Home STIRI STIRI Cum sa ai o afacere mai profitabila, cu ajutorul unui soft pentru restaurant

Cum sa ai o afacere mai profitabila, cu ajutorul unui soft pentru restaurant

Cum sa ai o afacere mai profitabila, cu ajutorul unui soft pentru restaurant
Corina Naftanaila
Marţi, 04.05.2021
Intr-o perioada in care industria restaurantelor are extrem de mult de suferit ca urmare a restrictiilor impuse in contextul pandemiei de coronavirus, patronii localurilor de acest fel se gandesc tot mai mult la solutii optime pe care sa le implementeze, pentru a-si gestiona cu mai mult succes afacerile. Daca exista un beneficiu coletaral al pandemiei, atunci acesta este reprezentat de faptul ca oamenii au invatat sa fie mai chibzuiti si mai calculati in ceea ce priveste alegerile pe care le fac. Fireste, este si cazul patronilor de restaurante, care au avut ocazia sa descopere metode de digitalizare si modernizare a activitatii pe care o desfasoara.

Aceste instrumente, precum un soft restaurant, au menirea de a usura munca angajatilor, de a accelera procesul de servire al clientilor la cele mai inalte standarde de calitate, dar si de a reduce pierderile financiare. Prin intermediul acestui material, vei putea descoperi ce reprezinta un soft restaurant, ce functii ofera si cum te poate ajuta sa ai o afacere care sa functioneze mai eficient.

barbat care se uita pe laptop

Ce este un soft restaurant si ce functii are

Un soft restaurant este o aplicatie destinata utilizarii in cadrul restaurantelor de orice fel, de la pizzerii si cafenele, pana la food truck-uri si localuri de tip fast-food. Cu ajutorul acestei aplicatii, viata patronilor de restaurante, dar si a angajatilor, este cu mult simplificata. Gratie modurilor si functiilor disponibile, un soft restaurant faciliteaza o vanzare simpla, bazata pe scanarea codurilor de bare. De asemenea, vanzatorul poate utiliza monitorul touch screen, dar si tastatura ori mouse-ul. Cu ajutorul softului, produsele pot fi gasite in gestiune si adaugate instantaneu pe bon, fiind evitate intarzierile si erorile.

Vanzarea se va desfasura rapid, iar in cazul restaurantelor, vanzarea echivaleaza cu servirea. Altfel spus, servirea va fi accelerata, iar clientii vor fi cu mult mai multumiti decat daca ar fi trebuit sa astepte, asa cum se intampla in cazul localurilor care inca folosesc metode rudimentare de control.

Totodata, un soft restaurant dispune de mod de gestiune back-office, care faciliteaza administrarea cu lejeritate a stocurilor restaurantului. Aprovizionarea se va face fara intarzieri si managerul de restaurant va sti in permanenta ce produse sunt pe cale sa iasa din stoc. Acelasi mod de back-office permite si controlul activitatii de contabilitate a restaurantului, atat de importanta din punct de vedere legal. Cu ajutorul modului back-office, pot fi realizate procesele de inventariere a produselor si verificare a monetarului, pot fi generate rapoarte de incasari si vanzari si pot fi setate notificari pentru stocurile aflate in pericol de a se epuiza.

Nu in ultimul rand, un soft restaurant de calitate dispune si de un mod retetar. Acesta reprezinta o aplicatie destinata realizarii de vanzare de produse pe baza de reteta. Totodata, modul retetar permite crearea de oferte de pachete de produse. Prin intermediul modului retetar, pot fi definite produsele existente in meniu si inregistrate metodele de preparare ale acestora. Alte functii importante pe care le poate indeplini un soft restaurant sunt cea de tiparire a notei de comanda si a notei de plata. Totodata, poti opta pentru functia de facturare, poti conecta la soft un POS bancar, casa de marcat, dar poti utiliza softul si cu ajutorul unei aplicatii Android. Prin inregistrarea produselor in soft, ai oportunitatea de a-ti crea propriul magazin online.

Asadar, un soft pentru restaurant va usura activitatea personalului care lucreaza la local si va facilita o mai buna satisfacere a nevoilor clientilor, printr-o servire mai rapida. Totodata, stocurile actualizate in timp real te vor ajuta sa eviti aprovizionarea tardiva si sa nu ai vreodata probleme cu privire la respectarea termenelor de livrare a comenzilor. in cazul in care doresti sa achizitionezi un soft restaurant de cea mai buna calitate, solutiile disponibile pe site-ul Cria Soft reprezinta alternative excelente si foarte convenabile, din punct de vedere al costurilor.

Newsletter