Home STIRI STIRI Daca te mariti la aceasta varsta risti sa divortezi mai repede

Daca te mariti la aceasta varsta risti sa divortezi mai repede

Daca te mariti la aceasta varsta risti sa divortezi mai repede
Karena.ro
Vineri, 14.10.2016
Iubirea nu tine cont de statitistici, astre, rasa, sex sau tara. Te poti indragosti la orice varsta, iar aceasta dragoste chiar sa dureze. Si totusi, oamenii de stiinta s-au gandit sa combata acest concept asa cum stiu ei mai bine, printr-un studiu care indica faptul ca varsta la care spui "da" influenteaza durata casniciei.

Asadar, un studiu realizat de expertii de la Universitatea din statul american Utah arata ca daca pasesti in fata altarului prea devreme sau prea tarziu... sansele sa divortezi cresc.

Iata ce spun datele oamenilor de stiinta! "Persoanele care se casatoresc dupa varsta de 30 de ani sunt expusi cu 5 la suta mai mult riscului de a se desparti, comparativ cu cei care se iau pana in 30 de ani", este parerea lui Nicholas Wolfinger, sociolog la Universitatea din Utah, dupa ce a studiat arhivele Institutului National de Statistica a Familiei din SUA.

  

Amanarea mariajului, cel mai adesea, crede Wolfinger, este pus pe seama faptului ca persoanele singure nu-si gasesc partener. Iar atunci cand reusesc si fac pasul cel mare, din start casnicia este expusa unui risc mult mai mare. Iar asta pentru ca cei ajunsi la o varsta mai inantata au tot exclus, la randul lor, din existenta lor, acele persoane despre care nu au crezut ca au stofa de sot sau sotie. Cei cu care se casatoresc nu au castigat nimic, in afara faptului ca si ei, la un moment dat ar putea ajunge in situatia de a fi respinsi, pentru ca nu stiu sa faca mariajul sa mearga", este parerea lui Wolfinger.

In studiul lui Wolfinger se pare ca nu se aplica teoria conform careia o persoana mai in varsta este mai experimentata. Se aplica mai mult principiul ca acea persoana devine si mai selectiva si pretentioasa, pana in acel punct in care ajunge sa creada ca nimic nu este suficient de bun. Drept urmare, Wolfinger sustine ca sansele sa divortezi daca te casatoresti mai de tanar sunt mai mici decat daca ai face acest pas dupa 30 de ani.

Newsletter