Home STIRI STIRI Experienta haute cuisine la restaurantul Cube by Electrolux din Milano

Experienta haute cuisine la restaurantul Cube by Electrolux din Milano

Experienta haute cuisine la restaurantul Cube by Electrolux din Milano
Alexandra Negreanu
Miercuri, 22.02.2012
Castigatorii competitiei "Cina la Cube Milano", desfasurata de Electrolux in luna ianuarie, au avut ocazia sa se bucure de atmosfera eleganta a restaurantului Cube by Electrolux si de privelistea uimitoare a Pietei Domului din Milano. In plus, au degustat preparatele haute cuisine pregatite de bucatarul Andrea Canton - detinator al unei stele Michelin si chef al restaurantului La Primula din Pordenone. Cei cinci bloggeri de food s-au intors cu povesti uimitoare despre "orasul modei si design-ului italian", dar si cu trucuri invatate de la cei mai buni bucatari din lume.

Retetele creative si originale i-au dus pe cei cinci bloggeri in Milano

In luna ianuarie, Electrolux a demarat o competitie dedicata tuturor food bloggerilor din Romania. Acestia au fost invitati sa-si demonstreze creativitatea si iscusinta prin propunerea unei retete speciale, care sa surprinda spiritul restaurantului Cube by Electrolux din Milano. Si, desi toti cei care s-au inscris au realizat retete unice si spectaculoase, publicul (50%) si juriul (50%) au desemnat cei cinci castigatori: Brindusa Scheaua (brindusascheaua.blogspot.com) a pregatit piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean, Lavinia Stejereanu (bucatarsubacoperire.blogspot.com) a optat pentru ravioli cu creveti si mascarpone in sos de Marsala, Antonina Sociu (dulcegarii-culinare.ro) ne-a incantat simturile cu un tort cu arome exotice, Catalina Zaharescu (kissthecook.ro) a creat un desert de ciocolata si fructe exotice, iar Andreea Nitu (tastebazaar.blogspot.com) a ales o reteta de dorada in pesto de caju cu salata thailandeza cu cocos si fructul pasiunii.

Experienta Cube by Electrolux - initiere in lumea gustului, deasupra orasului Milano

Intre 14 si 16 februarie, cei cinci bloggeri de food au plecat la Milano, insotiti de Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager Electrolux Romania. Pe langa placerea de a vizita capitala modei si design-ului italian, acestia au avut ocazia de a experimenta cina la restaurantul Cube by Electrolux - un mix perfect intre atmosfera eleganta, privelistea unica a Pietei Domului din Milano si mancarea inedita pregatita de cei mai buni bucatari din lume.

Totul a inceput cu un tur initiatic al restaurantului si cunoasterea echipei de bucatari si a somelierului. Pentru ca bucataria se afla chiar in centrul restaurantului si totul se pregateste chiar in fata invitatilor, acestia au avut ocazia sa vada cum interactioneaza bucatarii profesionisti cu electrocasnicele Electrolux - profesionale si domestice.

Cand totul a fost gata si cina a inceput, masa a coborat din plafon, deja aranjata, iar somelierul a ales vinul potrivit pentru fiecare preparat, astfel incat gustul sa fie intensificat. Invitatii s-au delectat cu ton in foita de paine la tigaie, ricotta cu ghimbir, scoici Saint Jaques pe pat de cus-cus cu legume si trufe negre, supa de peste Sole, spanac si fulgi de migdale, Tagliolini cu capere, ceapa rosie si ton, in sos de rosii proaspete, sepie cu legume sotate in unt, cu sos din cerneala de sepie, medalion de caprioara medium-rare cu ragout de caprioara, radicchio si cafea, spuma de ciocolata alba si cardamom cu sorbet si sos de clementine si capsuni, cu foi subtiri din gris si zahar brun. Totul este completat de lumina difuza, muzica de fundal si amabilitatea tuturor celor care lucreaza in restaurant.

"M-am intors de doua zile din Italia si inca nu reusesc sa intru in ritmul lucrurilor de aici. Am fost plecata doar trei zile, asa e, dar acestea au fost atat de pline de evenimente, incat in trei zile am trait cat pentru o luna. La restaurantul Cube by Electrolux am avut parte de o masa de cinci stele. Acum ma gandesc ca, la cat de pretentioasa sunt intr-ale mancarii, dupa experienta asta nimic nu o sa-mi mai placa", spune Brindusa Scheaua (brindusascheaua.blogspot.com).

"Ma bucur enorm ca am avut curajul de a ma inscrie in competitia Electrolux, pentru ca aceste trei zile au fost absolut minunate. Experienta culinara de la restaurantul Cube din Milano depaseste orice imaginatie, chiar si pentru un pasionat de gatit. Atmosfera, mancarea, vinul, privelistea si modul in care esti tratat te determina sa nu mai vrei sa pleci de acolo.", sustine Lavinia Stejereanu (bucatarsubacoperire.blogspot.com).

"Am adus cu mine acasa amintiri incredibile din aceasta excursie: oamenii dragi cu care am mers, locurile pe care le-am vizitat, dar mai ales preparatele culinare pe care le-am degustat. Restaurantul Cube by Electrolux merita vizitat macar o data in viata: pentru grija cu care sunt pregatite toate elementele, pentru privelistea uimitoare si pentru oamenii amabili care au grija de tine.", declara Antonina Sociu (dulcegarii-culinare.ro).

 

 

"Cand m-am inscris in competitia Electrolux, m-am gandit tot timpul ce se va intampla daca voi castiga: cum va fi excursia, cum va fi la restaurantul Cube, ce preparate noi voi degusta. Experienta in sine, insa, a depasit cu mult asteptarile mele. La restaurantul Cube mi-au placut mai ales simplitatea preparatelor, combinatiile inedite, prospetimea ingredientelor si am fost uimita de rezultatele finale.", spune Catalina Zaharescu (kissthecook.ro).

"Dupa doar trei zile in Italia si patru ore la Cube, am adunat atatea amintiri frumoase. Ce mi-a placut foarte mult la cina de la restaurantul Cube by Electrolux a fost ca am descoperit ca haute cuisine nu inseamna neaparat niste retete nemaintalnite, cu ingrediente neaccesibile si cu perioade de preparare de ore intregi. Atentia la detaliu, combinarea inteligenta a ingredietelor proaspete sunt secretul unor feluri de mancare impresionante, care nu tradeaza vreun efort supraomenesc.", marturiseste Andreea Nitu (tastebazaar.blogspot.com).


 

"Ma bucur mult ca bloggerii de food care au castigat aceasta competitie au putut trai experienta restaurantului Cube by Electrolux la adevarata intensitate. Mi-am dat seama ca o persoana pasionata de gatit apreciaza cu totul altfel lucrurile: posibilitatea de a discuta cu cei mai buni bucatari din lume, de a vedea cum sunt pregatite felurile de mancare, de a invata trucuri si de a degusta combinatii curajoase de ingrediente. Fiecare s-a intors cu o experienta unica din aceasta excursie la Milano.", spune Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager Electrolux Romania.


Despre restaurantul Cube

Restaurantul Cube by Electrolux este un concept gastronomic turistic, dezvoltat in locatii cunoscute din intreaga Europa, oferind mancare delicioasa pregatita de unii dintre cei mai buni bucatari din lume. Daca in 2011 restaurantul a fost pozitionat pe acoperisul Parc du Cinquantenaire din Bruxelles, Belgia, anul acesta Cube va oferi vizitatorilor sai privelistea fermecatoare a Pietei Domului din Milano.
Structura transparenta si semi-transparenta ofera panorame incredibile asupra Pietei Domului, piata principala a orasului dominata de catedrala magnifica. Bucataria este una deschisa, amplasata in centrul Electrolux Cube, bucatarii putand fi astfel urmariti in plina actiune. Iluminarea, sunetele si ambianta sunt controlate prin intermediul celor mai noi si performante sisteme.

Newsletter