Home STIRI STIRI Piese de teatru inedite la Teatrul Evreiesc de Stat

Piese de teatru inedite la Teatrul Evreiesc de Stat

Piese de teatru inedite la Teatrul Evreiesc de Stat
Raluca Cristea
Vineri, 21.09.2012
TEATRUL EVREIESC DE STAT - Program de spectacole 23-29 septembrie

Joi, 27 septembrie, ora 19:00, ZIUA IERTARII, un text dupa Hanna Azoulay-Hasfari, traducere de Ada-Maria Ichim. Spectacol gazduit de Teatrul Evreiesc de Stat.
Regia: Alexandru Jitea
Distributie: Aneea Opris, Raluca Aprodu, Mihaela Velicu, Denisa Dogaru

Disparitia mamei tocmai de Yom Kippur - cand familiile se reunesc - le aduna in casa parinteasca pe patru surori risipite de ani de zile. Ele nu mai stiu prea bine traditiile sarbatorii si oricum cu trecerea timpului ii pierd sensul. In schimb vechile lor exasperari si gelozii au ramas intacte, au inghetat in timp si ies la suprafata exploziv. Spectacolul are ca tema principala dragostea, in toate sensurile ei: dragostea mamei pentru copii, dragostea pentru Dumnezeu, dragostea pentru sot... sau lipsa ei, pentru ca dragostea este cea care ii desparte pe oameni, pentru ca mai apoi sa-i reuneasca.

Pentru acest spectacol intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

 

Sambata, 29 septembrie, ora 19:00, TEIBALE SI DEMONUL EI, de Isaac Bashevis Singer - laureat al premiului Nobel pentru literatura si Eve Friedman.


O poveste tulburatoare despre conflictul dintre spiritualitate si sexualitate. Este o poveste despre cruzimea conventiilor si puterea milei care in cele din urma triumfa.

Regia: Szabo K. Istvan
Distributie: Alexandra Fasola, Mircea Drimbareanu, Geni Brenda, Veaceslav Grosu, Cornel Ciupercescu, Nicolae Botezatu, Viorel Manole. 

 

Relatii si rezervari bilete la nr. de tel: 0721.332.436

Newsletter