Home STIRI STIRI Cinci trucuri pentru un machiaj de revista

Cinci trucuri pentru un machiaj de revista

Cinci trucuri pentru un machiaj de revista
Corina Naftanaila
Luni, 14.06.2021
Evolutia machiajului este una captivanta si ramane una dintre industriile care se afla intr-o continua schimbare si modernizare. Nu trece niciun sezon fara noi lansari de produse, fiecare dintre acestea avand misiunea de a ne ajuta sa obtinem lookul perfect.
Chiar daca avem un ritual pe care il aplicam zi de zi pentru a ne mentine o piele frumoasa si radianta, chiar daca alegem cu mare grija cremele si serurile pe care le folosim, dar si fondul de ten si blush-ul din obraji, exista totusi cateva trucuri care te vor ajuta sa obtii un machiaj sublim, in cativa pasi rapizi.

Inainte de a dezvalui care sunt aceste mici sfaturi care vor contribui la crearea unui look senzational, trebuie sa-ti atragem atentia asupra locului unde vei realiza machiajul. Este important ca acesta sa fie luminos, iar daca nu ai o astfel de incapere, atunci poti apela la acele oglinzi de baie iluminate. Lumina este cea care te ajuta sa observi daca ai pus prea mult machiaj sau prea putin, daca exista pete sau zone unde machiajul nu este uniform, asadar o investitie intr-un astfel de accesoriu este esentiala. Detalii aici.

femeie se machiaja in oglinda

1. Aplica machiajul pe tenul proaspat curatat

Un machiaj fabulos trebuie aplicat imediat dupa spalarea, exfolierea si hidratarea fetei. Combinatia de apa calda, masaj facial si crema face ca totul sa prinda contur si creeaza o baza buna. Asadar, nu trebuie sa intervina absolut niciun decalaj intre curatare, hidratare si aplicarea machiajului. Mai exact, nu te poti spala pe fata si apoi sa mergi sa iti savurezi cafeaua, sa iti verifici e-mailurile si abia apoi sa incepi sa te machiezi pentru ca nu vei obtine rezultatul dorit.

2. Realizeaza intai machiajul ochilor si apoi al fetei

Daca vei aplica fondul de ten si blush-ul si apoi vei incepe sa-ti aranjezi ochii, exista riscul ca fardul de pleoape sau rimelul sa ajunga pe obraz sau sub ochi. Astfel, vei fi nevoita sa stergi zonele respective care se vor inrosi si va fi necesara refacerea machiajului. La final, aspectul nu va fi unul neted si se vor observa micile retusuri pe care le-ai facut.

3. Foloseste un creion contur cu gel

Chiar daca te-ai obisnuit cu creioanele clasice, tip kohl, iti sugeram sa le incerci pe cele cu gel pentru ca te vei bucura de linii mai intense si cu un efect de lunga durata. Daca nu vrei sa gresesti, asaza cotul pe o masa astfel incat sa ai stabilitate. Apoi, ridica barbia si incepi cu marginea superioara a ochiului, cu miscari inainte si inapoi. Sfatul nostru este sa realizezi miscarea de la exterior spre interior si sa fii atenta sa umpli toate goluri de la gene astfel incat sa ai o privire expresiva.

4. Aranjeaza-ti sprancenele

Sprancenele sunt esentiale pentru un machiaj de revista. Asadar, ai grija de ele si incearca pe cat posibil sa le umpli folosind un creion special. Realizeaza acest lucru chiar daca porti breton sau ochelari pentru ca ele sunt cheia pentru expresia fetei. Poti cumpara separat un creion pentru sprancene si o perie sau poti apela la un kit special creat pentru conturarea acestora.

5. Ai incredere in aparatul de intors gene

Este unul dintre accesoriile profesionale care nu trebuie sa lipseasca din colectia ta pentru machiaj. Acesta este conceput pentru a coafa genele astfel incat tu sa te bucuri de o forma superba si de un ochi vizibil mai mare. Majoritatea au un invelis catifelat astfel incat sa protejeze genele si sa nu le rupa. Forma ergonomica face micul aparat sa fie foarte usor de tinut si de manevrat.

Pentru un machiaj foarte bine definit, te sfatuim sa folosesti o mascara de culoare neagra, sa aplici un strat subtire de fond de ten si sa completezi lookul cu un iluminator de contur.

Sursa foto: Shutterstock

Newsletter