Home STIRI STIRI La cea de a VII-a editie a Expo Ideal Mariaj de la Romexpo Adina Buzatu sfatuieste mirii: Alegeti eleganta!

La cea de a VII-a editie a Expo Ideal Mariaj de la Romexpo Adina Buzatu sfatuieste mirii: Alegeti eleganta!

La cea de a VII-a editie a Expo Ideal Mariaj de la Romexpo Adina Buzatu sfatuieste mirii: Alegeti eleganta!
Alexandra Negreanu
Miercuri, 25.01.2012
Cea mai prestigioasa revista dedicata mireselor din Romania, Ideal Mariaj te invita la cea de-a saptea editie a Expo Ideal Mariaj, desfasurat intre 27 si 29 ianuarie la Centrul Expozitional Romexpo! Doar aici te asteapta peste o suta de specialisti in domeniu cu cele mai noi colecții din 2012, idei i soluii complete, oferte promotionale, dar si mari reduceri pentru un "Da!" de neuitat.
Cu ocazia participarii la cea de a VII-a editii a Expo Ideal Mariaj de la Romexpo, stilista Adina Buzatu a acordat un interviu revistei Ideal Mariaj in care dezvaluie o multime de amintiri placute, amuzante si dureroase legate de nuntile la care a luat parte in viata ei, dar si ambitiile ei legate de educarea vestimentara a publicului. Adina Buzatu propune viitorilor miri variante rafinate de accesorizare a tinutelor, militand puternic pentru eliminarea tendintelor kitsch care compromit tabloul de nunta.

 

Esti o prezenta rara la targurile de nunti. Care este motivul?

Stiti ca de cativa ani sunt in campania anti-kitsch si militez pentru intelegerea corecta a termenului de eleganta. Faptul ca multi dintre mirii romani aleg tinutele ostentative si hiperaccesorizate m-a determinat sa ma distantez de targurile care dadeau apa la moara acestor tendinte nesanatoase. Acum insa revin pentru ca am speranta ca lucrurile s-au schimbat in bine si ca oamenii au inteles ca bunul gust primeaza.

 

Iti plac nuntile?

Nu foarte tare, pentru ca de multe ori invitatii nu se cunosc intre ei si sunt destul de stingheri, nu se distreaza. Insa ma bucur sa merg la nuntile prietenilor mei, unde ma intalnesc cu amici comuni. Nu sunt adepta noptilor pierdute la petreceri, de aceea vin mai tarziu, stau doua-trei ore, dar prind exact miezul petrecerii. Nu imi place sa ajung devreme cand oamenii stau la mese si se uita unul la altul.

 

Ce recomandari ai putea sa le faci barbatilor care vor sa fie cel putin pe picior de egalitate cu sotiile lor in ziua nuntii?

Ii sfatuiesc sa aleaga simplitatea eleganta si sa se inspire din tinutele unor personalitati iconografice unanim recunoscute pentru stilul lor, din diferite perioade de timp: Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Daniel Craig, George Clooney, David Beckam, Justin Timberlake. Fiecare dintre ei a optat, la evenimentele speciale, pentru tinute clasice, in cele mai multe cazuri fiind vorba de smokinguri.
Si in cazul mirilor aceste reguli trebuie urmate. Indiferent ca optati
pentru un smoking, dinner jacket sau un costum inchis la culoare, trebuie sa va reflecte personalitatea si sa va avantajeze.

Stiu ca petreci foarte mult timp in magazinele tale. Iti place sa iti cunosti personal clientii?
Sunt foarte apropiata de clientii mei. Imi face placere sa discut cu ei si sunt disponibila pentru toti cei care doresc sa-I consiliez. Acesta este si motivul pentru care voi fi prezenta la Romexpo in fiecare dintre cele trei zile ale Expo Ideal Mariaj.

Care au fost persoanele publice a caror tinuta de nunta te-a impresionat?

Petre Roman si Catalin Maruta.

 

Care sunt cele mai frecvente gafe vestimentare pe care le comit mirii in alegerea tinutelor?

In dorinta de a arata spectaculos au tendinta de a exagera imprumutand mult prea mult din accesorizarea feminina, ratand efectul pozitiv si transformand totul in kitsch. De exemplu, smokingurile cu cristale Swarovski, bijuterile din plastic spoit in forma de perla, sacourile din brocart inflorat sau catifea in culori violente. O alta greseala este purtarea ceasului in mod ostentativ, scos de sub manseta camasii pentru a fi vizibil. La o astfel de ceremonie se poate purta doar un ceas de buzunar sau un case de mana, extraplat cu curea din piele. Orice alta varianta nu este de bun gust.

 

Ce este la moda anul acesta pe segmentul tinutelor masculine de nunta?

Anul acesta se pune accentual pe acceorii rafinate: papionul, esarfa Ascot sau bretelele din matase naturala Albert Thurston.

Care a fost cea mai amuzanta experienta pe care ai trait-o la o nunta?

Prezenta la nunta unei bune prietene, m-am ferit sa nu prind buchetul miresei , dar se pare ca nu am fost suficient de rapida, astfel ca l-am primit in cap.
La o alta nunta, un domn, in frenezia miscarii pe ringul de dans, mi-a dat un cot in nas destul de violent. Nu am realizat pe moment forta loviturii, dar a doua zi cand m-am privit in oglinda am constatat ca aveam fata vanata. Medicul mi-a spus ca suferisem o fisura de piramida nazala si mi-a recomandat sa ma operez, ceea ce am si facut. Asa ca pot spune ca am in "portofoliul" meu de participanta la nunti si experiente amuzante, dar si dureroase.

 

Ai uitat vreodata sa onorezi vreo invitatie la nunta?

Nu cred, insa o data m-am grabit sa o fac. M-am dus cu o saptamana mai devreme. Nu stiu de ce eram convinsa ca in ziua aia trebuia sa fie si nu mica mi-a fost mirarea cand am ajuns la respectivul local si am constatat ca nu era nimeni acolo.

Dar cea mai trista?

Am fost la o nunta care s-a anulat, iar eu fiind plecata din tara nu aflasem trista veste. De abia cand am ajuns la local mi s-a spus ce s-a intamplat. Prietenii mei s-au cununat totusi, dar mai tarziu.

Este casnicia un camp de lupta?

Nu de lupta propriu-zisa, ci mai degraba o infruntare strategica. Pentru a avea success trebuie gasita intotdeauna calea de mijloc.

 

Ai repeta experienta casniciei? Cum trebuie sa fie barbatul caruia i-ai spune "da"?

Da, nu am nimic impotriva casatoriei. Barbatul care poate sa-mi stea alaturi trebuie sa fie destul de puternic cat sa il respect, destul de inteligent cat sa ma inteleaga, destul de cult cat sa ma fascineze si sa aiba un spirit ludic dezvoltat cat sa putem fi pe aceeasi lungime de unda. Simtul umorului este o conditie obligatorie de asemenea, ca sa poata tine pasul cu mine.

 

Care este urarea ta preferata pe care o adresezi celor care s-au casatorit?

Dumnezeu sa-i binecuvanteze si sa le lumineze drumul pe care au pornit impreuna.

 

Newsletter