Home STIRI STIRI 6 motive ce incurajeaza consumul de ceai Rooibos

6 motive ce incurajeaza consumul de ceai Rooibos

6 motive ce incurajeaza consumul de ceai Rooibos
Andreea Baluteanu
Joi, 18.01.2018
Corpul uman are nevoie de lichide pentru a se mentine hidratat, insa de multe ori acest aspect este pierdut din vedere si efectele negative incep sa se faca resimtite. Pentru ca deseori nevoia de relaxare se face simtita in decursul unei zile, alaturarea unei cesti de ceai este mai mult decat recomandata si binevenita. Reprezinta modalitatea cea mai buna de a ne delecta cu ceva savuros, oferindu-i in acelasi timp corpului doza de energie necesara.

Ceaiul Rosu African sau binecunoscuta infuzie de Rooibos este alegerea celor care doresc sa se rasfete cu o ceasca plina de savoare, dar fara a avea acelasi efect asupra organismului precum cel al cafelei, datorita lipsei de teina. LivadacuCeai.ro - un site specializat pe ceaiuri, infuzii si o varietate de sortimente de cafea si recipiente pentru consumul acestora, vine in intampinarea celor interesati cu cele mai bune oferte pentru ceaiul rosu, alaturi de o istorie bogata a celebrei bauturi.

Cunoasterea beneficiilor pe care le are asupra corpului uman este necesara. Reprezinta in acelasi timp si o motivatie pentru cei care doresc sa asigure buna functionare a acestuia. Iata ce aflam de la specialistii livadacuceai.ro despre acest sortiment popular de ceai.

Ceaiul Rooibos - proprietati, beneficii si caracteristici

Bautura este de preferat deseori in schimbul cafelei, atat datorita lipsei teinei, dupa cum a mai fost mentionat, dar si pentru continutul scazut de tanin. Iata deci ca ceaiul rosu african se poate consuma fara griji de catre o plaja larga de bautori.



Aceasta infuzie este apreciata pentru bogatia de antioxidanti si de minerale. Nenumarate persoane aleg acest ceai pentru ca devin constiente de efectele benefice care il insotesc. Ceea ce prea putini stiu este ca planta este cultivata exclusiv intr-o regiune restransa localizata in Africa de Sud. Numeroasele incercari de a o planta si in alte tari si zone au esuat, asta pentru ca numai in acest loc se creeaza relatia simbiotica perfecta cu microorganismele locale, specifice regiunii.

6 motive pentru a consuma ceai Rooibos

Ceea ce se cunoaste despre ceaiul Rooibos nu este decat o mica parte a aceea ce inseamna cu adevarat consumul sau. Multi il considera un adevarat miracol pentru sanatate, avand in acelasi timp si un gust dulce - acrisor savuros. Iata care sunt motivele pentru care specialistii Livada cu Ceai recomanda aceasta infuzie.

1# - Continutul sau bogat de antioxidanti - chiar daca cele mai multe ceaiuri ii contin, acesta este cel care include o gama mult mai vasta, protejand cu succes organismul impotriva unei varietati de factori nocivi. Spre exemplu, notofagina si aspalantina se gasesc in concentratii mari, astfel ca inlatura daunele produse in mod normal de radicalii liberi, cunoscuti pentru faptul ca ataca celulele sanatoase. Inima este ferita de asemenea de imbolnavire datorita polifenolilor cu proprietati antiinflamatorii.

2# - Abundenta de minerale
- acestea sunt vitale pentru un organism sanatos. Calciul, magneziul - importante pentru sistemul nervos, manganul - responsabil de sanatatea oaselor si a dintilor, zincul - necesar pentru un metabolism si un sistem imunitar sanatos, si fierul - ce distribuie eficient oxigenul in muschi si sange - toate se gasesc in ceaiul rosu african.

3# - Ajutor in incetinirea imbatranirii premature
- acest fapt se datoreaza actiunii antioxidantilor, care totodata intaresc sistemul imunitar. Astfel este ingreunat procesul responsabil de deteriorarea pielii, a oaselor, parului si altor organe. Numerosi factori ne fac organismul vulnerabil la degradare si afectiuni. Se observa o imbunatatire si in ceea ce priveste abilitatile cognitive, prin reducerea impactului pe care le au reziduurile oxidative la nivel neurologic, prin stimularea atentiei si a concentrarii.

4# - Ajutor in prevenirea unor forme de cancer - au fost realizate studii ce au demonstrat ca bautura reduce incidenta anumitor tipuri de cancer. Tot antioxidantii contribuie in acest sens, aparand celulele si ADN-ul de actiunea factorilor negativi.

5# - Ameliorator pentru problemele stomacale - flavonoidele in nivel ridicat au aceasta capacitate, calmand afectiunile instalate in aceasta zona. Este recomandat mai ales celor care se confrunta cu crampe abdominale, cu indigestie, reducand spasmele si inflamatiile, dar si alergiile. Chiar si copiii mici il pot consuma, ceaiul avand capacitatea de a atenua colicii. Lipsa cofeinei favorizeaza aceast aspect.

6# - Sustinerea unui somn odihnitor - este un lucru absolut necesar pentru sanatate. Putand fi consumat in orice moment al zilei, inainte de culcare acesta asigura un somn corespunzator, mai ales celor care sufera de insomnie.

Toate proprietatile si caracteristicile acestui sortiment de ceai - incepand de la continutul crescut de minerale si pana la lipsa cofeinei - relaxeaza si calmeaza intregul organism. Asadar, cei care doresc sa se bucure de toate aceste beneficii pot comanda ceai Rooibos clasic sau cu diverse arome, sub forma unor produse inalt calitative, de pe livadacuceai.ro.
Newsletter