Home STIRI STIRI Cum sa realizezi un machiaj care sa te intinereasca

Cum sa realizezi un machiaj care sa te intinereasca

Cum sa realizezi un machiaj care sa te intinereasca
Corina Naftanaila
Miercuri, 17.03.2021
Oricat de departe ai calatori in trecut, trecand de toate tendinte si idealurile vremii respective, vei gasi un lucru pe care toate generatiile il au in comun: dorinta de a ramane vesnic tanar. In acest sens, femeile au folosit de-a lungul timpului diferite modalitati pentru a-si implini aceasta dorinta, de la garderoba in culori vii si imprimeuri bogate, la produsele de ingrijire, cu ingrediente atent selectate, si pana la make-up.

Astazi, intr-o perioada in care industria de make-up este intr-o continua dezvoltare, avem la dispozitie tot ce ne trebuie pentru a arata mereu tinere. In urmatoarele randuri va vom indica si descrie pasii care trebuie urmati intr-o rutina de machiaj menita pentru a concepe un look vizibil intinerit.

femeie imbracata in camasa de blugi

Machiajul fetei

Important in conceperea unui astfel de machiaj este sa tinem cont de faptul ca excesul strica sau, cum spun englezii, „less is more". Cu cat incarcam mai mult tenul, cu atat efectul produs este opus celui dorit. De aceea, recomandam o baza de machiaj subtila, care sa evidentieze trasaturile faciale. Desigur, aceasta are si rolul de a estompa ridurile si alte posibile semne ale imbatranirii tenului. Ca baza de machiaj iti recomandam, in primul rand, un primer, astfel incat sa se creeze efectul de netezire. Pentru a accentua aceasta netezire a tenului, poti folosi concealerul in jurul ochilor, dar si al buzelor. Finalizeaza baza machiajului prin aplicarea unui fond de ten lichid anti-age, in strat cat mai subtire.

Ca ultim retus, poti aplica concealer si sub spranceana, pentru a scoate in evidenta atat machiajul ochiului, cat si sprancenele.

Blush-ul este un element esential pentru un altfel de machiaj. Acesta are ca scop accentuarea liniei obrajilor, dand totodata prospetime chipului si un aspect imbujorat. Cele mai indicate sunt nuantele de roz sau piersica.

Machiajul ochilor

Inainte de a ajunge la machiajul ochilor, mai este un pas esential, conturarea sprancenelor. Aceasta se poate face in doua moduri: prin folosirea unui creion de sprancene, aplicat in linii subtiri, in directia de crestere a firelor de par, sau prin utilizarea unui fard pudra, in aceeasi nuanta cu sprancenele, aplicat subtil pe toata suprafata acestora. Tinta este ca acestea sa fie conturate natural, nu accentuate evident.

In ceea ce priveste machiajul ochilor, va sfatuim sa utilizati farduri mate, lasandu-le in urma pe cele stralucitoare sau sidefate. Machiajul ochilor este indicat sa fie unul cat mai natural, in nuante calde, pentru a lumina zona ochilor. O alta recomandare este utilizarea unei nuante alb-bej in coltul interior al ochiului, lucru ce confera ochiului stralucire si deschidere, acesta aratand odihnit.

Un alt aspect foarte important la un astfel de machiaj il reprezinta genele. Ingrijirea genelor incepe prin curbarea acestora. Pentru un efect de marire al ochilor recomandam folosirea unui set de gene smocuri. Acestea sunt foarte usor de folosit, putand fi aplicate, fie din loc in loc, fie pe toata suprafata pleoapei superioare. Ai nevoie doar de o penseta si de adeziv special pentru gene smocuri pentru a le aplica. Ridica atent fiecare buchetel in parte, aplica pe el putin adeziv si lipeste-l langa genele proprii cat mai aproape de radacina. Detalii aici.

In cele din urma,adauga un strat de mascara intr-o culoare mai deschisa, spre exemplu o nuanta de maro, pentru a nu dramatiza trasaturile fetei.

Machiajul buzelor

Niciun machiaj nu poate fi complet fara evidentierea buzelor. Pentru un efect de intinerire, iti recomandam sa folosesti un ruj sau luciu de buze in culori deschise. Nuantele nude sunt ideale pentru a nu incarca machiajul. Inainte de aplicarea acestuia, poti apela la un creion de buze pentru conturare, in aceeasi nuanta cu rujul, pentru un plus de volum si rezistenta mai mare in timp.

Acum ai toate informatiile necesare pentru a sterge cativa ani de pe chip, pentru a arata mai odihnita si a avea un chip mai proaspat. Totusi, nu uita ca, daca iti doresti sa iti mentii tineretea pentru cat mai mult timp, schimbarea trebuie sustinuta, in primul rand, din interior. Alimentatia, somnul, miscarea si evitarea stresului sunt bazele un tonus bun, care se reflecta pe chipul tau, in fiecare zi.

Surse foto: Matheus Ferrero, kevin laminto

Newsletter