Home STIRI STIRI Cum alegi inelul de logodna si verighetele pentru un mix estetic perfect - plus top trenduri in 2019

Cum alegi inelul de logodna si verighetele pentru un mix estetic perfect - plus top trenduri in 2019

Cum alegi inelul de logodna si verighetele pentru un mix estetic perfect - plus top trenduri in 2019
Andreea Marinescu
Miercuri, 24.10.2018
Visezi la acele momente, cu emotie, dar pana la marea zi sunt multe de pus la punct. In timp ce organizarea in sine tine de petrecerea ce dureaza cateva ore, inelele alese vor fi simbolul uniunii voastre, purtate de acum inainte pentru mult timp. Daca punem la socoteala faptul ca sunt sfintite in timpul slujbei specifice pentru casatorie, este de inteles de ce exista atat de multe pretentii despre aceste bijuterii.

Goana dupa verighetele perfecte incepe imediat dupa ce inelul de logodna apare in peisaj. Asta pentru ca femeile obisnuiesc sa poarte combinat cele doua tipuri de bijuterii. Este impropriu sa se combine aurul cu argintul, texturile si aspectul atat de diferit sunt motive pentru care cele doua inele trebuie sa aiba un teren comun insemnand tipul de material, metal pretios. 

Principii de selectie a verighetelor 

De preferat ca setul de verighete sa tina cont de tipul de aur ce se regaseste si la cel de logodna. Astfel, aurul alb este mai degraba o alegere pentru gusturi moderne sau neconventionale; aurul galben este o alegere clasica, in timp ce aurul roz este placut, interesant si nu in cele din urma o varianta atipica. 

De asemenea, in masura in care se poate ar fi de preferat ca verighetele sa mentina continuitatea unui stil. Astfel, daca inelul de logodna afiseaza un diamant drept piatra centrala, cu un finisaj mat spre exemplu cum sunt modelele regasite la www.diamag.ro verighetele sunt dorite a pastra acest registru tematic si stilistic - se pot alege verighete cu diamante de asemenea, insa nu in relief, ci incrustate. 

Cum ramane cu varianta masculina? Barbatii prefera cel mai adesea simplismul si minimalismul unor verighete. Late, cu mici detalii, cu gravura, insa cu note comune fata de verigheta pentru ea, gusturile sunt variate si optiunile pe masura. Chiar si in cazul lor, exista propuneri sofisticate de genul verighetei cu diamante, dispuse de-a lungul si de-a latul, creand modele deosebite. 

Ce se poarta in 2019 

Daca ne raportam la trenduri 2019, acestea sunt destul de generoase. Spre exemplu la capitolul inel de logodna pare interesanta alegerea unei pietre centrale de o culoare impunatoare. Diamantul clasic, incolor este astfel inlocuit in trendinte de puterea de expresie a culorilor. Alese dupa bunul plac desigur. Dar, tipul pietrei si anume diamantele, raman indubitabil un reper al calitatii si suprematiei in eleganta. 

Un alt trend se refera la stilul vintage al inelelor, fie ele de logodna sau verighete. Sunt preferate taieturi specifice, cum ar fi marquise sau emerald. Sunt romantice, sunt atemporale si preferate de acele femei care doresc sa puna un accent al stilului clasic asupra sa. 

  

Linii duble, fie ca au decupaj sau "gazduiesc" pietre de asemenea sunt si ele inscrise in aceasta lista. Nu in cele din urma inele late, cu banda generoasa ce pun in valoare liniile degetelor si ies in evidenta prin forma in primul rand sunt parte din lista de trenduri pentru anul ce vine. 

Multitudinea de pietre nu poate fi omisa. Un trend se pare setat de ducesa Markle va face furori si in 2019. Inelul de logodna este innobilat astfel de 3 pietre, doua laterale ce o incadreaza pe cea mai mare de altfel. La un astfel de inel, specialistii spun ca asocierea unei verighete trebuie sa urmeze mai degraba principiul simplitatii - o verigheta din aur nu conteaza ce culoare, insa relativ simpla si nici nu foarte groasa. 

Inele personalizate 

Desigur ca gravarea inelelor de logodna sau de nunta cunosc o varianta mai personala si o abordare mai romantica cand primesc si gravura ce noteaza fie numele celor doi, fie data uniunii lor. Un gest dorit de cei atenti la detalii, favorizat de ce nu de acele magazine de profil cu o oferta generoasa, precum este Diamag.ro. Aici gravura este inclusa in pretul achizitiei inelului de logodna ales, la fel ca si livrarea, dimensionarea si cutia speciala in care se prezinta bijuteria pretioasa. 

In cadrul paginii lor online se distinge si lista lunga de optiuni, inelele putand fi alese conform cu fiecare detaliu dorit, in mod specific. Astfel va rezulta practic un inel personalizat, cel ce ia viata din stilul inchipuit ca fiind perfect pentru persoana iubita.

Newsletter