Home STIRI STIRI Expozitia Nunta la palat pentru 2013, anul nuntilor contrastante

Expozitia Nunta la palat pentru 2013, anul nuntilor contrastante

Expozitia Nunta la palat pentru 2013, anul nuntilor contrastante
Raluca Cristea
Luni, 21.01.2013
E inceput de an, asa ca mii de cupluri din toata tara fac pregatiri tot mai riguroase pentru nunta. Expozitiile de profil sunt cele mai bune locuri de unde se pot fura idei. La Cluj-Napoca, "Nunta la Palat" este evenimentul de nunti al anului. Zeci de firme vin cu idei proaspete si inedite pentru toate gusturile si poftele. Reteta unei nunti memorabile este usor de descoperit daca mirii iau impreuna deciziile legate de organizare.
Un prim ingredient al unei nunti care sa lase invitatii cu gura cascata este decorul. Acesta trebuie sa fie cat mai de impact intrucat este prima imagine pe care o au invitatii atunci cand pasesc intr-un local. Specialistii in domeniu vorbesc despre nunta anului 2013 ca despre una a contrastelor. Tendinta este de-a folosi culori puternice, vibrante, alaturate spectaculos. De pilda, o combinatie intre rosu si mov, cu elemente mai putin vintage, este cea mai cautata la aceasta ora. Bineinteles, intotdeauna trebuie sa se tina cont de locatie. In continuare trendul este de-a organiza nuntile in aer liber, in natura, cu un decor fastuos, perfect pentru o sedinta-foto.



Mirii trebuie sa tina cont ca se poarta asimetria. Asadar, buchetul miresei va avea o forma imperfecta, cat mai naturala, cu diferite flori combinate si neaparat cu accente moderniste. Unii designeri florali propun chiar buchete in culori reci, cum ar fi griul, albul sau argintiul, in detrimentul buchetelor mari, cu coada.


Ingredientul cel mai privit al unei nunti este, insa, rochia miresei. Evident, se poarta rochiile cu gust, potrivite fiecarei siluete. Miresele care vor sa fie in trend vor purta cu siguranta o rochie-printesa, cu foarte putine accesorii si cu dantela simpla. Exista si varianta unei rochii "2 in 1". Practic, mireasa plateste pentru o singura rochie, insa va avea doua. Mai exact, rochia confectionata dintr-un material simplu este acoperita de un trench din dantela. De cum ajunge la restaurant, mireasa se poate face comoda prin indepartarea trench-ului. Astfel, va ramane intr-o rochie diferita, mult mai potrivita pentru petrecere.

Miresele care si-au programat nunta intr-o perioada mai racoroasa pot opta pentru o pelerina. Ca trend general, miresele anului 2013 vor avea mai putina piele la vedere. Chiar daca vor o rochie cu corset sau fara bretele, miresele vor avea dantela pe umeri sau chiar peste corset. Voalurile lungi, chiar mai mari decat trena, simple si nesofisticate vor atrage toate privirile invitatilor.

Cat despre miri, acestia vor putea alege la "Nunta la Palat" dintre mai multe modele de smokinguri sau costume elegante, accesorizate cu papioane sau lavaliere. De asemenea, nici bijuteriile nu au fost uitate. In cadrul expozitiei, mirii vor admira sute de modele de verighete. Si reteta succesului unui eveniment nuptial nu ar fi completa fara dulciuri. Asa ca mai multe cofetarii vor aduce in fata vizitatorilor cele mai gustoase torturi, cu o prezentare care sa starneasca furtuni pe papilele gustative ale invitatilor.

Miresele si mirii anului 2013 sunt asteptati sa gaseasca reteta norocoasa a nuntii perfecte la expozitia "Nunta la Palat", in perioada 18-20 ianuarie, la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca.


 

Newsletter