Home STIRI STIRI Ghid de cumparare: Saboti medicali

Ghid de cumparare: Saboti medicali

Ghid de cumparare: Saboti medicali
Corina Naftanaila
Joi, 29.04.2021
Sabotii medicali sunt printre cele mai populare tipuri de incaltaminte in randurile medicilor, asistentilor si farmacistilor iar motivele sunt nenumarate. Comozi, siguri si confectionati astfel incat sa intruneasca toate cerintele de siguranta si igiena medicala, cu ajutorul sabotilor oamenii din domeniul medical pot face fata mai usor unei zile solicitante. De aceea, nu este de mirare faptul ca sabotii medicali au inceput sa castige fani si in randul altor oameni care isi petrec mare parte a timpului in picioare, chiar daca nu profeseaza neaparat in domeniul medical.

Daca planuiesti sa iti cumperi o pereche de saboti medicali, iata cateva aspecte pe care trebuie sa le cunosti astfel incat sa faci alegerea potrivita pentru tine.

Avantajele papucilor medicali

Pentru un medic sau un asistent nu este nimic iesit din comun sa isi petreaca turele de 8 ore, 12 ore sau chiar mai mult in picioare, cu sanse foarte mici de odihna. Asa ca incaltamintea pe care acestia o poarta trebuie sa ii ajute sa treaca prin aceste ore solicitante cu cat mai putine dureri.

  • Datorita formei sabotilor medicinali piciorul sta confortabil, oferindu-i acestuia o buna circulatie a sangelui si o pozitie sanatoasa. Acest aspect contribuie la parcurgerea intregii zile fara dureri la nivelul gleznelor sau degetelor.
  • Talpa piciorului este si ea masata si relaxata datorita striatiilor speciale din interiorul sabotilor.
  • Sabotii au un cuvant important de spus din punct de vedere al sigurantei. Datorita faptului ca talpa lor este antiderapanta, iar forma lor mentine piciorul stabil, riscurile de a aluneca si de a suferi un accident sunt mult diminuate. 
  • Sabotii medicali ofera un echilibru mai bun datorita formei lor anatomice. 
  • Durerile de spate, de coloana si de solduri sunt si ele eliminate daca alegi sa porti niste papuci medicali.

Toate aceste avantaje merg mana in mana pentru a iti oferi o postura corecta a intregului corp din cap pana in picioare, la propriu. Astfel, la finalul unei zile intregi de stat in picioare, corpul va fi mentinut sanatos si fara dureri.

saboti medicinali

Ce criterii trebuie sa indeplineasca sabotii medicali?

Sabotii medicali, pentru a se putea diferentia de sabotii casual, trebuie sa corespunda unor cerinte de igiena si siguranta astfel incat sa fie potriviti lucrului intr-un mediu strict si sa iti ofere suportul de care picioarele tale au nevoie.

  • Pielea din care acestia sunt confectionati trebuie sa fie foarte moale, astfel incat sa imbrace piciorul fara sa il jeneze.
  • Cusaturile si imbinarile trebuie sa fie facute in asa fel incat sa nu apese sau sa nu deranjeze piciorul.
  • Aerisirea piciorului este un aspect extrem de important din punct de vedere al igienei si al sanatatii. Sabotii medicali ofera o aerisire corespunzatoare atat prin striatiile special create pe pielea de la exterior, cat si prin materialului folosit la confectionarea interiorului sabotului. 
  • Branturile trebuie sa fie confectionate in forma anatomica si din materiale cu proprietati antibacteriene. De asemenea, acestea trebuie sa poata fi lavabile pentru a se mentine o igiena corespunzatoare a piciorului. 
  • Talpa sabotilor trebuie sa fie antiderapanta, sa absoarba socurile si sa aiba o forma usor curbata, anatomica.

Papucii medicali de dama de la UrbanShoes indeplinesc toate aceste criterii de siguranta si igiena de care au nevoie oamenii ce lucreaza in domeniul medical, dar si cei ce activeaza in domeniul sanitar sau alimentar.

Cele mai cautate modele de saboti medicali

Chiar daca forma de baza este aproximativ aceeasi, sabotii medicali se pot gasi in diferite modele si culori, astfel incat sa raspunda si nevoilor estetice ale celui ce ii poarta.

  • Din punct de vedere al culorilor cele mai intalnite sunt nuantele deschise precum alb, bej sau crem. Cu toate acestea, cei care activeaza in medicina pediatrica, de exemplu, pot prefera saboti in nuante vesele, precum portocaliu, bleu, vernil, roz sau saboti care au modele haioase.
  • Sabotii de dama din piele naturala pot avea modele florale, elegante sau reflexii metalizate ce ii fac pe acestia sa fie mult mai usor de asortat la tinutele preferate. 
  • In functie de preferinte, talpa acestora poate sa fie mai subtire sau mai groasa, oferind acelasi grad de confort datorita formei ortopedice.

O pereche de saboti de calitate pot face diferenta atunci cand ai in fata ta o zi lunga si solicitanta. Prin imbunatatirea confortului si a sigurantei, sabotii medicali iti permit sa te concentrezi pe evenimentele importante ale zilei fara a avea grija durerilor de picioare si de spate.

Newsletter