Home STIRI STIRI Cum prevenim disconfortul gastrointestinal in mod natural

Cum prevenim disconfortul gastrointestinal in mod natural

Cum prevenim disconfortul gastrointestinal in mod natural
Ioana Marinescu
Miercuri, 13.09.2023

Disconfortul gastrointestinal iti da batai de cap la fiecare masa? Ai nevoie de ajutorul potrivit pentru a te bucura de o digestie usoara si sanatoasa: CosmEnzime cu DigeZyme®, suplimentul alimentar natural cu complexul-minune brevetat DigeZyme®, format din 5 enzime digestive. Afla in continuare cum te poate scapa CosmEnzime cu DigeZyme® de problemele digestive!

 

Totul despre enzimele digestive

Enzimele digestive  sunt substante proteice produse de organismul nostru pentru a descompune alimentele ingerate si a contribui la buna digestie a acestora. Acestea sunt produse in special de pancreas, dar si de stomac si de intestinul subtire, si sunt eliberate in tractul digestiv, sprijinind absorbtia si utilizarea nutrientilor esentiali.
Dintre numeroasele enzime digestive naturale, 5 sunt considerate cele mai importante. Iata care sunt acestea si ce rol joaca in procesul digestiv:

  • amilaza: se gaseste in saliva si in pancreas si ajuta la descompunerea amidonului din alimentele care contin carbohidrati, intai in timp ce mestecam, prin saliva, apoi in intestinul subtire, pentru a finaliza procesul de transformare a carbohidratilor in zaharuri absorbabile;
  • proteaza: produsa in principal de stomac si pancreas, contribuie la descompunerea proteinelor in peptide si aminoacizi si sustine eliberarea si absorbtia nutrientilor si a aminoacizilor in organism;
  • lactaza: prezenta in intestinul subtire, ajuta la descompunerea lactozei in glucoza si galactoza, permitand absorbtia eficienta a acestor zaharuri in sange;
  • lipaza: produsa in principal de pancreas si eliberata in intestinul subtire atunci cand consumam alimente grase, descompune grasimile in substante mai mici (acizi grasi si glicerol), care pot fi absorbite si metabolizate mai usor;
  • celulaza: produsa in cantitati limitate de corpul nostru, contribuie la descompunerea fibrelor si a celulozei, facilitand eliberarea nutrientilor.

 

Disconfortul cauzat de deficitul de enzime digestive

Deficitul de enzime digestive, cunoscut si drept insuficienta enzimatica, apare atunci cand organismul nostru nu produce o cantitate suficienta de enzime digestive sau cand activitatea acestora este redusa. În astfel de situatii are loc o digestie incompleta a nutrientilor din alimente, ceea ce poate duce la disconfort gastrointestinal, manifestat prin diverse simptome: balonare, gaze, crampe abdominale, diaree, scaune frecvente, constipatie, senzatie de stomac plin, pierdere in greutate sau deficiente nutritionale.

Cu astfel de probleme se confrunta foarte des persoanele cu tulburari pancreatice (pancreatita, fibroza chistica), intrucat are loc o producere deficitara de enzime digestive. Poate aparea si la persoanele cu infectii sau inflamatii ale tractului gastrointestinal, cu boala celiaca nedetectata, cu boli somatice, cu deficiente de nutrienti si intolerante alimentare (in special la lactoza si gluten). Nu in ultimul rand, poate fi cauzat de factori genetici, stres excesiv, fumat, sarcina sau imbatranire.

Cum te ajuta CosmEnzime cu DigeZyme®

CosmEnzime cu DigeZyme®  este un supliment alimentar natural, de origine non-animala, recomandat pentru refacerea enzimelor digestive. Acesta are la baza un complex multi-enzimatic brevetat - DigeZyme®, care contine amilaza, proteaza, lactaza, lipaza si celulaza. Dozate la niveluri optime, acestea actioneaza impreuna pentru a descompune proteinele, carbohidratii si grasimile in nutrienti benefici organismului, imbunatatind astfel digestia.

CosmEnzime cu DigeZyme® contribuie la ameliorarea disconfortului gastrointestinal, inclusiv al simptomelor precum balonare, gaze, crampe abdominale, diaree, constipatie. Sprijina mentinerea sanatatii intestinului si a functiei de bariera a acestuia, reducand in acelasi timp inflamatia asociata diverselor tulburari digestive (sindromul colonului iritabil, reflux gastroesofagian).

Prin actiunea benefica asociata descompunerii proteinelor, carbohidratilor si grasimilor, CosmEnzime cu DigeZyme® faciliteaza absorbtia mai usoara a nutrientilor, mai ales in cazul intolerantelor. Prin facilitarea functiilor de descompunere si de absorbtie, acest produs contribuie la reducerea efortului depus de organism in astfel de procese, pentru a te ajuta sa ai un nivel de energie optim.

În completarea beneficiilor oferite de CosmEnzime cu DigeZyme®, trebuie sa mai urmezi cateva reguli esentiale: adopta o dieta echilibrata (bogata in fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe si grasimi sanatoase, dar si alimente fermentate precum iaurtul probiotic, kefirul sau muraturile), redu consumul de alimente procesate si de tip fast-food, mesteca foarte bine alimentele, hidrateaza-te corespunzator, redu consumul de alcool si de tutun, tine stresul sub control si practica activitate fizica in mod regulat.

Include CosmEnzime cu DigeZyme® in dieta ta zilnica si vei descoperi ca te poti bucura de fiecare masa fara a sta cu grija balonarii, a diareii sau a constipatiei. Asigura-ti un aport optim de enzime digestive si vei uita de disconfortul gastrointestinal!

Newsletter