Home STIRI STIRI Cinci coafuri simple si inedite pentru parul lung

Cinci coafuri simple si inedite pentru parul lung

Cinci coafuri simple si inedite pentru parul lung
Corina Naftanaila
Vineri, 26.03.2021
Coafurile frumoase si ingrijite nu se nasc intotdeauna in salon, ci uneori pot fi realizate in confortul casei, urmand cativa pasi simpli si avand la indemana acele accesorii de par potrivite. Accesoriile de par sunt foarte importante pentru o coafura reusita si ele pot face diferenta intre un look fabulos si unul lipsit de personalitate.

Stim ca parul lung si sanatos reprezinta un avantaj si, datorita lungimii lui, ai posibilitatea sa creezi o multime de coafuri interesante si pline de originalitate. In plus, chiar daca unele idei de aranjare a parului par mai dificile, acorda-ti timpul sa inveti, pentru ca multe dintre acestea nu se vor demoda niciodata. Detalii aici

femeie care isi prinde parul in coada

Coada tip funie, gata in trei minute

Este una dintre cele mai usoare coafuri si se realizeaza in maximum trei minute. Strange parul intr-o coada simpla cu ajutorul unui elastic rezistent si apoi imparte parul in doua sectiuni egale. Le rasucesti intre ele astfel incat sa obtii o funie si o prinzi cu un elastic transparent. Va arata excelent mai ales daca ai si cateva suvite. Totodata, pentru a rezista mai mult, poti tapa parul de la capatul cozii si sa dai pe toata suprafata cu un pic de fixativ.

Cozile impletite, romantice si usor de realizat

Exista foarte multe variante de impletire a parului si vei gasi numeroase tutoriale care arata diverse modele ingenioase. In functie de timpul tau si de dexteritatea de care te bucuri, poti alege dintre o multime de variante. Una dintre cele mai simple modele presupune impartirea parului in doua sectiuni egale, pe care incepi apoi sa le impletesti. Se ia o suvita de par din zona tamplelor, o imparti in trei si impletesti pe interior, adaugand treptat cate o noua suvita. La final, prinzi cu un elastic transparent si te asiguri ca totul este bine fixat cu cleme si fixativ.

Cocurile, o coafura lejera si eleganta
Nu vorbim de acele coafuri extrem de complicate pentru care trebuie sa mergi neaparat la salon, ci de acele cocuri lejere si, in acelasi timp, elegante si pline de personalitate. In majoritatea cazurilor, vei avea nevoie de agrafe si elastice pentru a sustine si prinde foarte bine parul. Mai intai, piepteni foarte bine parul si il dai cu un pic de fixativ. Apoi, in partea de jos il prinzi cu un elastic si il rasucesti in jurul acestuia. Il aranjezi cu cateva agrafe si cocul este gata. Poti opta si pentru un coc in partea de sus a capului, acolo avand nevoie tot de aceleasi accesorii de par.

Coada de cal, eleganta si usor de realizat

Aceasta coafura ramane una dintre cele mai simple si poate fi personalizata foarte usor cu ajutorul unor accesorii inedite. Astfel, este important ca parul sa fie foarte bine strans, urmand ca apoi sa accesorizezi cu o esarfa sau poate cu un elastic metalic, de o grosime mai mare.

Buclele, coafura vedeta

Unul dintre marile atuuri ale parului lung sunt buclele. Acestea pot fi realizate extrem de usor, fie ca apelezi la un ondulator, fie ca dormi peste noapte cu parul rasucit. Sunt foarte multe variante in care poti obtine bucle frumos definite fara sa folosesti caldura. Trebuie doar sa rasucesti fiecare suvita pe deget si sa o prinzi cu agrafe sau elastic, iar dimineata te vei bucura de un par superb.

Totodata, pentru a realiza coafura dorita, poti opta pentru diverse accesorii, precum bentite simple sau cu flori, clesti sau esarfe. De asemenea, ti-ar putea fi necesare buretii pentru coc sau extensiile, care dau volum parului si coafurii.

Sursa foto: Shutterstock

Newsletter