Home STIRI STIRI Despre masca de par si beneficiile pe care aceasta le aduce parului

Despre masca de par si beneficiile pe care aceasta le aduce parului

Despre masca de par si beneficiile pe care aceasta le aduce parului
Corina Naftanaila
Marţi, 06.10.2020
Numeroasele beneficii pe care le aduce o masca de par sunt din ce in ce mai cunoscute. In prezent, exista cate o masca de par care sa indeplineasca aproape orice nevoie a parului: stralucire, hidratare, fortifiere si multe altele.

Mastile pentru par sunt tratamente speciale care au fost formulate cu o concentratie mare de ingrediente hidratante, inclusiv uleiuri naturale si unturi.

Spre deosebire de un sampon sau balsam, care acopera doar suprafata firelor de par si sunt inlaturate dupa o perioada scurta de timp, mastile de par sunt concepute pentru a ramane pe par mai mult timp. Acest lucru ofera tuturor ingredientelor lor hidratante suficient timp pentru a patrunde in firul de par, rezultand imbunatatiri dramatice.

De ce ar trebui sa folositi o masca de par?

Indiferent de cat de multa dragoste si grija ai putea sa ii oferi parului tau, acesta va fi in continuare afectat de anumiti factori precum: expunere solara, folosirea aparatelor precum placa sau feonul, decolorare si vopsire, poluarea aerului, substante chimice din apa, modificari ale umiditatii aerului etc.
Ei bine, parul tau este format din trei straturi. Cand stratul exterior este deteriorat , acesta lasa straturile interioare expuse si vulnerabile, rezultand uscaciune, degradare si o lipsa generala de stralucire.
O masca de par ajuta la tratarea a aproape orice tip de deteriorare a parului, ajutand la readucerea stralucirii parului si a aspectului sanatos.

femeie-cu-parul-lung

Cum sa alegi o masca de par?

Masca pe care o alegi ar trebui sa fie conceputa pentru a viza problemele de par pe care doresti sa le tratezi.
De exemplu, unele masti vor contine cantitati mari de proteine pentru a intari parul. Cu toate acestea, daca parul tau nu are nevoie de acest lucru, ai putea ajunge sa ii faci mai mult rau decat bine prin aplicarea acestei masti.
Deci, de unde stii ce masca sa folosesti?

Iata cateva sfaturi:

  • Par uscat / deteriorat / incretit - utilizeaza o masca bogata, intens hidratanta pentru a-ti hrani firele de par. Mastile de par pe baza de keratina pot fi, de asemenea, utile pentru a vindeca parul uscat.
  • Par subtire - foloseste o masca care contine o multime de proteine, deoarece aceasta vor oferi putere si rezistenta parului tau. 
  • Par cret - utilizeaza o masca care contine o multime de uleiuri naturale, inclusiv argan, avocado si nuca de cocos, deoarece acestea iti vor netezi si defini buclele.

Dar parul gras?

Deoarece scalpul produce in mod natural o cantitate mare de sebum, acest lucru ofera parului o protectie naturala suplimentara. Probabil ca nu va trebui sa folosesti o masca de par, cu exceptia cazului in care varfurile parului sunt fragile sau prezinta alte semne de deteriorare.
Daca acesta este cazul, oricare tip de masca de par va functiona bine pentru parul tau, atata timp cat te vei concentra doar pe varfurile acestuia.

Pentru cat timp ar trebui sa lasi masca sa actioneze?

Totul depinde de masca pe care ai ales-o. Este important sa citesti in prealabil instructiunile insotitoare, astfel incat sa intelegi pe deplin cum sa aplici produsul.

In timp ce unele masti actioneaza rapid intr-un timp de doar zece minute, altele sunt concepute pentru utilizare peste noapte. Pe www.tisfarmaceutic.ro vei gasi produse pentru ingrijire pentru orice tip de par. In functie de nevoile parului tau, alege cea mai potrivita masca si bucura-te de ingredientele naturale pe care acestea le contin!

Newsletter