Home STIRI STIRI Petreceri pe canicula: cum sa ai un machiaj impecabil

Petreceri pe canicula: cum sa ai un machiaj impecabil

Petreceri pe canicula: cum sa ai un machiaj impecabil
Corina Naftanaila
Joi, 05.08.2021
Canicula pare a fi devenit un lucru obisnuit si, cel mai probabil, va determina multe schimbari in stilul nostru de viata in anii viitori. Deci, cum poti sa arati impecabil la o petrecere sau la nunta celei mai bune prietene atunci cand afara, la umbra, se inregistreaza 38 de grade Celsius? Cheia unui look perfect este folosirea unor produse de ingrijire a pielii de cea mai buna calitate si a unui machiaj simplu, dar de efect.

O buna pregatire a pielii

Atunci cand este cald, cel mai bine este sa eviti cremele hidratante cu texturi uleioase, care vor da fetei un luciu nedorit. Demachiaza fata cu un produs usor, apoi fa un masaj cu un cub de gheata invelit intr-o bucata de bumbac subtire. Pulverizeaza tenul cu apa termala, de preferat tot de la frigider, apoi aplica un ser pe baza de apa sau o emulsie noncomedogenica pentru a regla eventualul exces de sebum provocat de caldura excesiva. Apoi, mai ales daca petrecerea sau nunta este in aer liber, aplica o crema de protectie solara pe fata.

femeie blonda cu ochelari de soare

Fondul de ten potrivit

In perioadele de canicula trebuie sa alegi produse de machiaj cu textura ultra lejera. Detalii aici. Foloseste un fond de ten sub forma de pulbere si pudra oil free si waterproof. Textura lor matasoasa te va ajuta sa previi acel aspect lucios al fetei care poate fi provocat de caldura excesiva. Alege, de asemenea, un blush sub forma de pudra pe care il aplici pe pielea bine hidratata, pentru a se mentine.

Ochi stralucitori

Vara, in cazul unei petreceri, te poti rasfata cu mici experimente privind culorile, mai ales in zona ochilor. Evita fardul depleoape colorat daca optezi pentru machiaj natural, dar iti poti accentua totusi ochii cu un creion dermatograf alb, turcoaz, verde sau chiar cu sclipici, fara a face insa excese. In ceea ce priveste rimelul, alege unul waterproof. Daca nu ai incredere in produsul respectiv, poti face, cu cateva zile inainte de eveniment, un test sub dus pentru a vedea ce se intampla cu el in situatii de criza. Nu in ultimul rand, fixarea sprancenelor este esentiala pentru un aspect bine definit. Dupa ce le-ai periat in directia de crestere a firelor de par, contureaza-le cu creionul special sau un gel colorat si cu proprietati de fixare.

Buze proaspete

In perioadele de canicula, cele mai indicate sunt balsamurile de buze colorate. Nu uita ca, inainte sa aplici balsamul, sa faci un gomaj bland al buzelor. Daca preferi rujurile, alege unul waterproof si aplica doua straturi, eliminand excesul cu ajutorul unui servetel.

Fixarea machiajului

Ultima etapa a machiajului, dar si cea mai importanta este fixarea. Foloseste un strat de pulbere fina speciala, translucida, apoi pulverizeaza un spray de fixare a machiajului. In pofida acestor trucuri infailibile, s-ar putea ca, dupa cateva ore, sa ai nevoie de un retus al machiajului. Totusi, nu vei avea nevoie decat de servetele matifiante cu care sa tamponezi usor fata si de putina apa termala.

Coafura lejera

Inainte de petrecere, aplica pe par un tratament hidratant, pentru un aspect stralucitor si sanatos. In locul balsamului obisnuit, poti opta pentru un tratament leave in. In ceea ce priveste coafura, poti alege un coc lejer sau o coada impletita mai elaborata, astfel incat parul sa arate impecabil multe ore, in pofida caldurii de afara.

Vara, machiajul trebuie sa fie lejer. Inlocuieste produsele compacte si rujurile mate sau intunecate cu nuante naturale si alege texturi care lasa pielea sa respire. Astfel, vei avea un look ingrijit si stralucitor chiar si in cele mai fierbinti zile.

Sursa foto: Shutterstock

Newsletter