Home STIRI STIRI Cum sa te racoresti pe timpul noptii

Cum sa te racoresti pe timpul noptii

Cum sa te racoresti pe timpul noptii
Karena
De Karena
Joi, 30.07.2015
Cum te racoresti in timpul verii? Care sunt cele mai bune ponturi pentru un somn linistit? Karena a facut o mini-lista amuzanta, dar utila, ca sa nu mai simti atat de tare caldura ce ne invaluie in ultimele zile.

1. Alege asternuturi de bumbac

Primul pas pentru o noapte linistita este alegerea unei lenjerii de pat racoroase. Cea de bumbac este potrivita in acest sens, fata de cele din satin sau din polyester. Vara sunt recomandate lenjeriile din bumbac, lejere si subtiri, pentru ca acestea sunt cele mai racoroase si lasa pielea sa respire.

2. Pune lenjeria in congelator!

Oricat de ciudat ar parea acest truc, trebuie sa stii ca este unul foarte eficient. Sfatul meu este insa sa pui lenjeria intr-o punga inchisa etans inainte de o inchide in congelator, pentru a nu prinde miros. Desigur, ea nu va ramane rece pe tot timpul noptii, dar te vei bucura de cateva momente de prospetime si racoare!

3. Sticla cu apa...rece

Tip: daca iarna folosesti o sticla cu apa calda pentru a te incalzi, de ce nu ai face inversul pe timpul verii? Achizitioneaza un recipient ce pastreaza temperatura lichidului, introdu-l in congelator, apoi enjoy!

4. Dormi ca un egiptean!

Asa-numita metoda egipteana de dormit inseamna sa te acoperi cu un cearsaf sau un prosop ce anterior au fost udate cu apa rece si evident stoarse. Micul ajutor te va ajuta sa adormi mai repede, chiar daca nu isi va pastra temperatura pana in zorii zilei. Iti vei raci insa corpul si vei reusi sa adormi mai repede in acest fel.

5. Aer conditionat low-cost

Plaseaza un bol cu apa rece cu gheata in fata unui ventilator. Te vei bucura astfel de o briza racoroasa home-made!

6. Aplica un cub de gheata pe incheieturi

Acest truc promite sa scada rapid temperatura corpului cu 2-3 grade, asa ca nu mai sta pe ganduri! Aplica un cub de gheata si lasa-l cateva minute pe incheietura mainii. Ei, te simti mai bine acum?

7. Bea apa inainte de somn

O cana de apa este suficienta daca nu vrei sa te trezesti in timpul noptii sa mergi la baie. Zvarcolitul din timpul noptii ne face sa transpiram si sa ne deshidratam mai repede.

8. Dormi in stil japonez!

Aerul cald este mai usor si se ridica deasupra celui rece, asa ca pune salteaua pe jos si dormi asa.

9. Agata un cearsaf ud la fereastra!

Agata un cearsaf pe care l-ai udat si stors in prealabil in locul perdelelor de la fereastra. Aerul care intra va trece mai intai prin cearsaf si se va raci.

10. Raceste-ti picioarele!

Pune apa rece cat suporti intr-un recipient si stai cateva minute cu picioarele acolo. Te vei racori instant?

Tu cum faci fata caldurii?

Sursa foto: giphy.com, gloucesternewscentre.uk

Newsletter