiune. Implicarea spune tot, asa ca fii pregatita pentru asta. Iar la final, petrecerea este si destinderea. 

Newsletter