Home STIRI STIRI Activitati de facut acasa de care te vei indragosti pur si simplu. Nu numai ca-ti vor da un vibe bun, dar provoaca si dependenta

Activitati de facut acasa de care te vei indragosti pur si simplu. Nu numai ca-ti vor da un vibe bun, dar provoaca si dependenta

Activitati de facut acasa de care te vei indragosti pur si simplu. Nu numai ca-ti vor da un vibe bun, dar provoaca si dependenta
Corina Naftanaila
Miercuri, 15.04.2020
Daca ai ajuns la o rutina aproape insuportabila de cand stai acasa, e momentul sa faci o schimbare. Ai urmarit toate serialele restante, te-ai delectat cu pozele vedetelor postate pe Instagram, ai dormit pana si ziua, dar deja te simti usor obosita si lipsita de vlaga. Este tot mai vehiculata ideea ca atunci cand vrei sa iti formezi un nou obicei, trebuie sa te disciplinezi si timp de 21 de zile sa continui sa realizezi acea actiune in mod repetitiv, dupa care ea va deveni un automatism. Important e sa stii ce sa alegi.

Iata recomandarile noastre despre cum poti valorifica statul acasa:

Ritual de ingrijire

Chiar daca stai de multe ori in pijamale toata ziua, nu uita sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii tale. Nu uita de demachiere dimineata si seara, chiar daca nu te machiezi in perioada asta. De asemenea, hidrateaza-te si foloseste crema potrivita tipului tau de ten. Daca ai parul degradat sau iti doresti mai multa stralucire, iti poti comanda online o masca de par, sampon si geluri de dus cu diferite arome. De asemenea, te poti aproviziona si pentru acea perioada cand lucrurile vor reveni la normalitate. In acest sens, poti profita de reduceri si sa-ti comanzi produse de machiaj, de la un rujuri hidratante, parfumuri cu miros florale, perfecte pentru vara, un blush in culoarea piersicii, precum si accesorii de par. De asemenea, acum ai destul timp sa experimentezi. De exemplu, daca esti curioasa daca te-ar prinde coafura „beach waves" sau buclele mari, poti sa apelezi la clasicele bigudiuri si sa vezi cum ti-ar da cu acest look. Nu-i nimic daca nu esti multumita de rezultat, acasa nu te vad decat cei din familie si, eventual, copiii, pentru care oricum tu esti cea mai frumoasa mama din lume. Detalii aici!

femeie in casa

Miscare

Daca inainte mergeai de doua-trei ori pe saptamana la pilates, yoga si inot, nu e indicat sa te lasi dintr-odata de miscare. E drept, acum nu mai esti intr-un cadru formal, nu mai exista in jurul tau oameni care fac sport si care, implicit, te motiveaza. Insa tot ce ai nevoie este o saltea de fitness si, eventual, cateva benzi elastice sau gantere (daca nu ai, poti sa le substitui cu doua sticle umplute cu apa). In aceasta perioada, ai oportunitatea de a participa la multe antrenamente online puse la dispozitie de sali de fitness, majoritatea gratuite. Fa-ti incalzirea inainte de a da „Start" la orice tutorial prin cateva exercitii usoare de inviorare. Iar daca nu erai adepta miscarii nici inainte si nu ai calcat vreodata intr-o sala de fitness, e un moment bun sa incepi sa faci acest lucru. E o activitate care va ajunge sa-ti placa, mai ales dupa ce vei observa primele rezultate, de la tonifiere la o stare mentala de zile mari.

exercitii fizice

Lectura

De asemenea, nu uita sa te si cultivi: poti sa citesti eBook-uri gratuite, puse la dispozitie de multe edituri, sau te poti apuca sa lecturezi acele carti pe care le-ai tot cumparat sau primit cadou si pe care ti-ai propus sa le citesti in vacanta. De ce sa mai astepti pana atunci? Incepe cu ceva captivant, o carte pe care planuiai de mult sa o citesti, care are o tema care te intereseaza si despre care ai doar referinte bune. Daca nu stii ce sa alegi, poti sa-ti comanzi bestsellerurile momentului. Te poti orienta si dupa recenzii sau parerile la cald ale celorlalti cititori.

Alege sa valorifici timpul pe care-l petreci stand in casa. E doar o situatie temporara, iar tu poti profita de aceasta perioada pentru a avea mai mult timp de tine, pentru a face cat mai multa miscare si a-ti imbogati cunostintele.

Sursa foto: unsplash.com

Newsletter