Home STIRI STIRI 7 sfaturi pentru intretinerea masinii de spalat rufe

7 sfaturi pentru intretinerea masinii de spalat rufe

7 sfaturi pentru intretinerea masinii de spalat rufe
Andreea Baluteanu
Joi, 18.04.2019
Suntem sfatuite sa ne exprimam intotdeauna recunostinta fata de persoanele care ne-au ajutat, fie ca este vorba despre sotul tau (sau despre viitorul sot), despre mama sau despre prietene. Te-ai gandit insa vreodata ca si masina ta de spalat merita sa ii arati multumirea fata de cat te sprijina?

Se spune ca azi nu mai sunt concepute electrocasnice sau electronice care sa dureze o viata intreaga, dar noi credem ca vina poate fi si a noastra, a utilizatorilor. Ne-am obisnuit sa luam totul ca atare, sa consideram ca orice obiect poate fi inlocuit si alergam de multe ori intr-o cursa contra cronometru, incercand sa gasim cel mai performant obiect de pe piata si renuntand rapid la el atunci cand apare altul mai bun. Rupe cercul consumerismului (doar trebuie sa pui bani deoparte pentru nunta ta) si ai grija de masina ta de spalat. Tratata cu dragoste, iti va sta alaturi mult mai mult timp decat ai fi crezut posibil!

7 trucuri pentru o masina de spalat rezistenta si eficace

Iti amintesti cum parintii nostri obisnuiau sa trateze cu respect fiecare produs pe care il cumparau? Nu era vorba doar despre faptul ca tehnologia era la inceputurile ei si mai provoca inca sentimente de veneratie, ci si de convingerea ca, ingrijite, obiectele isi vor face treaba mai bine si mai mult. E o atitudine la care te sfatuim sa apelezi si tu acum! Iata cum sa te asiguri ca masina ta de spalat iti va fi alaturi multa vreme de acum incolo!

femeie spala la masina

Spal-o si tu pe ea! Reciproca e valabila: masina iti spala rufele, dar pe ea cine o curata? Din cand in cand (a se citi cam o data pe luna), da drumul la masina fara haine si porneste un ciclu de spalare cu apa cat mai fierbinte si otet. Asa iti vei „purifica" aparatul electrocasnic si vei scapa si de mirosurile neplacute.

Tine usa deschisa! Si masina de spalat are nevoie sa respire! Tine deschis hubloul atunci cand masina nu este folosita si astfel vei preveni acumularea de mucegai sau de bacterii, care adora spatiile umede si inchise.

Asigura-te ca furtunurile de alimentare sunt in cea mai buna stare. Verifica-le periodic, mai ales daca masina ta de spalat e veche. Nu numai ca prezenta unei gauri sau a unei portiuni deteriorate iti poate afecta masina de spalat, dar poate provoca si inundatii: nici nu vrem sa ne gandim la acest scenariu.

Curat-o la interior si la exterior. Multe masini de spalat sunt confectionate din materiale destul de sensibile, iar unele pete care par superficiale se pot dovedi incapatanate si nu se vor lasa duse cu una, cu doua, daca nu le cureti imediat ce au fost formate. Asa ca sterge imediat masina daca ai varsat ceva pe ea si curata cu o carpa moale si bicarbonat de sodiu sau detergent lichid de vase o data pe saptamana. Nu uita nici de interior: il poti aspira (nu glumim!) sau poti curata tot cu o carpa umeda, pentru a scapa de eventualele reziduuri de detergent.

Verifica intotdeauna hainele inainte de a le pune la spalat. Asa te asiguri ca nu speli bonurile de masa sau banii uitati in chip dramatic in buzunarele de la blugi, dar eviti si riscul sa incluzi in masina obiecte contondente care ii pot compromite starea.

Cunoaste-ti masina! Nu credem ca obiectele au viata, dar suntem convinse ca ne comunica in felul lor atunci cand ceva nu este in regula. Fa-ti un obicei din a petrece cateva secunde in fata masinii atunci cand spala, pentru a verifica daca nu cumva se aud zgomote bizare. O poti considera chiar o forma de meditatie!

Cheama imediat un specialist daca masina are probleme. In cazul in care preferi sa ignori problemele marunte de functionare, considerand ca nu au ce rau sa faca, afla ca multe dintre defectele minore se pot agrava, astfel ca vei fi nevoita sa iti inlocuiesti masina cand ai fi putut doar sa o repari la timp.

Masina de spalat iti face probleme si habar nu ai la cine sa apelezi? Noi iti recomandam reparatiemasinadespalat.ro! Service-ul de reparatii de masini de spalat Ariston are un palmares impresionant: o experienta de peste 10 ani, peste 5000 de interventii la activ si mai mult de 4000 de clienti fericiti.

Mai mult, profesionistii ajung imediat la tine si la masina ta de spalat „bolnava". Experii din spatele reparatiemasinadespalat.ro promit ca vor sosi la adresa ta in maximum 60 de minute, deoarece stiu cat de importanta este expertiza urgenta in cazul unei probleme. Deplasarea si constatarea sunt gratuite, un alt atu pe care nu il putem ignora.

service masini de spalat

Service-ul de reparatii masini de spalat e specializat in modelele Ariston, dar profesionistii sai stiu sa solutioneze in timp record problemele oricarui tip de masina de spalat. Nu trebuie decat sa suni la +40 762 419 598 si sa fii linistita: reparatiemasinadespalat.ro se lauda cu cele mai bune preturi de pe piata si detine pe stoc un numar mare de piese de schimb, ceea ce inseamna ca masina ta de spalat isi va gasi „alinarea".

Daca iti doresti un service de reparatii de masini de spalat Ariston sau orice alt model, reparatiemasinadespalat.ro te asteapta! Ingrijeste-ti masina de spalat tinand cont de sfaturile pe care ti le-am recomandat si te vei bucura de ea foarte mult timp de acum incolo!
Newsletter