Home STIRI STIRI 7 lucruri pe care sa nu le faci niciodata atunci cand folosesti masina de spalat

7 lucruri pe care sa nu le faci niciodata atunci cand folosesti masina de spalat

7 lucruri pe care sa nu le faci niciodata atunci cand folosesti masina de spalat
Andreea Baluteanu
Vineri, 11.10.2019
Nu putem contesta faptul ca masina de spalat reprezinta una dintre cele mai mari inventii ale epocii moderne. Nu numai ca ne spala hainele de care avem atata nevoie, dar ne si ajuta sa economisim timp si ne protejeaza mainile (imagineaza-ti doar prin ce treceau bietele noastre bunici, obligate sa spele de mana tot ceea ce purtau ele si familiile lor).

Tocmai de aceea, e musai sa intorci si tu masinii tale de spalat favorurile pe care ti le face ea si sa ai grija de produsul electrocasnic ca de ochii din cap. Si pentru ca adesea e mai util sa stii ce trebuie sa NU faci decat ce sa faci, afla din randurile de mai jos care sunt greselile pe care nu le poti comite cand folosesti masina de spalat!

ASA NU! Ce sa nu faci niciodata masinii tale de spalat

Masina de spalat ne usureaza fara urma de indoiala viata, dar este cazul sa punem si noi umarul la eficienta sa. Cand o achizitionezi, asigura-te ca citesti din scoarta in scoarta manualul care vine cu ea si nu te abate de la regulile stabilite de producatori: nu sunt aleatorii, ci precizate de catre cei care ti-au creat aparatul si il cunosc deci mai bine decat oricine.

femeie masina de spalat

Prin urmare, iata ce NU trebuie sa faci niciodata atunci cand vine vorba despre utilizarea masinii de spalat!

Nu o incarca cu prea multe haine.
Din diverse motive (dorinta de economie, protectia mediului, nevoia), nu mai tinem adesea cont de capacitatea masinii noastre de spalat si o supraincarcam. Desigur ca prima data nu se va intampla nimic terifiant, dar cu timpul acest gest poate ajunge sa compromita functionarea produsului tau electrocasnic. Asa ca data viitoare cand esti tentata sa umpli pana la refuza cuva, aminteste-ti ca astfel vei pune in pericol starea masinii si nici nu iti vei spala cum trebuie hainele.

Nu uita sa verifici buzunarele. De la chei la servetele, orice obiect uitat in blugii sau in buzunarele rochiei tale poate fi distrugator pentru masina ta. In timp ce cheile sau alte articole contondente ii pot zgaria interiorul, resturile de servele pot infunda filtrele sau pompa de evacuare.

Nu pune balsam direct pe haine. Daca unele tipuri de detergent pot fi asezate direct in cuva, nu e cazul balsamului. Pe langa faptul ca insasi principiile sale de utilizare ii revendica adaugarea la sfarsitul ciclului de spalare, balsamul pus direct pe haine le poate distruge. Ai grija!

Nu folosi prea mult balsam si detergent. Tinzi sa ignori intotdeauna recomandarile producatorilor deoarece consideri ca nu corespund cerintelor tale? Daca faci exces de zel si adaugi prea mult detergent sau balsam, hainele tale nu vor fi mai curate si nici nu vor mirosi mai bine, ci vor fi scoase cu depuneri de produs si vor arata ca si cum nici nu ar fi fost spalate. Gandeste-te ca este exact ca atunci cand iti speli parul cu prea mult balsam. Mai grav, detergentul si balsamul folosite in exces se pot „stabili" ca la ele acasa pe peretii masinii de spalat si de aici si pana la riscul de defectiuni nu mai e decat un pas.

Nu lasa rufele peste noapte in masina. Te intelegem; ai ajuns tarziu de la munca, ai pus repede la spalat si apoi te-ai apucat sa te uiti la serialul tau preferat sau ai adormit. Si, desi nu va fi un capat de tara daca se intampla o data, sa ajungi in situatia de a lasa adesea hainele umede in masina va face rau si lucrurilor, si produsului tau electrocasnic. De ce sa iti faci griji? Deoarece mediul umed va favoriza proliferarea bacteriilor si a mucegaiului!

Nu speli niciodata masina. Chiar daca se numeste „masina de spalat", nu inseamna ca se curata singura. In functie de cat de des o folosesti, din cand in cand ar trebui sa apelezi la un ciclu gol de spalare care sa iti curete cu temeinicie masina. Seteaza temperatura cea mai inalta si adauga otet si/sau bicarbonat in compartimentul pentru detergent ori produse speciale, apoi permite-i masinii tale o „baie reconfortanta".

Nu repara masina de spalat de una singura. Are probleme, asa ca te gandesti ca este cazul sa intervii. Nimic mai gresit! Nici Google, nici manualul masinii te spalat nu te vor ajuta, ci doar un service de masini de spalat profesionist.

Recomandarea noastra este reparatiemasinadespalat.ro, care iti va pune la dispozitie cele mai bune servicii de gen din Bucuresti si din Ilfov. Specialistii ajung in 60 de minute maximum la usa ta odata ce au fost contactati si nu e o exagerare: programeaza-te pentru o interventie, daca e cazul, si verifica de una singura.

service de masini de spalat

Ce mai e de stiut? Profesionistii de la reparatiemasinadespalat.ro au de partea lor o experienta de mai bine de 10 ani in domeniu, existand pe piata din 2005. De atunci, service-ul de masini de spalat a bifat mai bine de 7000 de interventii si a multumit mai mult de 9000 de clienti: nu ai cum sa nu recunosti ca numerele sunt mai graitoare ca niciodata.

De ce sa mai tii cont? Atat deplasarea, cat si constatarea defectiunii masinii tale de spalat sunt „din partea casei", un adevarat atu. De asemenea, profesionistii sunt capabili sa repare orice model de masina de spalat si se deplaseaza fara probleme in orice sector din Bucuresti sau in Ilfov.

La final, te lasam in seama cuvintelor profesionistilor de la reparatiemasinadespalat.ro, care spun cu mana pe inima ca: „cel mai bun ambassador pentru noi este reprezentat de calitatea si profesionalismul de care vrem sa dam dovada." Este exact ce ne dorim sa auzim de la cei pe mana carora ne lasam masina de spalat.

Asa ca, chiar si atunci cand nu ai tinut cont de sfaturi si ai comis una dintre greselile de mai sus, tot ai la cine sa apelezi. Suna la +40 762 419 598 sau programeaza-te online si beneficiaza de serviciile ireprosabile ale service-ului de reparatii masini de spalat reparatiemasinadespalat.ro.
Newsletter