Home STIRI STIRI Ce ingrediente trebuie sa contina cel mai bun sampon pentru par gras

Ce ingrediente trebuie sa contina cel mai bun sampon pentru par gras

Ce ingrediente trebuie sa contina cel mai bun sampon pentru par gras
Corina Naftanaila
Marţi, 04.05.2021
Parul gras reprezinta una dintre cele mai neplacute amenintari la adresa confortului personal. Atunci cand ai parul gras, nu poti sa neglijezi senzatia si simti ca orice ai face, nu reusesti sa obtii sentimentul de curatenie si de confort total. Tocmai de aceea, este necesar sa gasesti solutii prin care sa rezolvi problema. Ingrasarea parului este o problema care are la baza aparitiei sale secretia abundenta de sebum. Aceasta este provocata de multipli factori, despre care vei afla mai multe in cele ce urmeaza. Pentru a trata in mod corect afectiunea, nu este suficienta simpla spalare a parului cu orice fel de sampon, deoarece ea este cauzata de un dezechilibru de ordin chimic care trebuie echilibrat cu ajutorul solutiilor potrivite.

In acest sens, este necesar sa apelezi la ajutorul unui sampon pentru par gras. Acesta este fabricat in baza unor retete special concepute pentru a ataca exact problemele care conduc la ingrasarea parului si vizeaza solutionarea pe termen lung a acestei tulburari. Cu ajutorul acestui material, vei descoperi ce ingrediente nu au voie sa lipseasca de pe lista celor continute de un sampon util in tratarea parului gras, dar si de unde poti cumpara cea mai accesibila si eficienta alternativa de pe piata.

par gras

De ce se ingrasa parul si cum te ajuta un sampon pentru par gras sa rezolvi problema

Parul este o componenta a parului uman, ce a ajuns sa reprezinte un subiect sensibil pentru foarte multi dintre noi. Asta deoarece o buna parte a populatiei se confrunta cu problema pierderii lui. Aceasta situatie este tot mai des intalnita in cazul barbatilor, iar explicatia este una pe cat de simpla, pe atat de greu de acceptat. Parul cade din cauza excesului de sebum, care ajunge sa fie secretat din cauza factorului genetic, dar si din cauza poluarii, a stresului ori a tratamentelor medicamentoase necorespunzatoare. Din nefericire, factorul genetic nu poate fi in vreun fel controlat, astfel ca exista oricand riscul pierderii parului, acest caz fiind mai degraba intalnit la barbati decat la femei. Pe de alta parte, cand vine vorba de stres, poluare sau tratamente medicamentoase, cu totii putem sa ne confruntam cu problemele cauzate de acestea.

O varianta foarte buna de echilibrare chimica, in asa fel incat excesul de sebum sa fie oprit, iar secretia sa fie una care sa nu provoace ingrasarea parului si caderea sa, este reprezentata de utilizarea unui sampon pentru par gras. Acesta este o solutie special conceputa in laboratoare pentru a contribui la combaterea factorilor ce conduc la producerea sebumului. Samponul pentru par gras are proprietati antimicrobiene si astringente, care sa nu irite pielea capului.

In ceea ce priveste ingredientele pe care trebuie sa le contina un sampon pentru par gras, de pe lista acestora nu trebuie sa lipseasca D-pantenolul, alantoina, keratina si extractele de plante precum urzica, salvia, coada soricelului sau scoarta de stejar. Aceste ingrediente sunt foarte importante, deoarece, prin compozitia lor chimica, echilibreaza secretia de sebum si asigura rezolvarea pe termen lung a problemei. Pe langa ingredientele pe care trebuie sa le contina samponul pentru par gras, este foarte important sa stii si cum sa il utilizezi. Trebuie utilizata o cantitate de sampon suficienta pentru a acoperi intreaga suprafata a scalpului. Acesta este aplicat cu miscari blande, fara a fi utilizate unghiile. Samonul se tine in contact cu parul timp de aproximativ cinci minute, iar la final este clatit cu apa calda, din abundenta. Procesul trebuie repetat de maximum trei ori pe saptamana, insa acest numar poate varia in functie de proprietatile samponului. De regula, producatorul mentioneaza pe ambalaj varianta optima de tratament.

Pentru a te bucura de un par matasos si lipsit de exces de sebum, poti opta pentru varianta de sampon pentru par gras de pe Tis Farmaceutic Magazin, magazinul online in care ai posibilitatea de a descoperi alternative produse din cele mai bune ingrediente, la preturi extrem de convenabile.

Newsletter