Home STIRI STIRI 3 pasi zilnici pentru mentinerea sanatatii pielii

3 pasi zilnici pentru mentinerea sanatatii pielii

3 pasi zilnici pentru mentinerea sanatatii pielii
Corina Naftanaila
Luni, 15.02.2021
Pielea noastra are nevoie de o ingrijire completa si, pe langa alimentatia sanatoasa si anumite vitamine pe care le luam la recomandarea medicului, este necesar sa ne stabilim o rutina zilnica de infrumusetare.
Aceasta atentie asupra pielii trebuie sa fie cu atat mai sporita cu cat ne aflam in sezonul rece, iar vantul si temperaturile mai scazute din aceasta perioada a anului isi pun amprenta asupra sanatatii pielii.

Multe femei nu merg la salon doar pentru a-si vopsi parul sau pentru a-si aplica gene false, acestea din urma devenind extrem de populare in ultimul timp si, uneori, chiar si foarte usor de folosit in confortul locuintei, ci se programeaza pentru anumite tratamente faciale. Daca nu esti adepta unei astfel de modalitati sau nu ai timpul necesar, atunci poti incerca sa implementezi cateva obiceiuri de ingrijire acasa. Detalii aici!

Asa cum dimineata iti acorzi cateva minute pentru a te machia, acelasi lucru il poti face si atunci cand discutam de grija pe care trebuie sa o ai fata de pielea ta.

femei cu crema pe fata

Demachiaza-te

Chiar daca esti foarte obosita dupa o zi solicitanta atat la serviciu, cat si acasa, nu rata demachierea inainte de culcare. Orice urma de machiaj care va ramane pe fata ta va avea un impact negativ asupra tenului si va contribui la adancirea ridurilor si la o piele terna si lipsita de vitalitate. Poti folosi un lapte demachiant sau apa micelara. Acorda foarte multa atentie zonei ochilor si repeta procesul de cate ori este nevoie, prin miscari delicate.

De asemenea, chiar daca nu ai fost machiata, nu sari peste acest pas. Fata ta are nevoie sa fie curatata de toate impuritatile care se aduna in timpul zilei, asa cum este praful. Asadar, nu omite aceasta etapa.

In plus, pentru a nu-ti agresa pielea fetei si pentru a-i respecta proprietatile naturale, foloseste un demachiant cu pH neutru, special creat pentru a-ti curata cu delicatete tenul.

Spala-te pe fata

Este foarte important sa ne spalam pe fata in fiecare dimineata inainte de aplicarea machiajului. Incepe prin a-ti spala mainile si apoi uda fata cu apa mai mult rece decat calda. In afara de faptul ca te va inviora, apa iti va pregati pielea pentru a fi hidratata. Dupa ce ai aplicat sapunul, care trebuie sa fie extrem de delicat si care ar fi de preferat sa contina extracte din plante si uleiuri esentiale, maseaza usor pielea fetei pentru aproximativ un minut. Fa miscari circulare, apasand foarte usor astfel incat sa-ti pui in miscare sangele. Clateste apoi din abundenta pana cand pielea ta va fi curata si relaxata. In cazul in care ai in baie un incalzitor de prosoape sau un calorifer, incearca sa nu uiti sa asezi acolo un prosop in fiecare dimineata, pe care sa-l folosesti apoi pentru a tampona pielea. Te vei simti perfect, iar tenul tau iti va multumi.

Foloseste creme hidratante sau uleiuri esentiale

Hidratarea fetei este extrem de importanta. Daca alegi cremele hidratante, indicat este sa iti cumperi una pentru zi si una pentru noapte, acestea avand concentratii diferite de acid hialuronic sau retinol. De asemenea, acorda atentie pielii tale si ai grija ca produsele cosmetice pe care le folosesti sa fie potrivite tipului de piele. Un ten gras nu are aceleasi nevoi precum cel uscat. Totodata, iti recomandam sa folosesti o masca hidratanta si sa inlaturi excesul cu spray cu apa termala.

Pe de alta parte, poti inlocui cremele hidratante cu uleiuri esentiale, precum sunt cele de argan sau migdale. Uleiul de argan contine un procent ridicat de acizi grasi, dar si vitamina A si, potrivit specialistilor, previne imbatranirea pielii si estompeaza ridurile. Uleiul de migdale este recunoscut pentru capacitatea lui de a ameliora cearcanele si de a hrani pielea in profunzime. Acest produs este bogat in vitamina E si contine magneziu si calciu.


Toata aceasta rutina trebuie completata saptamanal cu o curatare in profunzime, asadar este necesara aplicarea unui scrub. Fie ca vei cumpara unul sau iti vei pregati acasa un exfoliant din zat de cafea si miere, dupa acest proces, pielea ta va fi mai curata si luminoasa.

Sursa foto: Shutterstock

Newsletter