Home STIRI STIRI Ce tinute vestimentare sa nu porti cand mergi la o nunta

Ce tinute vestimentare sa nu porti cand mergi la o nunta

Ce tinute vestimentare sa nu porti cand mergi la o nunta
Corina Naftanaila
Joi, 08.08.2019
Alegerea tinutei vestimentare perfecte pentru o nunta poate fi extrem de dificila, mai ales daca evenimentul se desfasoara intr-un loc unde nu ai mai fost si nu stii cat de pretentios este. Exista o regula generala potrivit careia femeile poarte rochii, iar barbatii costume, dar si aici optiunile sunt nelimitate.
Ce culori sa alegi pentru imbracaminte si cum reusesti sa gasesti cea mai potrivita combinatie de nuante in cazul incaltamintei? Ce fel de cercei sa porti? Sunt necesare si alte accesorii? Acestea sunt doar cateva intrebari care iti pot da batai de cap inaintea unei nunti.

Pentru a alege cel mai bun outfit pentru nunta la care esti invitata, astfel incat sa faci o buna impresie, este important sa stii, inainte de toate, ce tinute vestimentare nu sunt indicate atunci cand participi la un astfel de eveniment si la ce ar trebui sa fii atenta cand decizi care este outfitul perfect.

tinuta nunta

Nu purta tinute albe

Potrivit traditiei, albul este culoarea miresei si ar fi bine ca doar ea sa poarta o asemenea nuanta la nunta. Nu ar fi prea placut, nici pentru tine, nici pentru ea, sa fiti confundate la nunta, din cauza rochiei pe care ai ales-o tu. Asadar, cand iti alegi tinuta pentru nunta, lasa deoparte rochiile albe sau in nuante foarte deschise.

Nu purta tinute negre

Daca nunta are loc in timpul zilei, o tinuta neagra sau una cu paiete nu reprezinta cea mai buna alegere. Rochiile negre si cele cu paiete sunt recomandate mai ales pentru evenimentele care au loc seara.

Nu purta rochii din materiale casual

Denimul nu este in niciun caz o optiune potrivita pentru o tinuta de nunta. Acest material este mai degraba unul casual, pe care il porti la intalnirile lejere cu prietenii, la plimbarile prin parc sau la un picnic. Pentru o nunta este o alegere nefericita. Este, totusi, acceptat, daca participi la o nunta tematica, iar denimul este o alegere impusa.

Fii pregatita pentru fiecare moment al nuntii

Daca participi la toate momentele unei nunti, este esential sa fii pregatita din punct de vedere vestimentar pentru fiecare clipa. De exemplu, la ceremonia religioasa este recomandat sa iti acoperi umerii si decolteul, de aceea n-ar fi rau sa ai cu tine o esarfa eleganta care sa iti completeze tinuta.

Nu purta o poseta mare

Chiar daca esti obisnuita sa iei cu tine o multime de obiecte (care ti-ar putea folosi la un moment dat), aminteste-ti ca mergi la o nunta si o poseta mare nu doar ca te-ar putea incomoda, dar ar fi si total neadecvata. Cu un clutch mic nu ai cum sa dai gres.

Nu alege o tinuta prea indrazneata

Nunta este unul dintre cele mai importante momente din viata mirilor, de aceea intreaga atentie ar trebui sa fie directionata catre ei. Daca alegi sa porti rochii foarte scurte, excesiv de stramte sau extrem de indraznete, vei intoarce toate privirile si ii vei eclipsa pe cei care ar trebui sa fie, de fapt, in centrul atentiei.

Nu exagera cu accesoriile

Desi este elegant sa ai cateva bijuterii care sa-ti completeze tinuta, este important sa nu exagerezi cu alegerile pe care le faci. Cel mai cunoscut sfat al designerilor este acela ca simplu inseamna elegant. Accesoriile mult prea mari sau prea colorate ar putea distrage atentia invitatilor de la ceremonie.

Cel mai important cand iti alegi tinuta vestimentara pentru o nunta este sa nu ignori propriul tau stil. Un outfit in care te simti bine iti va da increderea in tine de care ai nevoie si te vei putea bucura din plin de acest eveniment.

Foto: Shutterstock

 

Newsletter