Home STIRI STIRI Actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Constanta

Actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Constanta

Actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale la Constanta
Karena
De Karena
Joi, 06.06.2013

Ultimul studiu de prevalenta a hipertensiunii arteriale realizat in Romania, studiul SEPHAR II, arata ca hipertensiunea arteriala afecteaza 4 din 10 romani si mai putin de jumatate stiu acest lucru. Specialistii sustin ca un control regulat al valorilor tensionale reprezinta o modalitate esentiala de diagnosticare precoce a hipertensiunii. Tu cand ti-ai masurat ultima oara tensiunea arteriala?

Campania Nationala „Viteza ucide...nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala" initiata de Societatea Romana de Hipertensiune ajunge in data de 8 iunie la Constanta. Actiunea de masurare gratuita a tensiunii arteriale se va desfasura in incinta City Park Mall si are ca scop constientizarea populatiei despre riscurile hipertensiunii arteriale si incurajarea practicarii metodelor de diagnosticare precoce si de prevenire. 

Ne dorim cu fiecare editie a campaniei sa crestem numarul persoanelor care isi verifica regulat tensiunea arteriala. De asemenea, ne dorim sa transmitem populatiei generale mesajul ca prin adoptarea unui stil de viata sanatos putem contribui la prevenirea hipertensiunii arteriale. Succesul primei editii a campaniei desfasurata in anul 2012 ne-a confirmat ca aceasta actiune trebuie continuata si ma bucur ca aceasta initiativa este apreciata de publicul larg, care se prezinta in numar mare la testari" a declarat prof.dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

O solutie eficienta in prevenirea hipertensiunii arteriale o reprezinta adoptarea unui stil de viata sanatos. Astfel, sedentarismul, fumatul, excesul de sare si de alcool trebuie evitate in cazul persoanelor cu risc de hipertensiune si nu numai.  De asemenea, mentinerea greutatii sub control este la fel de importanta pentru sustinerea valorilor tensionale in limite normale.

Campanie Constanta

Actiunea de masurare gratuita a tensiunii arteriale de la Constanta este a doua din seria actiunilor desfasurate in cadrul Campaniei Nationale „Viteza ucide...nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala.". Prima actiune din acest an a avut loc la Bucuresti, pe 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva hipertensiunii arteriale, unde peste 600 de bucuresteni si -au masurat tensiunea arteriala gratuit.

Campania Nationala „Viteza ucide...nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala" va mai cuprinde o actiune in acest an, pe 14 septembrie la Bucuresti.

Manifestarea este initiata de Societatea Romana de Hipertensiune

Partener oficial: Ministerul Sanatatii

Parteneri locali: City Park Mall, RATC Constanta

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Contact: www.sanatateapress.ro

Newsletter