Home STIRI STIRI Nichiduta.ro iti da toate motivele sa alegi un scaun auto complex si sigur

Nichiduta.ro iti da toate motivele sa alegi un scaun auto complex si sigur

Nichiduta.ro iti da toate motivele sa alegi un scaun auto complex si sigur
Ana Munteanu
Joi, 21.11.2019

Scaunele auto pentru copii sunt o impunere conform legii in vigoare. Pentru siguranta lor, in numele responsabilitatii pe care adultii o au atunci cand sunt insotiti in masina de un copil, scaunul auto trebuie sa existe in autovehicul. Pentru protectia necesara insa, se impune ca alegerea tipului de scaun sa fie o treaba ceva mai minutioasa - magazinul online Nichiduta.ro ofera si mai multe motive pentru a alege un scaun complex, modern si ultraconfortabil. O gama vasta de astfel de produse se regaseste in cadrul shop-ului amintit. 

 

 

Scaunele auto se disting in functie de tipul de prindere
In varianta clasica vorbim despre scaunele auto simple ce se monteaza pe bancheta din spate si sunt sustinute de centura de siguranta din dotarea masinii. Ceva mai scumpe sunt scaunele cu ISOFIX, un sistem de prindere mai complex ce face ca scaunul auto sa se comporte unitar cu autovehiculul. Ca masuri extra de siguranta pot fi folosite centurile, atat cele de la scaun, cat si cea a masinii.
Sistemul ISOFIX inseamna siguranta sporita pentru copil, in orice situatie de impact, dar regula general valabila este de a avea in completare si centurile din dotare prinse.
La nichiduta.ro astfel de scaune auto vin intr-o varietate de culori, tipuri de design si mai ales preturi. Unele au si caracteristici speciale, sunt rotative spre exemplu. Ofertele regasite aici aduc si preturi promotionale, chiar sub 1000 de lei.
Scaunul auto in functie de grupa de varsta si greutatea ocupantului
Un alt mod de departajare pentru a alege unul din acele scaune auto pentru copii de la nichiduta.ro  se refera la varsta si greutatea ocupantului. Si aici exista solutii raportate la buget, intrucat modele accesibile sunt cele ce acopera doar o anumita grupa de varsta.
Pentru cei de pana la un an aproximativ, pot fi alese scaunele auto din categoria 0+, ce suporta un maximum de 13 kilograme. Au forma de cos si sunt numite scoici auto, uneori fiind parte din ansamblul carucioarelor de tip 3 in 1.
Pe masura ce va doriti ca investitia - o data facuta - sa acopere nevoia pe termen lung, scaunul auto va fi ales dintre categoriile:
• 0-1, pentru copii de pana la 18 kilograme.
• 0-1-2, pentru copii cu greutate pana la 25 de kilograme.
• 0-1-2-3, pentru maximum de 36 de kilograme.
• 1, pentru minim 9 si maximum 25 de kilograme.
• 1-2-3, pentru copii cu greutate de 9-36 kilograme.
• 2-3, pentru categoria de 15-36 kilograme.
Nu pretul trebuie sa fie un factor decisiv
Desigur ca vor conta si detaliile legate de confort. Una dintre grijile parintilor si motivul pentru care adultii trec cu usurinta peste regulile de siguranta - decid sa tina copilul in brate in timpul deplasarilor. Mai bine de atat ar fi ca alegerea tipului de scaun auto sa tina cont de repere de confort - centuri care odata inchise nu trebuie sa fie prea stranse si deranjante, posibilitate de reglare pe inaltime, sezut moale etc.
Oricare ar fi preferintele, nichiduta.ro vine cu variante atractive, cu preturi pe masura. Catalogul de oferte este disponibil online, unde poate fi comandat modelul dorit.

Newsletter