Home STIRI STIRI Cum sa-ti pregatesti tenul pentru machiaj ca un profesionist

Cum sa-ti pregatesti tenul pentru machiaj ca un profesionist

Cum sa-ti pregatesti tenul pentru machiaj ca un profesionist
Corina Naftanaila
Marţi, 27.04.2021
Machiajul aplicat profesionist pentru evenimente speciale, sedinte foto sau alte ocazii implica o atentie detaliata pentru pregatirea tenului. Textura si aspectul sanatos trebuie sa fie scopul spre care tinzi inainte de a aplica orice produs de make-up. De asemenea, pregatirea pielii va ajuta machiajul sa stea cat mai mult timp pe piele si sa te bucuri de efectele pe care le poti crea cu ajutorul acestuia. Ingrijirea corespunzatoare a pielii este un must in fiecare zi, nu doar cand participi la anumite evenimente sau la o sesiune de fotografii, daca vrei sa ascunzi anumite imperfectiuni sau sa le tratezi. Iata cateva lucruri importante de tinut minte si de incercat:

Curatarea pielii

Inainte de toate, pielea ta trebuie sa fie curata pentru a trece la urmatorii pasi. Impuritatile de la nivelul tenului, acumulate in timpul zilei, variaza de la praf, poluare si alte elemente care se acumuleaza in pori. Acestea duc la imperfectiuni ale tenului evidente mai ales in spatele machiajului. Foloseste produse speciale in functie de tipul tau de ten, iar daca ai pielea sensibila, nu insista prea mult in procesul de curatare. Foloseste doar formule pentru problemele specifice ale pielii, dar incepe mereu cu acest pas inainte de a te machia.

femeie in oglinda

Exfolierea

La fel ca procedeul de curatare, exfolierea te ajuta sa uniformizezi textura tenului si sa indepartezi si impuritatile ascunse adanc in pori. Produsele de exfoliere se gasesc sub forma de scrub, serumuri chimice (AHA/BHA), crema sau tonere. Tonerele sunt cele mai potrivite pentru pielea sensibila si cu probleme, deoarece nu irita si pot fi aplicate usor, ca spray sau cu ajutorul padurilor demachiante. Exfolierea iti va lasa tenul moale si fin, pregatit pentru urmatorii pasi.

Hidratarea

Extrem de importanta pentru un aspect sanatos al pielii, hidratarea nu poate lipsi de pe aceasta lista. O piele hidratata este luminoasa, cu aspect sanatos si te va ajuta sa te simti confortabil chiar si sub multe straturi de produse de make-up. Foloseste o crema de fata hidratanta care raspunde nevoilor pielii tale. Daca ai ten cu tendinte grase si acneice, foloseste o formula cat mai usoara, care sa nu ingrase pielea prea tare. Poti folosi creme matifiante, dar atentie daca ai tenul mixt, deoarece anumite zone se pot usca prea tare, iar machiajul nu va arata perfect in ceea ce priveste textura. Pentru pielea uscata, cu rozacee sau iritatata, cremele intens hidratante sunt cele mai potrivite, in special in sezonul rece sau la inceput de primavara. Concentreaza-te nu doar pe felul in care arata pielea dupa ce aplici cremele, ci si pe felul in care se simte aceasta, daca este suficient de elastica si relaxata. Detalii aici

Primerul

Baza de machiaj nu poate lipsi atunci cand pui la cale ceva complex si cand ai nevoie de o rezistenta cat mai indelungata a produselor pe piele. Misiunea principala a primer-ului este sa separe stratul hidratant de la nivelul pielii de produsele de machiaj, pentru a nu se produce un dezechilibru intre textura acestora si uleiurile secretate in mod natural de catre piele. Pentru a evita degradarea machiajului pe parcursul zilei, alege un primer in functie de tipul tau de piele. In special pe timp de vara, machiajul va avea tendinta sa alunece pe piele, dar cu ajutorul primer-ului perfect, acesta va rezista mult timp si va lasa pielea sa respire in acelasi timp. Este important sa tii cont si de sanatatea pielii tale si sa-i permiti sa respire chiar si atunci cand aplici multe produse de machiaj.

Masajul

Masajul facial este, poate, practica cea mai ignorata din rutina de beauty. Devenit popular recent, masajul este recomandat de mai multi specialisti ca fiind modalitatea perfecta pentru patrunderea rapida in piele a produselor de ingrijire. De asemenea, masajul iti va contura tenul in timp si va crea un efect de lifting care rezista. Poti folosi diferite aparate pentru masaj, precum pietrele si rolele de gua sha. Este recomandat sa apelezi la masajul facial in fiecare seara si dimineata, in timpul rutinei de beauty, dupa aplicarea cremelor hidratante. Daca tenul iti permite, poti folosi uleiuri faciale pentru a te bucura de aderenta mai buna si de proprietatile ingredientelor naturale prezente in astfel de produse.

Aplicarea machiajului tau preferat pentru ocazii implica o pregatire prealabila atenta a tenului. Aceasta este necesara daca iti doresti ca machiajul sa reziste si sa arate flawless, asa ca nu evita acesti pasi, chiar daca trebuie sa-ti dedici mai mult timp acestui proces.

Sursa foto: pexels.com

Newsletter