Home STIRI STIRI Pleci in city-break: ce sa nu iti lipseasca din categoria cosmeticelor

Pleci in city-break: ce sa nu iti lipseasca din categoria cosmeticelor

Pleci in city-break: ce sa nu iti lipseasca din categoria cosmeticelor
Corina Naftanaila
Miercuri, 12.04.2023

O escapada de doua sau trei zile in alt oras s-ar putea sa fie solutia excelent pentru a-ti incarca bateriile. Explorarea locurilor noi, plimbarile, gastronomia si relaxarea ar trebui sa fie activitatile de baza. Tocmai de aceea, ai nevoie de un bagaj util dar in acelasi timp usor de transportat. Alege sa iei cu tine doar strictul necesar, care sa te faca sa te simti excelent in propria piele si sa arati perfect in selfie-uri. Iata ce produse cosmetice eficiente sa ai la îndemana intr-o astfel de calatorie.

 

 

Oja si rujul

Indiferent unde ai merge, mare sau munte, un lac de unghii care sa se potriveasca si cu nuanta rujului este cel care sa iti mentine buna dispozitie indiferent de vreme. Detalii aici. In cazul in care nu esti adepta petelor de culoare, nuantele mai deschise, in tonuri de nude sunt de asemenea extrem de folosite in prezent. Chiar si o oja simpla, care sa protejeze pelicula unghiei, este folositoare si usor de stilizat, indiferent ce tip de manichiura decizi sa alegi in ziua urmatoare.

Fondul de ten

Make-up artistii spun ca adevaratul scop al fondului de ten ar trebui sa fie infrumusetarea tenului, nu acoperirea imperfectiunilor. Cu aceasta idee in minte, pune in bagaj si fondul de ten preferat, pe care sa il folosesti exact atunci cand simti. Bineinteles ca nu trebuie aplicat excesiv doar pentru ca il ai cu tine, deoarece va da un aspect de masca si nu isi va mai indeplini scopul. Asigura-te ca adaptezi si activitatile din calatorie la tipul de machiaj si cantitatea acestuia (poate totusi vrei sa mergi la piscina sau sa stai in sauna si fondul de ten va fi supus unor conditii mult prea complicate).

Rimel si fard

Simplu de aplicat si cu impact garantat, un machiaj corect al ochilor este apreciat in orice context. Din nou, in functie de destinatia pe care ai ales-o, este important sa adaptezi tipul de produs la intregul context (poate ai nevoie de produse waterproof, de exemplu). Daca esti obisnuita sa porti constant machiaj in zona ochilor, cu siguranta nu trebuie sa faci o schimbare majora doar pentru ca nu esti acasa. Simte-te bine cu machiajul si, chiar daca este aplicat de dimineata, ai grija la detalii. Vei contribui la calitatea lui si cu siguranta va rezista nesperat de bine.

Demachiantul

Dupa o zi plina de provocari si noutati din toate categoriile sau dimpotriva, o zi relaxanta in care ai savurat preparate din gastronomia locala, machiajul trebuie indepartat pentru ca si tenul sa se poata odihni. Asa cum si acasa procesul demachierii este vital pentru sanatatea tenului, acest lucru este valabil si in calatorii, chiar daca dureaza doar cateva zile. De obicei in alte zone difera clima, aerul si mai ales apa, schimbari care se pot vedea imediat pe ten si zona decolteului daca nu le acordam atentia cuvenita. Foloseste aceleasi produse care te fac sa te simti confortabil si acasa si vei limita orice posibile efecte neplacute.

Crema hidratanta

Orice machiaj aplicat pe un ten obosit si deshidratat nu va arata potrivit. Drept urmare, ai grija ca pe langa hidratarea interna, cu lichide, sa compensezi si cu o crema hidratanta potrivita tenului tau. Fie ca alegi o crema de zi, fie una de noapte, asigura-te ca pielea ta nu are de suferit nici in timpul calatoriei, nici dupa ce aceasta se incheie. Cu o serie de gesturi simple poti oferi confortul si sanatatea de care pielea ta are nevoie. Nu uita de restul corpului, pentru ca pielea are nevoie de atentia ta in fiecare zi.

Crema cu factor de protectie

Capitolul distinct al cremei cu factor de protectie a atras atentia in ultimii ani, cand am inceput sa constientizam cat de important este sa ne protejam de razele UV. Exista o multitudine de produse care contin direct factor de protectie solara (creme hidratante, creme BB) dar exista si produse care nu au acest adaos. Indiferent daca este vara sau iarna, ar trebui sa aplicam o astfel de crema sau sa folosim produse potrivite in acest sens.

Pe lâng lista de mai sus, nu uita nici de produsele de curatare (sampon, gel de dus, solutie de curatare pentru ten), mai ales daca ai un tip de piele mai sensibil sau un par rebel la schimbari. Alege sa transporti produsele in flacoane mici, nu in cantitatile lor initiale, mai ales ca in magazine se gasesc exact variante destinate calatoriilor.


Sursa Foto: Shutterstock

Newsletter