Home STIRI STIRI Cum sa fii eleganta fara prea mari eforturi

Cum sa fii eleganta fara prea mari eforturi

Cum sa fii eleganta fara prea mari eforturi
Corina Naftanaila
Luni, 30.09.2019
Hainele pe care le alegi intr-o zi obisnuita te pot ajuta sa fii increzatoare in fortele proprii si sa ai o atitudine de invingatoare. Un outfit potrivit nu e usor de ales, dar nici nu trebuie sa reprezinte o povara.

Poti sa fii eleganta purtand rochii lungi si pantofi cu toc, o coafura care te avantajeaza sau un machiaj care iti scoate in evidenta trasaturile frumoase. Gasesti aici detalii! In acelasi timp, poti fi cocheta si fara sa mergi la shopping in fiecare zi, fara sa ai un dulap plin cu haine si fara sa cheltui o avere pe piese vestimentare sofisticate. Iata de ce ar trebui sa tii cont daca vrei sa fii eleganta fara prea mari eforturi.

1. Nu cumpara tinute vestimentare pentru o singura ocazie

Esti invitata la o nunta, trebuie s mergi la petrecerea de Craciun de la birou sau ai stabilit o intalnire cu prieteni vechi într-o sear de vineri si, odata ce ai deschis dulapul cu haine, realizezi ca nu ai ce sa porti. Iti doresti s faci o impresie buna si sa ai un outfit special, astfel ca mergi rapid intr-un magazin sa iti cumperi ceva nou. Asemenea momente sunt cele in care sansele sa faci shopping irational sunt mai mari. In loc sa cumperi tinute vestimentare pentru un eveniment anume, incearca sa iti imbogatesti garderoba cu cateva piese versatile, pe care sa le poti purta la mai multe ocazii. De exemplu, o jacheta biker, un blazer nergru, o fusta creion, o camasa alba si o pereche de pantofi stiletto. Cu accesoriile potrivite, nimeni nu isi va da seama ca ai mai imbracat si alta data aceleasi haine.

rochie albastra missgrey

2. Poarta haine care te avantajeaza

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faci pentru a fi cocheta fara prea mult efort este sa alegi hainele in care te simti bine si care se potrivesc cu forma corpului tau. Probabil ti s-a intamplat de mai multe ori sa cumperi anumite piese vestimentare de care te-ai indragostit pe loc, dar care erau cu o masura mai mica, in speranta ca ti se vor potrivi la un moment dat. Pastrezi in dulap rochii sau camasi care iti plac, dar care nu iti mai vin, astfel ca iti este cu atat mai greu sa alegi un outfit adecvat pentru un anumit eveniment, pentru ca, desi ai multe haine, sunt putine acelea in care arati bine. E timpul sa devii realista si sincera cu tine insati si sa donezi toate tinutele vestimentare pe care nu le porti.

3. Nu cumpara piese vestimentare doar pentru ca sunt reduse

Este usor sa te lasi dusa de val de o reducere avantajoasa, iar daca obiectul vestimentar care iti face cu ochiul chiar este unul de care ai nevoie, atunci nu sta pe ganduri si achizitioneaza-l. Insa, daca te gandesti unde ai putea sa il porti, daca se potriveste cu stilul tau personal si daca merita intr-adevar banii, iar raspunsurile sunt negative, atunci e mai bine sa nu il cumperi, indiferent cat de mare ar fi reducerea. Astfel de investitii nu te ajuta sa fii mai eleganta, ci doar fac ca dulapul tau de haine sa devina neincapator.

compleu negru missgrey

4. Ai grija de hainele tale

Sa fii eleganta tine foarte mult si de felul in care arata hainele pe care le porti, daca au un aspect ingrijit: fara pete, fara cute, fara fire iesite, fara gauri. Asadar, este important sa iti cureti foarte bine piesele vestimentare pe care le porti, sa le calci si sa le depozitezi corespunzator, astfel incat sa nu mai fii nevoita sa pierzi timp aranjandu-le inainte de a pleca de acasa sau sa le porti murdare ori pline de cute.

5. Alege un stil simplu

Cea mai simpla metoda de a fi eleganta este sa alegi un stil vestimentar simplu. Fara sa depui prea mari eforturi, fara sa tii neaparat cont de tendintele modei, fara sa te preocupe parerea celorlalti despre felul in care te imbraci. Nu abuza cu accesoriile, incearca sa porti cel mult doua. De exemplu, sa iti pui o esarfa, cercei mari, bratari si o palarie nu e chiar cea mai inspirata combinatie de accesorii. Pare ca te straduiesti mai mult decat e necesar.

 

Pentru a fi eleganta, nu este neaparat nevoie sa porti haine scumpe, insa trebuie sa stii cum sa le asortezi, astfel incat sa lasi impresia ca stii ce faci cand vine vorba de alegerea outfitului potrivit pentru o anumita ocazie.

Sursa foto: Miss Grey

 

Newsletter