Home STIRI STIRI 4 reguli de aur pentru a-ti alege ramele de ochelari potrivite chipului tau

4 reguli de aur pentru a-ti alege ramele de ochelari potrivite chipului tau

4 reguli de aur pentru a-ti alege ramele de ochelari potrivite chipului tau
Ana Munteanu
Vineri, 03.08.2018

Ochelarii de vedere sunt indispensabili atunci cand ai probleme cu ochii si nu vrei ca acestea sa se agraveze. Iar principalul avantaj este ca atunci cand ochelarii sunt bine alesi, iti pot scoate in evidenta trasaturile de care te simti mandra si iti pot simetriza chipul intr-un mod pe care nu-l credeai posibil. Si acesta nu este singurul avantaj.

Unstudiurealizat de Scrivens Opticians & Hearing Care a descoperit ca femeile care poarta ochelari de vedere sunt percepute de cei din jur ca fiind mai inteligente si mai profesioniste. In aceste conditii, nu ne surprinde faptul ca popularitatea ochelarilor de vedere a crescut pana la punctul in care ei au inceput sa fie purtati si de cei care au o vedere perfecta, fiind transformati intr-un accesoriu cool.

Inainte de a-ti alege ochelarii de vedere potriviti pentru tine, trebuie sa stii un lucru esential: rama ochelarilor este cea de care depinde cat de bine iti sta cu ochelari. Iar alegerea ramelor trebuie sa tina cont de cateva lucruri:

1. Contrastul - Forma ramelor de ochelari ar trebui sa contrasteze cu forma chipului tau, astfel incat, daca ai un chip rotund ar trebui sa alegi rame cu colturi bine definite, iar daca ai un chip mai ascutit ar trebui sa optezi pentru rame cu forme rotunjite. Unele modele de rame de ochelari precumacestease potrivesc mai multor forme de chip, pentru ca au un design unic, care structureaza proportiile chipului, le confera simetrie si finete.

2. Proportia - Ramele ochelarilor de vedere ar trebui sa fie proportionale cu dimensiunile chipului tau. Aici lucrurile sunt putin diferite fata de atunci cand iti alegi ochelarii de soare, ale caror rame sunt de regula mai mari, pentru a-ti oferi o mai buna protectie.

3. Culoarea - Alege o culoare care sa iti complimenteze trasaturile. Ramele negre de ochelari sunt ideale daca vrei sa iti pui ochii in evidenta, in timp ce ramele colorate, care contrasteaza cu nuanta tenului sau culoarea parului sunt perfecte pentru persoanele cu personalitate, care vor sa nu treaca neobservate.

4. Forma chipului - La acest capitol conteaza foarte mult sa alegi o forma a ramelor de ochelari care sa iti complimenteze trasaturile si sa ti le armonizeze, fara a scoate in evidenta unele defecte. Iata cum ar trebui sa iti alegi ochelarii in functie de forma chipului:

Chip cu forma patrata. Acestui tip i se potrivesc cel mai bine ramele rotunjite sau ovale, care indulcesc" un maxilar foarte pronuntat sau o frunte mai lata, avand in acelasi timp un efect discret de alungire a chipului.

Chip ingust. Femeile cu fete inguste pot alege ochelari cu rame inalte, rotunde sau dreptunghiulare, care pot ajuta la simetrizarea proportiilor. Este indicat sa alegi rame ceva mai groase, cu detalii decorative sau in culori mai puternice, pentru ca acestea vor atrage atentia si iti vor face chipul sa arate mai bine proportionat.

Chip rotund. Ramele de ochelari patrate sau dreptunghiulare contrasteaza puternic cu forma fetei tale si te ajuta sa echilibrezi trasaturile chipului. Si ramele de tip cat-eye pot crea un efect seducator, pentru ca iti alungesc chipul si iti subtiaza optic inclusiv barbia.

Chip oval. Printre cele mai norocoase se numara femeile cu chipuri ovale, care pot incerca o gama mai variata de forme ale ramelor de ochelari. Chiar si asa, pe ele le avantajeaza ramele in forma de fluture, mai inchise la culoare in partea superioara, pentru ca acestea ajuta la simetrizarea chipului si la echilibrarea proportiilor intre frunte, barbie si pometi.

Newsletter