Home STIRI STIRI Jobul la radio, deseori intalnit in CV-urile vedetelor

Jobul la radio, deseori intalnit in CV-urile vedetelor

Jobul la radio, deseori intalnit in CV-urile vedetelor
Karena.ro
Miercuri, 21.02.2018

Cu toate ca evolutia tehnologiei a permis domeniului vizual al divertismentului sa se extinda intr-un mod incredibil, unii oameni inca apreciaza emisiunile radio. In ciuda faptului ca radioul este cu siguranta o parte importanta a generatiei din zilele noastre, popularitatea sa este umbrita de existenta multor modalitati de a asculta muzica prin intermediul internetului. Se pare ca in din ce in ce mai putine locuinte se gaseste acest aparat de difuzare audio, fiind inlocuit fie cu televizoare super performante sau telefoane mobile.

radio
Sursa: get.pxhere.com

Cunoscut cel mai bine pentru programul de radio ce ii purta numele, americanul Howard Stern a inceput sa lucreze in domeniul radio inca din vremea facultatii. Insa la scurt timp dupa lansare, show-ul sau a fost cenzurat si ulterior anulat de catre conducerea universitatii din cauza limbajului licentios si a subiectelor sensibile pe care acesta le discuta cu invitatii sai. Ulterior chiar acest comportament controversat a fost cel pentru care a reusit sa-si lanseze propria franciza si chiar sa joace in productii cinematografice. Chiar daca personalitatea sa excentrica nu este pe gustul tuturor, va ramane cu siguranta cunoscut datorita emisiunii sale mult disputate.

Gazda celui mai bine cotat program de televiziune din istorie si-a inceput activitatea intr-un mod similar cu Howard Stern. Oprah Winfrey nu a fost dintotdeauna femeia de succes pe care o stim in ziua de astazi. Primul sau job a fost in cadrul unui magazin de fructe si legume, o pozitie pe care a mentionat ca a detestat-o datorita faptului ca ii era interzis sa interactioneze verbal cu clientii. Asta a impins-o catre un job pentru postul de radio WVOL din Nashville, Tennessee. A lucrat ca prezentatoare de stiri pentru acest post pana in momentul in care a primit apelul telefonic ce avea sa ii lanseze cariera de milioane de dolari in televiziune. Cu ajutorul programului TV „The Oprah Winfrey Show" a deschis drumul pentru multi altii din domeniu, fiind cea care este direct responsabila pentru explozia de popularitate de care a beneficiat tipul acesta de emisiune.

Un job in departamentul radio i-a ajutat pe multi sa isi gaseasca drumul in viata si sa se bucure de succes in orice domeniu au ales sa exploreze ulterior. Lumea divertismentului media nu este singura alegere a celor de pe frecventa radio. Indivizi cu minti creative precum canadianul Kevin Martin a trecut de la a fi gazda pentru un program de muzica rock direct la lumea jocurilor de cazinou, respectiv poker, dupa ce a avut o saptamana de concediu.

Anul acesta a marcat aniversarea de 10 ani a emisiunii TV prezentate de catre Razvan Simion si Dani Otil. Avand un format ce porneste de la o idee simpla, cu doi prezentatori plini de umor si invitati care mai de care mai interesanti, este usor de inteles de ce acestia au avut parte de un asa mare succes. Insa lucrurile nu au fost dintotdeauna asa, cei doi incepandu-si cariera in showbiz prin intermediul unei emisiuni radio saptamanale, difuzata in zilele de sambata si duminica. In ciuda faptului ca amandoi au primit numeroase oferte pentru alte emisiuni, au ales sa ramana alaturi unul de celalalt, sustinand ca fac o echipa pe cinste si ca in aceasta formula amandoi au de castigat.

Acestea au fost doar cateva dintre vedetele care au ales sa devina celebre prin intermediul radioului. Se pare ca aceasta alegere i-a "calit" pe multi dintre ei, pregatindu-i pentru joburile ulterioare, atat in media, cat si in alte domenii.

Newsletter