Home STIRI STIRI Bucharest Bridal Fashion Shows, un regal al rochiilor de mireasa

Bucharest Bridal Fashion Shows, un regal al rochiilor de mireasa

Bucharest Bridal Fashion Shows, un regal al rochiilor de mireasa
Alexandra Ion
Marţi, 19.01.2016
Primul eveniment din Romania in care designerii romani de top si-au prezentat colectiile de rochii de mireasa pentru 2016, a avut loc in weekendul 15-17 ianuarie, in cadrul Expomariage, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Gandit special pentru a constitui principala sursa de inspiratie a viitoarelor mirese, dupa modelul show-urilor de la Barcelona, Londra si New York, Bucharest Bridal Fashion Shows a reunit cele mai importante nume din domeniul designului romanesc pentru ceremonie: Ellis Luxury, Nicole Enea, Bien Savvy, Natalia Vasiliev, Otilia Brailoiu, Marie Ollie, Athena Philip si Agnes Toma. Directorul artistic al evenimentului a fost Alin Galatescu. Machiajul modelelor a fost realizat de Monroe Studio iar coafura de Paul Studio.

De la modelele clasice, atemporale, de printesa si sirena, la rochiile de mireasa atipice, care inlocuiesc albul cu nuante pastel sau printuri florale, sau chiar la variante de costume de nunta cu pantalon, designerii romani s-au intrecut in imaginatie si detalii.

Prima colectie care a urcat pe podium vine cu o sursa de inspiratie din cetatea filmului, din lumea glamour a starurilor de cinema si transforma mireasa anului 2016 intr-o manifestare de arta si spectacol. Hollywood Dreams, creata in Atelierele Ellis by Eli Laslean, este o colectie din materiale pretioase, dantele brodate cu margele, tafta, satin, voal sau tul care se revarsa intr-o simfonie de forme si nuante pastel ce subliniaza feminitatea si eleganta.

Nicole Enea a incheiat prima zi de show-uri si a lasat publicului amintirea unei mirese moderne, dar care isi pastreaza delicatetea si senzualitatea. Rochii pe corp cu decolteuri adanci pe spate, corsete cu aplicatii manuale elaborate carora le-au fost atasate fuste ample din tul si matase naturala, modele midi inspirate din moda anilor '50, toate intr-o armonie in alb, nude, blue ice si suprapuneri de texturi si forme, au fost create cu atentie pentru a marca starea de gratie a miresei imaginate de Nicole Enea.

La BIEN SAVVY, mireasa romantica, traditionala revine cu trene si voaluri regale, modele de rochii printesa cu mult volum si variante sirena realizate din organza, tul si crep, imbogatite cu decupaje si detalii tatuaj spectaculoase. Inovatiile colectiei Addicted to Love sunt aduse de senzualitatea si eleganta crepului, de contrastul irezistibil al tulului nude si a dantelei ivory, de combinatia etno-sic intre voalul de crep si dantela bogat ornamentata, de manecile cu umerii decupati si de senzualitatea fustei cu slit.

La Natalia Vasiliev, rochia de mireasa este dominata de trei atribute evidente: talia marcata, dantela care imbraca bustul si fustele din nenumarate valuri de tul. In colectia Santorini Island Magic, liniile sunt clare, imbinand stilul minimal cu unul romantic fresh si forta volumelor masculine cu senzualitatea transparentelor ultra feminine. Accentul este pus pe complexitatea arabescurilor de tipar, detaliile renascentiste, modernismul culorii si al taieturilor, pastrand insa aerul aristocrat.



Romantica, libera, naturala, mireasa propusa de Otilia Brailoiu poarta rochii cu croieli clasice, din tesaturi pretioase - dantela, tul de matase, muselina, innobilate cu aplicatii manuale ultra feminine si transparente insinuante, care contureaza perfect o silueta rafinata. Accentele florale obtinute din aplicatii de dantela definesc aerul boem al intregii colectii. "Am imaginat personaje boem-libertine, diafane sau categorice, usor neconventionale dar stralucitoare", spune Otilia Brailoiu.

Arthur Dinu, creativul casei Marie Ollie, a adus in atentia publicului o mireasa nonconformista care nu se teme sa incerce tinute de inspiratie masculina la propria nunta. Costumele de mireasa cu pantalon, salopetele sau elementele tuxedo aplicate pe rochii si detaliile spectaculoase au inlocuit creatiile clasice ample, greoaie, cu crinolina, si au creat aparitii statement, inedite.

La Athena Philip, modelele simple, clasice capata pretiozitate prin materialele folosite si detaliile aplicate manual. Rochiile de mireasa in stil sirena, din tul cu aplicatii de dantela guipure si chantilly si paiete discrete, cele in stil printesa, cu corsete decoltate seducator si trene regale sau variantele care urmeaza linia trupului, din tul brodat cu margele, paiete si flori din organza au fost vedetele ultimei zile de prezentari la Expomariage 2016.

Cu o traditie de peste 25 de ani in moda romaneasca, Agnes Toma a incheiat Bucharest Bridal Fashion Shows cu o colectie realizata conform conceptului de "couture-a-porter", caracterizata printr-un un stil luxury ce urmareste, in acelasi timp, frumusetea si romantismul eternului feminin.

De la broderii realizate manual mixate cu tesaturi atent selectionate pana la gradini cu trandafiri imprimate pe matase fluida si sustinute de crinoline din tul, colectia propusa de Agnes Toma se remarca printr-o eleganta atemporala si un rafinament desavarsit.

La Expomariage 2016 au fost prezentate, alaturi de cele mai cunoscute branduri de rochii de mireasa, vestimentatie de ceremonie pentru barbati, bijuterii si accesorii vestimentare, si tendintele in machiaj si coafuri pentru ziua nuntii, aranjamente florale, decoruri de nunta si servicii foto-video.

Newsletter