Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X
Karena
AUTENTIFICA-TE CREEAZA CONT Conecteaza-te cu Facebook

ALO, AICI E STROE!: spectacol extraordinar la Teatrul de Revista Constantin Tanase

Sala SAVOY a Teatrului de Revistã "Constantin Tãnase" a gãzduit Spectacolul extraordinar "ALO, AICI E STROE!" dedicat aniversãrii a 100 de ANI de la nasterea actorului N.STROE si a 80 de ANI de la debutul cuplului STROE si VASILACHE.

Mari actori si vedete l-au omagiat pe cel mai iubit cuplu de actori din Bucurestii perioadei interbelice - "STROE si VASILACHE"

FLORIN PIERSIC, HORATIU MÃLÃELE, HORIA MOCULESCU, CRISTINA DELEANU si EUGEN CRISTEA, STELA POPESCU si ALEXANDRU ARSINEL, CRISTINA STAMATE, ADRIAN ENACHE, ANA MARIA DONOSA, LILIANA MOCANU, CRISTIAN SIMION, NAE ALEXANDRU si DANIELA CRISTEA, alãturi de maestrul de ceremonie Eugen STROE, fiul actorului omagiat N.STROE, au tinut sã sãrbãtoreascã pe scena Sãlii SAVOY cel mai iubit cuplu comic al perioadei interbelice.

Au tinut sã fie prezenti la spectacolul regizat de maestrul Bitu Fãlticineanu si sefii de la F.C.STEAUA - Valeriu Argãsealã si Tea Sponte împreunã cu sotiile, actorii Victor Yila si Rãzvan Popa, Octavian Ursulescu, sotii Carmen di Sorin Mãrcus, "nasii" cuplului IULIANA MARCIUC - ADRIAN ENACHE (acesta a sustinut un recital pe scena teatrului al cãrui angajat este) sau muzicianul Mircea Florian, creator și interpret de muzicã folk, electronicã și experimentalã.

  

STROE si VASILACHE

A fost unul dintre cele mai îndrãgite cupluri umoristice, înscris cu litere de aur în istoria Teatrului de Revistã si a Revistei românesti.

„Ei rãmân în istoria Revistei românesti nu numai cu valoarea artei lor, ci mai presus de toate, cu gestul - care adesea mi se pare incomensurabil, de a fi trãit si de a fi murit prieteni" - scria Aurel Storin în cartea sa „Farmecul discret al revistei".

N.STROE (1905-1990) ºi Vasile VASILACHE (1907-1944 - a murit în timpul bombardamentului asupra Bucurestilor din 4 aprilie!) si-au legat numele si notorietatea si de emisiunea "Ora veselã" care se transmitea la Radio București în fiecare duminicã de la ora 14.30. Prima emisie a avut loc pe 9 ianuarie 1929, iar de-atunci nimeni nu a mai uitat refrenul: "Alo, alo, aici e radio / Stroe si Vasilache, lache, lache..." . Putini sunt aceia care stiu cã cei doi au jucat si au realizat si un filmul „Bing Bang" (1934) - film sonor, printre cele mai vechi pãstrate în întregime si primul film muzical românesc. Apoi, în 1935, au mai realizat si filmul „Ora veselã". Au jucat la Teatrele Alhambra, Atlantic, Cãrãbus, N.STROE fiind cel care a dat numele Teatrului satiric-muzical "Constantin Tãnase".

Printre slagãrele scrise si compuse de N.STROE este suficient sã ne amintim de "Trurli Trurli", "Du-mã acasã, mãi tramvai", "Morãriþa", "Ninge, ninge" sau "Dragoste, poveste veche".

La finalul spectacolului a avut loc lansarea cãrtii „STROE si VASILACHE. APLAUZE" semnatã de Eugen STROE (Editura „24 Ore"-Iasi). Cartea a fost lansatã în acest week-end si la Biblioteca "Ioan C.Stoican" din comuna bãcãuanã Rãcãciuni, locul unde s-a nãscut actorul N.STROE si unde Casa de Culturã îi poartã numele. Eugen Stroe a avut parte de douã surprize: înmânarea unei fotocopii a certificatului de nastere a lui N.STROE si acordarea Titlului si Diplomei de Cetãtean de Onoare al comunei Rãcãciuni.

Toate articolele din STIRI
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!

Cauta furnizori de nunta in orasul tau

Linkuri recomandate

Mireasa Perfecta

Modele de verighete antistres

Modele de verighete antistres

Stresul reprezinta un factor care ne afecteaza aproape fiecare zi, insa cu atat
MAI MULT

Destinatii luna de miere Europa

Destinatii luna de miere Europa

Doar cand spui „luna de miere” te duce cu gandul la dulceata si incantare,
MAI MULT

Rochii de ocazie pentru mirese

Rochii de ocazie pentru mirese

Veti fi mireasa! In cele din urma, visurile vi s-au implinit! Fantastic! Dar
MAI MULT

Ambiţie nemărginită pentru a fi mireasa perfectă

Ambiţie nemărginită pentru a fi mireasa perfectă

,,Dacă vrei, poţi!” este o veche zicală românească, ce se potriveşte de
MAI MULT

Diva Hair

3 combinații zodiacale care nu sunt făcute să reziste până la adânci bătrâneți

3 combinații zodiacale care nu sunt făcute să reziste până la adânci bătrâneți

Toate femeile au avut, la un moment dat,
MAI MULT

Părul de sticlă, tendința HOT a noului sezon

Părul de sticlă, tendința HOT a noului sezon

Mai întâi a fost glass skin sau pielea de sticlă, un trend coreean
MAI MULT

De ce insala femeile: motive in functie de zodie

De ce insala femeile: motive in functie de zodie

Infidelitatea poate avea la baza foarte multe motive: de la razbunare,
MAI MULT