Home STIRI STIRI Cinci recomandari de schimbari pe care sa le faci in rutina de ingrijire pe timpul izolarii

Cinci recomandari de schimbari pe care sa le faci in rutina de ingrijire pe timpul izolarii

Cinci recomandari de schimbari pe care sa le faci in rutina de ingrijire pe timpul izolarii
Corina Naftanaila
Joi, 23.04.2020
Izolarea la domiciliu a adus multe schimbari in vietile noastre. Izolarea insasi inseamna ceva diferit pentru fiecare dintre noi: poate s-a schimbat locul din care muncim, felul in care ne hranim, cel in care facem sport sau cel in care interactionam cu persoanele apropiate.
Pentru cele mai multe dintre noi, schimbarea aceasta presupune si adaptarea felului in care avem grija de corpul nostru. Astfel, unele femei incep sa aiba grija de ele in mai mare masura decat inainte de izbucnirea pandemiei si necesitatea izolarii la domiciliu, pe cand altele realizeaza ca pot face lucrurile diferit. Cele dintai acorda mai multa atentie corpului lor si incep sa observe aspectele pe care le-au neglijat pana in prezent si, mai mult decat atat, care sunt nevoile lor reale de ingrijire.

Daca si tu simti ca te regasesti intr-unul din cele doua scenarii si ca practicai o rutina superficiala de ingrijire sau, din contra, crezi ca faceai lucrurile corect, dar ca izolarea solicita schimbari in rutina ta, in acest articol abordam cateva tips & tricks despre cum poti gestiona situatia actuala din punct de vedere al ingrijirii.

ingrijirea tenului in izolare

1. Ingrijirea tenului

Daca obisnuiai sa te machezi zilnic, aceasta perioada poate fi o oportunitate pentru a-ti redescoperi frumusetea naturala. Incepe prin a nu te mai machia deloc pana la finalul perioadei de izolare si incearca sa traiesti aceasta experienta ca pe un exercitiu. Este doar o incercare de a te observa intr-o lumina diferita. Vei vedea apoi ce decizie vei lua in legatura cu purtarea machiajului in public.

Pe de alta parte, ceva la care nu ar trebui sa renunti deloc este ingrijirea tenului. Riscul in aceasta perioada este sa ai pielea deshidratata din cauza spalarii frecvente. Daca folosesti un gel de curatare mai des decat o faceai inainte, pielea ta se va usca. Asigura-te ca o hidratezi corespunzator, si, mai mult decat atat, foloseste o crema antirid eficienta pentru a-ti pastra elasticitatea pielii. Detalii aici

2. Ingrijirea parului

Mai mult decat oricand, aceasta este perioada ideala pentru a avea grija in mod corespunzator de parul tau. Poate ca, in mod obisnuit, atunci cand mergi zilnic la job, trebuie sa folosesti caldura pentru a ti-l coafa. Este o modalitate foarte eficienta de a arata bine si a te simti bine in pielea ta. Pana la urma, cui nu ii place sa aiba parul frumos? Noua cu siguranta ne face mare placere. Ce iti recomandam in aceasta perioada este sa fii cat mai blanda cu podoaba ta capilara si sa folosesti cat mai putin uscatorul de par, placa sau orice alte instrumente de coafare bazate pe temperaturi inalte.

femeie frumoasa

O alta recomandare se refera la folosirea tratamentelor si a mastilor de par. Acum ca petreci mai mult timp acasa si pentru ca nu mai exista presiunea de a face lucrurile repede, poti sta cu produsele mai mult timp pe parul tau, undeva intre 20 si 30 de minute si le poti lasa sa actioneze in profunzime. Alaturi de reducerea expunerii la caldura, parul tau isi va recapata vitalitatea, supletea si aspectul natural, frumos.

3. Ingrijirea unghiilor

Asa cum poate intuiesti deja, si unghiile pot fi scutite de agresiuni in aceasta perioada. Le poti lasa sa respire prin reducerea utilizarii lacului de unghii. Sigur, daca iti face placere sa te aranjezi din cand in cand si sa aplici un lac rosu sau ceva cu sclipici pentru a-ti reaminti de viata ta asa cum o stiai inainte de izolare, fa-o din toata inima! Orice te face bucuroasa in aceasta perioada este binevenit. Ceea ce iti recomandam este sa ai grija cu blandete de unghiile tale, sa le tai la un nivel confortabil si sa hidratezi foarte bine cuticulele, pentru ca, la fel ca in cazul pielii si acestea au tendinta de a se usca in mod excesiv din cauza sapunurilor sau gelurilor folosite la spalare.

4. Ingrijirea corpului

Pe langa dusul zilnic, poti incerca sa stimulezi circulatia sangelui prin masarea diferitelor zone precum bratele sau picioarele. Poti face asta tu insati, fie direct cu palmele sau cotul, fie cu ajutorul unei perii. Astfel de tehnici te ajuta sa te simti in forma, prin stimularea muschilor si a receptorilor pielii. Este ceva de care avem nevoie avand in vedere ca nu mai iesim atat de des din casa, iar corpul tinde sa leneveasca. Aceste tehnici vin, desigur, in completarea miscarili fizice recomandata pentru o sanatate buna.

Ce poti face diferit in aceasta perioada este transformarea hidratarii si masarii corpului intr-un ritual. Poti folosi o crema cu un miros placut care sa te ajute sa te conectezi cu corpul tau si sa dobandesti precizie in identificarea zonelor mai tensionate care au nevoie de atentia ta.

5. Odihna si hidratarea

Oricat de atipic pare totul, izolarea este mai obositoare decat viata de dinaintea ei. In primul rand, este o schimbare brusca, fortata, careia trebuie sa ne supunem. Rezistenta la aceasta schimbare este extrem de obositoare pentru minte, careia ii este greu sa accepte noii termeni in care trebuie sa opereze. Odata ce mintea se obinuieste cu situatia, lucruile pot deveni mai usor de gestionat, insa un sentiment de oboseala tot ramane prezent. Este ceea ce rezulta din constientizarea situatiei triste, a faptului ca multi oameni mor in aceasta perioada, o atentie sporita acordata gandurilor legate de moarte si boala. De aceea, odihna zilnica, printr-un somn regulat este vitala. Incearca sa mergi la aceeasi ora la culcare zilnic si sa iti formezi o rutina.

femeie in pat

In acelasi timp, emotiile puternice si diferite pe care trebuie sa le gestionezi iti solicita mare parte din energie. Este posibil sa iti simti temperatura corpului crescuta, sa te inrosesti la fata sau sa simti ca respiri intr-un ritm foarte rapid - toate acestea sunt reactii ale corpului la o minte agitata, care incearca sa faca fata emotillor generate de gandurile suparatoare. Pe langa calmarea respiratiei, este indicat sa bei multa apa si sa te reconectezi la corpul tau. Apa are si rolul de a te linisti - este ca o ancora care te poate ajuta sa ramai in prezent si sa te conectezi din nou cu tine in detrimentul grijilor si anxietatii pe care acestea o produc.

Aceste cinci recomandari iti pot fi de folos pe timpul perioadei de izolare si te pot acompania in demersul tau de a-ti crea un trai placut, in ciuda dificultatilor pe care aceasta le creeaza. Grija pentru corpul tau este esentiala, iar aceste cinci mici schimbari iti pot muta atentia de la ceea ce nu poti controla, la ceea ce sta in puterea ta sa faci. Ai grija de tine si de corpul tau.

Sursa foto: Burst, Claudio_Scott

Newsletter